Arbeidsmarktcommunicatie is natuurlijk meer dan alleen vacatureteksten schrijven en deze plaatsen op wervingssites. Misschien herken je het wel. Tegenwoordig gebeurt er zo veel online, dat hier eigenlijk de focus ligt. Maar, heb je er ook wel eens over nagedacht dat jouw nieuwe werknemers daar buiten rondlopen? Toptalent loopt aan je neus voorbij zonder dat jij óf zij dat door hebben. Zonde toch? In deze blog lees je hoe je deze kans wél grijpt en hoe arbeidsmarkt communicatie en buitenreclame dus perfect samen gaan.

  1. Waarom arbeidsmarktcommunicatie?
  2. Werkgeversimago belangrijk in arbeidsmarktcommunicatie
  3. Combineren van online en offline communicatie
  4. Arbeidsmarktcommunicatie succesvol inzetten
  5. Het antwoord op de vraag ‘arbeidsmarktcommunicatie en buitenreclame, gaat dat samen?’
arbeidsmarktcommunicatie McDonalds Doetinchem zoekt collega's

Waarom arbeidsmarktcommunicatie?

De werkgelegenheid is namelijk flink aan het groeien. Dit betekent dat de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt. Een op de vijf bedrijven kampt op dit moment met een personeelstekort. Arbeidsmarktcommunicatie en employer branding zijn daarom een belangrijk onderwerp. Bedrijven die arbeidsmarktcommunicatie inzetten plukken hier dan ook de vruchten van. Je openstaande vacatures raken vlotter ingevuld door kwalitatief betere kandidaten en je werknemers blijven langer werkzaam binnen je bedrijf.

Als dat niet genoeg reden is om aan arbeidsmarkt communicatie te doen dan is het ook nog eens een heel goed middel om aan je bedrijfsimago te bouwen. Dus, daarom arbeidsmarktcommunicatie!

Werkgeversimago belangrijk in arbeidsmarktcommunicatie

Onderzoek heeft onlangs aangetoond dat maar liefst 95% van de sollicitanten het imago van hun toekomstige werkgever van belang te vinden bij het maken van kun keuze. Het is dus aan te raden om een werkgeversimago (employer brand) vorm te geven en uit te dragen. Niet alleen zodat je zelf de touwtjes in handen hebt om je eigen imago te bepalen, maar zeker omdat talentvolle werkzoekende zich graag bij jouw bedrijf als kandidaat aanmelden.

Employer branding gaat natuurlijk niet over een nacht ijs. Een werkgeversimago opbouwen is geen eenmalige marketingstunt. Het is een gefundeerde langetermijnaanpak met arbeidsmarktcommunicatie uitgedragen over verschillende media. Zowel online als offline interactie is belangrijk. Het is daarbij wel van belang dat je werkgeversimago aansluit op de kernwaarden van jouw bedrijf. Men moet natuurlijk wel jouw organisatie herkennen in het imago.

arbeidsmarktcommunicatie vanpoelgeest buitenreclame trotter

Combineren van online en offline communicatie

Leuk en aardig allemaal. Maar HOE zet je arbeidsmarktcommunicatie dan echt in? Nadat je een imago op papier hebt gezet die aansluit bij de kernwaarden van je bedrijf is het van belang om passende mediakanalen te vinden. Gebruik zeker sociale media om online kracht te geven aan je Employer Brand. Moedig bijvoorbeeld je medewerkers aan om verhalen te delen die potentiële sollicitanten zullen aanspreken.

Offline maak je natuurlijk gebruik van buitenreclame. Buitenreclame ervaart men vaak als zeer positief. Buitenreclame is dan ook altijd en overal aanwezig; 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het is daar waar toptalenten zich bevinden en kan onmogelijk worden weggezapt, weggeklikt of op een andere manier worden overgeslagen. Groot bereik voor een relatief aantrekkelijke prijs maakt buitenreclame daarom een zeer efficiënte vorm van arbeidsmarktcommunicatie.

Arbeidsmarktcommunicatie succesvol inzetten

Om succes te behalen en toptalenten aan te trekken in jouw bedrijf moeten online en offline arbeidsmarkt communicatie dus primair naast elkaar bestaan. Zo versterkt het elkaar. Daarbij is het wél van belang dat het werkgeversimago in beide vormen hetzelfde ‘gezicht’ heeft. Herkenbaarheid is hierbij key! Door tijdelijke buitenreclame op een fysieke locatie te plaatsen creëer je een koppeling in het hoofd van passanten. Zij leggen op dat moment bewust of zelfs onbewust een verbinding met jouw employer brand. ‘Het zaadje is geplant’ en komt later online tot ‘bloei’ wanneer ze jouw vacature zien. De weg naar de ‘Solliciteren’-knop is dan snel gevonden!

arbeidsmarktcommunicatie EG buitenreclame trotter

Het antwoord op de vraag ‘arbeidsmarktcommunicatie en buitenreclame, gaat dat samen?’ is dus volmondig ja! Sterker nog, in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt is het zelfs aan te raden om met een sterk employer brand aanwezig te zijn in het straatbeeld. Op deze manier creëer je een positief imago als interessante werkgever voor talentvolle werkzoekenden.

Nieuwsgierig geworden? Ontdek meer over buitenreclame via onderstaande button!

IK WIL MEER WETEN OVER BUITENRECLAME