Streets of the world – Zaandam 2017-08-16T13:14:26+00:00

Project Description

COMMUNICEER MET IMPACT!

Alle hoofdsteden van de wereld, op een (on)gewoon moment.

STREETS OF THE WORLD – ZAANDAM

Case
Foto-expositie van fotograaf Jeroen Swolfs

Omvang:
195 Foto’s, verdeeld over 91 verlichte displays

Omschrijving project:
Jeroen Swolfs heeft in de afgelopen jaren alle hoofdsteden van de wereld gefotografeerd. Hij wilde hiermee laten zien hoezeer mensen overal ter wereld op elkaar lijken, niet hoezeer ze van elkaar verschillen. Deze foto’s – met toelichting – zijn nu te bewonderen in het Streets of the World Photo Museum in Zaandam. Op het Hemterrein heeft het museum zijn intrek genomen in een van de oude warehouse, “De Dood”, genaamd naar de vroegere magazijn beheerder meneer De Doodt.

DE TENTOONSTELLING

Image Building heeft de inrichting en tentoonstelling van de beelden en bijbehorende teksten opgebouwd uit buizenframe. Om de foto’s meer tot leven te brengen in de donkere ruimten van het museum worden alle beelden vanaf de achterkant belicht.

OVER HET PROJECT

Nadat Jeroen Swolfs zijn reis heeft volbracht, is er een selectie gemaakt uit de vele foto’s. De beste foto’s zijn te bewonderen in het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam. Als bezoeker wandel je door de hele wereld. Je krijgt een heel realistich beeld van de werkelijkheid, alsof je er zo in kan stappen. Een ware ontdekkingsreis.

aluminium buizenframe the marshall
aluminium buizenframe the marshall
aluminium buizenframe the marshall

INTERESSE IN EEN FOTOTENTOONSTELLING?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.