Citymarketing, city branding en place branding

Citymarketing en buitenreclame, gaat dat samen? Horen we je denken. Natuurlijk! Dat gaat juist samen. Want hoe kun je beter een stad of gemeente benaderen als merk met de juiste uitingen ín je stad of gemeente? Met de best passende middelen is buitenreclame uitermate geschikt voor citymarketing, city branding en place branding. We leggen graag uit waarom.

citymarketing city branding slider nijmegen

Hulp nodig bij jouw vraagstuk?
Bel 070 315 10 94, mail me via jeroen@imagebuilding.com of
vraag direct een offerte aan.

Neem contact op met Jeroen!

Jeroen Commissaris
Account- & Projectmanager Overheid en Events

OFFERTE AANVRAGEN
citymarketing marketing city branding events volvo ocean race den haag

Wat is citymarketing?

In principe gaat citymarketing over alle promotionele activiteiten die centraal staat in een stad, gemeente of regio. Het uiteindelijk doel van citymarketing is een (positief) imago te creëren en daardoor meer bewoners, bezoekers of toeristen naar de stad te trekken.

Citymarketing. Eerlijk is eerlijk. De term wordt doorgaans geassocieerd met de marketing & communicatie van gemeenten. Absoluut ook waar, deels. Er zijn tal van gemeenten die tegenwoordig een heuse citymarketing afdeling hebben. Maar toch hoeft citymarketing niet altijd vanuit de gemeente of stad te komen. Beter nog, er zijn flink wat kansen voor ondernemingen die zich hard maken voor hun stad, regio of gemeente! Vandaar dat wij ook ruimer kijken naar city branding maar zeker ook naar place branding.

Waarom is citymarketing belangrijk?

Toeristen, bewoners én bedrijven verspreiden zich door globalisering steeds meer. De concurrentiepositie voor verschillende steden, gemeenten en regio’s is hierdoor zeer belangrijk geworden. Sterker nog; citymarketing is een trend! Vandaar dat steden zich hier steeds meer mee bezighouden. Waar het ooit begon met slechts een pakkende slogan is citymarketing tegenwoordig meer dan alleen promotie. We spreken dan ook steeds meer van City Branding of Place Branding.

CITYMARKETING AANVRAGEN
citymarketing city branding place branding schouwburgplein

City Branding en buitenreclame

Wellicht lijkt deze combinatie je toepasselijker dan de eerder genoemde. Dat komt door het woord ‘branding’. Branding gaat over een merk en heeft als doel om de bekendheid te vergroten. Het is dus eigenlijk bouwen aan je merk; het creëren van een imago. En dat is precies waar buitenreclame voor dient. Vandaar dat buitenreclame en citymarketing dus helemaal geen gekke combinatie is.

Buitenreclame is altijd aanwezig, is daar waar de bewoners en bezoekers zich bevinden en kan onmogelijk worden overgeslagen. Sterker nog, men ervaart het vaak als heel positief.

Doordat de stroom aan mensen zich continu verplaatst, komt ze binnen een korte periode vaak langs bepaalde reclamepunten. Zo wordt er binnen een korte tijd, al dan niet in herhalende vorm, een zeer groot bereik behaald. De herhaling zorgt voor herkenbaarheid en vergroot de top of mind awareness van de positionering van jouw stad, gemeente of regio. Dit maakt buitenreclame bij uitstek geschikt als toepassing voor city branding of citymarketing.

citymarketing marketing city branding events place branding breda citymarketing
citymarketing marketing city branding events volvo ocean race den haag

Place Branding

Place branding is hot. En terecht! Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld het label ‘Made in Switzerland’. Dit label zorgde voor 20% meer winst voor luxe goederen uit dit Alpenland. Ook campagnes zoals ‘I Amsterdam’ of ‘Er gaat niets boven Groningen’ worden regelmatig genoemd als succescampagnes.

Place branding draait dan ook altijd om inhoud. Een sterk merk stelt landen, regio’s en plaatsen bijvoorbeeld in staat om gemakkelijker onder anderen grote evenementen, investeerders, toeristen en studenten aan te trekken. En tegelijkertijd faciliteer datzelfde merk de uitvoer van bijvoorbeeld cultuur, producten en diensten. Niet gek toch?!

PLACE BRANDING AANVRAGEN

Image Building

Onze producten zijn ontwikkeld met als doel om het imago dat jij uit wilt dragen een boost te geven. En dat is niet voor niets: wij zijn er namelijk van overtuigd dat het de veranderingen in het straatbeeld zijn die opvallen. Wij maken voor elke locatie een advies op maat. Afgestemd op de wensen, het budget, de boodschap en natuurlijk de locatie. Met de grote verscheidenheid van onze producten hebben we voor elke vraag een oplossing.

Doordat we een zeer snelle levertijd van +/- 5 werkdagen aanhouden én omdat we het hele productie- en plaatsingsproces in eigen huis hebben zijn we zeer flexibel!

Enthousiast geraakt en liever direct contact? Ons team staat klaar om al jouw vragen rondom citymarketing, city branding en place branding te beantwoorden. Vul hiernaast je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Bellen kan natuurlijk ook.

T: 070 – 315 10 90
E: sales@imagebuilding.com

Veilig formulier

Citymarketing voorbeelden

Hier vind je een aantal voorbeelden van city branding of place branding zoals wij die ingezet hebben. Je vindt het in de vorm van een portfolio dus elk voorbeeld heeft ook een beschrijving. Hierdoor krijg jij een nog beter beeld van hoe wij van betekenis kunnen zijn voor jouw project.

Neem bij vragen gerust contact met ons op, vinden we leuk!