Laten we eerlijk zijn. De automotive branche heeft het door de coronacrisis zwaar te verduren gehad. Maar er lijkt een lichtpuntje aan het eind van de tunnel zichtbaar. Vooral de verkoop van tweedehandsauto’s lijkt weer terug te komen op het oude niveau. Vooral te danken aan personen die het openbaar vervoer nu vermijden. Dit zorgt toch voor  kansen op omzet bij veel automotive bedrijven nu de markt voor nieuwe auto’s nog niet hersteld lijkt. Zorg in dit geval dan wel dat je marketing en communicatie op orde is. In deze blog ontdek je hoe je dat doet en welke middelen daarvoor zeer geschikt zijn. Lees je mee?

automotive branche lijkt weer in de lift blog image building

Verschuiving van je boodschap

Nu de verkoop van nieuwe auto’s stagneert is het van belang om nieuwe creatieve ideeën te vinden. Immers, de kansen bevinden zich op een ander vlak. Zo lijkt de verkoop van occasions of tweedehandsauto’s weer te stijgen tot het oorspronkelijke niveau. Het ziet er dus naar uit dat het verstandig is om in deze tijd een marketing campagne te starten gericht op de tweedehandsmarkt.

Vooral door de ‘gevaren’ en de mondkapjesplicht vermijden veel mensen nog altijd het openbaar vervoer. Ondanks dat ze het OV vermijden blijft de ‘reisbehoefte’ bestaan. Met de auto is in deze tijd dan een relatief veilige manier van reizen. Hierdoor ontstaat er vraag naar tweedehandsauto’s. Uit cijfers blijkt dan ook dat de maand mei weer positieve ontwikkelingen laat zien.

automotive branche lijkt weer in de lift blog image building occasions louwman toyota

Service & onderhoud

Veel automotive bedrijven hebben naast een showroom ook een garage waar service en onderhoud wordt gepleegd. Nu veel mensen een lange tijd thuis hebben gewerkt, hebben daarmee vele auto’s ook een langere tijd stilgestaan. Niet geheel onverstandig als men de weg weer op moet, om even een check te laten doen. Maak hier gebruik van en spring hier op in door een ‘kleine servicepack’ aan te bieden zodat men weer met een veilige auto de weg opgaat.  Je kunt passanten ook ‘helpen’ herinneren aan het feit dat het verstandig is om hun auto even na te laten kijken. Een service en onderhoud automotive campagne is hierdoor wellicht een goed idee!

automotive branche lijkt weer in de lift blog image building service en onderhoud profile

Automotive buitenreclame

Automotive buitenreclame is een uitstekend medium om direct jouw doelgroep te bereiken, daar waar ze er behoefte aan hebben en daar waar ze direct een besluit kunnen nemen. Waar je eerder met automotive buitenreclame je nieuwste modellen in de kijker speelde, prijs je nu je scherp geprijsde occasions aan, je geweldige service of het nieuwste onderhoudspakket. Daarnaast is het een uitstekend medium om je naamsbekendheid een boost te geven.

Er is een zichtbare stijging van het aantal televisie-advertenties en  radiospotjes vanuit de automotive branche. Het probleem hierbij is dat je niet weet je wie je bereikt. Terwijl je met de inzet van Trotters op het eigen terrein precies weet wie je bereikt; de dagelijkse passant en de persoon die aan op zoek is naar een occasion, nieuwe auto of die gewoon op zoek is naar een nieuwe onderhoudspartner. Daarbij zijn de kosten voor het plaatsen van een Trotter met dubbelzijdige reclamedrager ook nog eens vele malen lager dan het inkopen van een advertentie op televisie of radio. Een win-win situatie toch?!

Mobiele billboard met een premium uitstraling

De Trotter is hét mobiele billboard voor de automotive branche en perfect geschikt voor campagnes rondom occasions of service en onderhoud. Je behoudt namelijk je eigen huisstijl en doet dus ondanks de verandering van de boodschap geen afbreuk aan je merk. Door hun premium uitstraling en strakke vormgeving genereren Trotters automotive communicatie die krachtig en effectief is.

De Trotter is uitermate geschikt om in te zetten als POS-materiaal wat dit product zeer effectief maakt voor bovengenoemde campagnes. Met dit stijlvolle, mobiele billboard informeer, inspireer en zet je mensen aan tot koop. En dat is precies waar je naar op zoek bent toch?!

automotive branche lijkt weer in de lift blog image building trotter billboard mobiel trotterbord

Persoonlijk advies

Als specialist in tijdelijke buitenreclame met ruime ervaring in de automotive branche zijn wij uitstekend op de hoogte van de ontwikkelingen binnen deze branche. Hierdoor kunnen wij ook meedenken met campagnes die inspelen op de actualiteit zoals de verkoop van occasions en het aanbieden van service en onderhoud.

MEER INFORMATIE AANVRAGEN