In de automotive branche is een premium uitstraling van belang. Immers, je moet je weten te onderscheiden van je ‘buurman’ én showroomtraffic generen. Daarbij is het van belang dat de sfeer die je uitstraalt ook nog eens past bij het merk of de merken die je verkoopt. Dit kan nog wel eens moeilijkheden opleveren. Herkenbaar? Ontdek dan in deze blog de 5 trends van automotive buitenreclame. Zo geven we je graag handvatten in de keuze voor jouw automotive communicatie mét premium uitstraling!

automotive reclame blindframe volvo image building 1000x500

1) Blindframe als premium automotive buitenreclame

Premium uitstraling ten top met een Blindframe. Steeds meer bedrijven kiezen voor het moderne broertje van het Aluminium Buizenframe als automotive buitenreclame. In tegenstelling tot dit verouderde buizenframe wordt bij een Blindframe het doek strak gespannen rondom een profiel. Vervolgens wordt het afgewerkt met nette strips. Dit creëert een fraaie, premium en semipermanente uitstraling. Kortom, perfect geschikt voor automotive buitenreclame!

2) Optimaal gebruik maken van je gevel

Herkenbaarheid is het sleutelwoord bij gevelreclame. Daarnaast zorgt gevelreclame voor het vergroten van je naamsbekendheid. Immers, de gevel van jouw pand geeft de eerste indruk af. Hierdoor is het van groot belang om je gevel zo optimaal mogelijk in te zetten als premium automotive buitenreclame drager. Wanneer je gevel goed aansluit op je huisstijl en in balans is, straal je direct professionaliteit uit en creëer je de juiste verwachtingen.

Ben je er bijvoorbeeld van bewust dat bij autobedrijven op een zichtlocatie dagelijks ongeveer 15.000 passanten/potentiële klanten langsrijden? Deze voorbijgangers bereik je gemakkelijk met de juiste uitingen aan je gevel. Met een stijlvol design aan je pand heb je dus een echte blikvanger die ook nog eens aanzet tot actie.

automotive reclame gevelreclame raamsticker jaguar image building 1000x500

3) Creëer sfeer!

We hebben het hierboven vooral over buitenreclame gehad. Logisch, gezien dat is wat wij doen. Maar weet je dat het ook belangrijk is om de sfeer die je buiten je pand creëert, binnen door te voeren? Wederom levert dit niet alleen herkenbaarheid op maar indirect ook betrouwbaarheid. Dus; heb je een modelintroductie of wil je showroombezoekers marktontwikkelingen vertellen? Vertel dit dan niet alleen rondom je pand maar ook ín je pand!

Indoor hoef je trouwens niet alleen maar boodschappen te communiceren. Het is meer van belang dat je daar een sfeer neerzet die past bij de corporate identity én waarbij jouw bezoekers zich prettig voelen. Denk dus niet alleen aan lopende campagnes maar ook aan logo’s en sfeerbeelden. Oftewel: Creëer sfeer!

4) Social Media, uiteraard

Niet alleen offline is het van belang om een premium uitstraling in te zetten. Ook online speelt een net zo grote rol. Het landschap van social media is namelijk altijd in beweging, verandert constant en groeit aan mogelijkheden. Dus ook op het gebied van automotive reclame! Hierdoor is het voor autodealers belangrijker dan ooit om verschillende social mediakanalen in te zetten. Niet alleen oriënteren consumenten zich op deze kanalen, maar ook stimuleer je een onbewuste aankoopbehoefte. Bovendien ontstaat op deze manier een voorkeur voor een merk of specifiek autobedrijf. Win-win toch?!

Daarnaast kiezen veel automotive bedrijven voor een social mediacampagne met een langere doorlooptijd. Het voordeel hiervan is dat de naamsbekendheid vergroot, en creëer je vertrouwen onder je publiek. Bovendien zijn social media uitstekende kanalen om bezoekers door te sturen naar je website. Door cookies die je achterlaat kun je deze bezoekers in een later stadium opnieuw gemakkelijk bereiken. Makkelijk, direct te meten en… niet duur!

automotive reclame trotter lexus amersfoort image building 1000x500

5) Onmisbaar als automotive buitenreclame; Mobiele billboards

De laatste trend in automotive buitenreclame kan niet anders dan de inzet van Trotters zijn. De Trotter verovert beetje bij beetje de automotive markt en is dan ook de nieuwe standaard. Waarom? Simpel! Ze zijn stuk voor stuk ontworpen om jouw automotive campagnes de aandacht te geven die ze verdienen. Ze genereren exposure maar hebben bovenal impact. Automotive communicatie in deze vorm is niet alleen krachtig en effectief maar ook nog eens zeer geschikt als POS-materiaal. Met de inzet van Trotters kun je mensen zowel informeren, inspireren als aanzetten tot koop.

Advies op maat over automotive buitenreclame

Ben je door deze blog gaan nadenken over wat voor jou de perfecte oplossing is? Als specialist in tijdelijke buitenreclame met ruime ervaring in de automotive branche zijn wij uitstekend op de hoogte van de ontwikkelingen binnen deze branche. Hierdoor kunnen wij ook meedenken met campagnes die inspelen op de actualiteit.

Neem dus eens vrijblijvend contact op voor advies op maat!

IK WIL GRAAG ADVIES OP MAAT