Met de komst van digitale-, online- en sociale mediakanalen is de vraag of buitenreclame nog wel relevant is, op zijn plaats. Want; hoe relevant is buitenreclame nog tegenwoordig? Om deze vraag te beantwoorden lichten we de meest belangrijke aspecten van outdoor media voor je uit. Ontdek de kracht van buitenreclame!

buitenreclame combineerd offline en online reclame rotterdam 1000x500

Massabereik met een groeiend publiek

Het online tijdperk waarin we leven heeft ook zo zijn nadelen. Er is namelijk een enorme toename van (online) mediakanalen. Hierdoor wordt het publiek als het ware gefragmenteerd, oftewel opgedeeld in kleine hoeveelheden. Resultaat: een lager bereik per medium.

Buitenreclame heeft vrijwel geen last van deze afbrokkeling en blijft het een massamedium. Je zou het in het huidige online tijdperk niet verwachten maar tegenwoordig komen mensen steeds meer buiten. Hierdoor is buitenreclame een medium dat zelfs in het merendeel van de markten minstens de helft van alle consumenten bereikt.

Geen Adblocker voor buitenreclame

Wellicht herken je het wel: wil je net een video bekijken op YouTube, moet je eerst verplicht een advertentie bekijken. Gevolg: een negatief gevoel bij de advertentie en dus het merk. Online scrollen we vaak voorbij advertenties of nog erger: we maken gebruik van Adblockers en zien helemaal geen reclame meer. Het grote voordeel van buitenreclame is dat je het niet weg kan klikken, er langs kan scrollen of volledig kan blokkeren. Het is inmiddels geaccepteerd en wordt dan ook als vanzelfsprekend gezien. Sterker nog outdoor signing wordt vaak als zeer positief ervaren!

buitenreclame combineerd offline en online reclame bouw 1000x500

Gerichte targeting op Point of Sale

Met buitenreclame kun je zeer gericht adverteren op locatie. Zo spreek je de doelgroep aan op of in de buurt van een point of sale. Ga bijvoorbeeld eens na hoeveel potentiële klanten/gasten er per dag langs jouw bedrijfspand komen. Kortom, het is de kunst om juist deze doelgroep aan te spreken. Een logisch gevolg is interesse of zelfs een aankoop.

Prijstechnisch interessant

Buitenreclame wordt vaak gezien als een relatief goedkope variant van adverteren. Dit komt doordat wanneer het medium op de juiste plek is geplaatst het een enorm bereik oplevert tegen een aantrekkelijke prijs. Omdat je met ons een vaste prijs afspreekt, fluctueert deze niet gedurende de advertentieperiode en weet je vooraf al wat achteraf je kosten zijn. Dit ligt bij online advertenties anders. Daar kan het wél zijn dat je advertentiebudget halverwege de campagne moet aanpassen. Vooral wanneer blijkt dat je gestelde campagnebudget niet toereikend genoeg is om de gewenste doelgroep te bereiken. Die frustratie blijft je met buitenreclame bespaart.

buitenreclame combineerd offline en online reclame vastgoed 1000x500

Herhaling

De échte kracht van buitenreclame is herhaling. Als jouw boodschap bijvoorbeeld op de vaste route van een potentiële klant ligt komt die meerdere keren in contact met jouw advertentie. Herhaling zorgt ervoor dat mensen de uiting onthouden in het kortetermijngeheugen. Hierdoor zullen passanten sneller aan jouw bedrijf denken wanneer ze de dienst of het product nodig hebben. Daarnaast blijven visuele boodschappen vaak beter hangen. Ons creatieve DTP-team ontwerpt het juiste beeld voor passende bij jouw boodschap. Visuele ontwerpen in combinatie met herhaling zorgen er dus voor dat de boodschap niet snel vergeten zal worden.

Offline reclame versterkt online reclame

Bij een succesvolle campagne is het belangrijk dat je verschillende communicatiekanalen inzet. Verwerk bijvoorbeeld je website in je buitenreclame als een soort visitekaartje. Het grote gewin van meerdere kanalen inzetten is dat je bereik aanzienlijk stijgt; wellicht heeft een deel van jouw doelgroep bijvoorbeeld geen internet. Dit deel bereik je alsnog met outdoor signing. Of misschien zijn passanten helemaal niet bewust van het feit dat je online ook actief bent. De ‘reis’ naar jouw online kanalen wordt dan getriggerd door buitenreclame.

combinatie offline en online reclame automotive1000x500

Advies op maat

Image Building helpt je hierbij! Wij stellen met alle plezier een op maat gemaakt advies op. Volledig afgestemd op jouw wensen. Image Building is gespecialiseerd in de fysieke vorm van communicatie. Heb jij een uitdaging? We gaan graag voor je aan de slag!

AAN DE SLAG