Communicatiedragers voor Crisiscommunicatie

Crisiscommunicatie is een van de belangrijkste onderdelen van de beheersing van een crisis. Hierbij spelen de volgende aspecten een groter rol:

 • Snelle informatie
 • Betrouwbare informatie
 • Juiste informatie

Het communiceren van de juiste informatie, zoals bijvoorbeeld corona maatregelen, op het juiste medium kan deels onrust wegnemen en in hele erge gevallen zelfs mensenlevens redden.

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag!
Neem geheel vrijblijvend contact met me op:

Tel: 070-3151094
Mail: jeroen@imagebuilding.com

Jeroen CommissarisJeroen Commissaris, adviseur overheid & gemeente

Wat is crisiscommunicatie?

Crisiscommunicatie is het inwinnen, verwerken en communiceren van tijdige, juiste en betrouwbare informatie die belangrijk is in de aanpak van een bepaalde crisissituatie.

Doelstellingen in een crisiscommunicatie plan kunnen zijn:

 • Informatievoorziening
 • Schadebeperking
 • Betekenisgeving

Benieuwd wat deze doelstellingen in kunnen houden? Lees dan hieronder verder, daar leggen we per doelstelling uit hoe jij die vorm zou kunnen geven in een crisissituatie.

crisiscommunicatie coronabord communicatiedrager trotter billboard trotterbord helmond image building
crisiscommunicatie communicatiedrager coronabord trotter billboard trotterbord image building

Informatiebehoefte

Tijdens een crisis is er behoefte aan informatie. Zowel bij de informatieverstrekker als de informatie-ontvanger. Informeer bijvoorbeeld in het geval van corona preventie de door de overheid getroffen maatregelen. Wat deze corona maatregelen voor de passanten of bezoekers inhouden en wat deze voor een specifieke locatie betekenen.

Schadebeperking

Een snelle informatievoorziening tijdens crisis is van groot belang. Zo kan het bieden van maatregelen rondom een bepaald handelingsperspectief de impact of schade van de crisis beperken. In hele ernstige gevallen kan het zelfs mensenlevens redden. Ook het tijdig inzetten van crisiscommunicatie op drukbezochte locaties is hierbij ‘key’.

Betekenis gevende crisiscommunicatie

Hierin plaats je de crisis in een breder perspectief. Zo leidt je negatieve gevoelens of emoties de juiste kant op. Denk aan boodschappen die mensen een hart onder de riem steken in zware tijden. Zoals massaal gebeurde in de coronacrisis met steunbetuigingen aan het personeel in vitale beroepen.

Hét medium voor crisiscommunicatie

Zoals we hierboven bespraken zijn er drie pijlers belangrijk voor crisiscommunicatie: snelheid, betrouwbaarheid en juiste informatie. Aanvullend is een crisis in principe tijdelijk van aard.

De Trotter is een informatiedrager welke zeer geschikt in te zetten is bij crisiscommunicatie. Dat heeft een aantal redenen:

 • Trotters kunnen we zeer snel en eenvoudig plaatsen;
 • Een Trotter zet je tijdelijk in, dus alleen als het écht nodig is;
 • Dit creëert urgentie en maakt een Trotter dus geloofwaardig en betrouwbaar;
 • Je zet een Trotterbord in op de juiste plek, op het juiste moment en voor de juiste periode;
 • De billboards zijn uitermate geschikt voor het bereiken van een groot publiek;
 • Het is de meest duurzame communicatiedrager van Nederland;
 • Ook verkrijgbaar in een LED-variant met dynamische beelden. (zie video)
ONTDEK DE TROTTER
Trotter modellen overzicht

^ Klik om te vergroten

^ Klik om af te spelen

duurzaam image building trotter 1000x1000

Duurzaam communiceren

Trotters bestaan uit diverse duurzame materialen zoals hoogwaardig recyclebaar aluminium. Een sterk materiaal waardoor schade en productverlies zoveel mogelijk voorkomen worden. Daarnaast is het dus gemakkelijk te recyclen om zo de circulaire economie tegemoet te komen. Om dat te ondersteunen verhuren wij dan ook onze informatieborden in plaats van de te verkopen. Met een Trotter als communicatiedrager voor crisiscommunicatie kies je dus voor een duurzame oplossing! Ontdek ook onze ‘weg naar groen!’

Bouwbord Trotter Circulair product billboard, projectbord, reclamebord, verkiezingsbord 500x500

Crisismanagement

Onder crisismanagement verstaan we het beheersbaar maken van een mogelijke crisis. Crises overvallen je meestal. Hierdoor is tijd een belangrijke factor in het geheel. Het tijdig onderkennen en het snel communiceren van bijvoorbeeld maatregelen beperken de ‘schade’.

Maar wie is er dan verantwoordelijk voor het managen van de crisis en de communicatie? Wettelijk is crisiscommunicatie een vastgestelde taak van de burgemeester of voorzitter van een veiligheidsregio. Bij een crisis zorgt de burgemeester er dus voor dat de inwoners van zijn of haar gemeente snel en op de juiste manier worden geïnformeerd. Ook op de naleving van de maatregelen getroffen door de overheid wordt nagezien door de burgemeester.

Ik help je graag. Bij vragen of interesse mag je me altijd even bellen of mailen natuurlijk!

Of vraag gelijk een vrijblijvende offerte aan:

Jeroen CommissarisJeroen Commissaris, adviseur overheid & gemeente