Citymarketing en buitenreclame

Citymarketing en buitenreclame, gaat dat samen? Horen we je denken. Natuurlijk! Dat gaat juist samen. Want hoe kun je beter een stad of gemeente benaderen als merk met de juiste uitingen ín je stad of gemeente? Met de best passende middelen is buitenreclame uitermate geschikt voor citymarketing. We leggen graag uit waarom.

citymarketing slider nijmegen

Wat is citymarketing eigenlijk?

In principe gaat citymarketing over alle promotionele activiteiten die centraal staat in een stad, gemeente of regio. Het uiteindelijk doel van citymarketing is een (positief) imago te creëren en daardoor meer bewoners, bezoekers of toeristen naar de stad te trekken.

Waarom is citymarketing zo belangrijk geworden?

Toeristen, bewoners én bedrijven verspreiden zich door globalisering steeds meer. De concurrentiepositie voor verschillende steden, gemeenten en regio’s is hierdoor zeer belangrijk geworden. Sterker nog; citymarketing is een trend! Vandaar dat steden zich hier steeds meer mee bezighouden. Waar het ooit begon met slechts een pakkende slogan is citymarketing tegenwoordig meer dan alleen promotie. We spreken dan ook steeds meer van City Branding.

City Branding en buitenreclame

Wellicht lijkt deze combinatie je toepasselijker dan de eerder genoemde. Dat komt door het woord ‘branding’. Branding gaat over een merk en heeft als doel om de bekendheid te vergroten. Het is dus eigenlijk bouwen aan je merk; het creëren van een imago. En dat is precies waar buitenreclame voor dient. Vandaar dat buitenreclame en citymarketing dus helemaal geen gekke combinatie is.

Buitenreclame is altijd aanwezig, is daar waar de bewoners en bezoekers zich bevinden en kan onmogelijk worden overgeslagen. Sterker nog, men ervaart het vaak als heel positief.

Doordat de stroom aan mensen zich continu verplaatst, komt ze binnen een korte periode vaak langs bepaalde reclamepunten. Zo wordt er binnen een korte tijd, al dan niet in herhalende vorm, een zeer groot bereik behaald. De herhaling zorgt voor herkenbaarheid en vergroot de top of mind awareness van de positionering van jouw stad, gemeente of regio. Dit maakt buitenreclame bij uitstek geschikt als toepassing voor city branding of citymarketing.

city branding events volvo ocean race den haag

Image Building

Onze producten zijn ontwikkeld met als doel om het imago dat jij uit wilt dragen een boost te geven. En dat is niet voor niets: wij zijn er namelijk van overtuigd dat het de veranderingen in het straatbeeld zijn die opvallen. Wij maken voor elke locatie een advies op maat. Afgestemd op de wensen, het budget, de boodschap en natuurlijk de locatie. Met de grote verscheidenheid van onze producten hebben we voor elke vraag een oplossing.

Doordat we een levertijd van circa 5 werkdagen, we het hele productie- en plaatsingsproces in eigen huis hebben zijn we zeer flexibel. Ontdek de mogelijkheden voor citymarketing hier.

Enthousiast geraakt en liever direct contact? Tof!

ONTVANG ADVIES OP MAAT