Streets of the world – Zaandam 2017-11-07T10:39:12+00:00

Project Description

FOTO-EXPOSITIE STREETS OF THE WORLD; EXPOSEER MET IMPACT!

Alle hoofdsteden van de wereld, op een (on)gewoon moment.

STREETS OF THE WORLD – ZAANDAM

Case
Foto-expositie van fotograaf Jeroen Swolfs

Omvang:
195 Foto’s, verdeeld over 91 verlichte displays

Omschrijving project:
Jeroen Swolfs heeft in de afgelopen jaren alle hoofdsteden van de wereld gefotografeerd. Hij wilde hiermee laten zien hoezeer mensen overal ter wereld op elkaar lijken, niet hoezeer ze van elkaar verschillen. De verbinding van alle foto’s zit ‘em in de horizon. Die staat op alle foto’s op dezelfde hoogte waardoor je een waarheidsgetrouw aanzicht op het beeld hebt. Alsof je aanwezig bent bij het shot. Deze foto’s – met toelichting – zijn nu te bewonderen in het Streets of the World Photo Museum in Zaandam. Op het Hemterrein heeft het museum zijn intrek genomen in een van de oude warehouse, “De Dood”, genaamd naar de vroegere magazijn beheerder meneer De Doodt.

DE TENTOONSTELLING

Image Building heeft de inrichting van de locatie en de tentoonstelling van de beelden en bijbehorende teksten opgebouwd uit alluminium buizenframes. Dit geeft de expositie de Street-feel waar de opdrachtgever naar zocht. Om de foto’s meer tot leven te brengen, in zowel de donkere als de lichte ruimtes, worden alle beelden vanaf de achterkant belicht. Binnen een week hebben we de locatie van een fabriekshal omgebouwd tot een volwaardig museum dat met cachet is geopend. Dit is de tweede van drie exposities die Image Building voor Streets of the World heeft ingericht. De eerste was in een parkeergarage in Amsterdam en de derde was een vergelijkbare expostie in Kopenhagen, Denemarken.

OVER HET PROJECT

Nadat Jeroen Swolfs zijn reis heeft volbracht, is er een selectie gemaakt uit de vele foto’s. De beste foto’s zijn te bewonderen in het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam. Als bezoeker wandel je door de hele wereld. Je krijgt een heel realistich beeld van de werkelijkheid, alsof je er zo in kan stappen. Een ware ontdekkingsreis. Ook is er van het vele videomateriaal een documentaire geproduceerd, die weergeeft hoe Jeroen zijn reizen heeft ervaren en in welke situaties hij soms belandde. Denk hierbij aan het door oorlog verscheurde Irak.

aluminium buizenframe the marshall
Photomuseum-Trotter-imagebuilding-Streetsoftheworld
Trotter-streetsoftheworld-photomuseum-imagebuilding

INTERESSE IN EEN FOTOTENTOONSTELLING?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.