Als ondernemer ben je eigenlijk constant bezig om je concurrentie voor te blijven en je eigen bedrijf of merk in de markt te zetten. Met een buitenreclamebord (of meer) blijf je de concurrentie een stap voor omdat je daarmee de aandacht van passanten weet te vangen én vasthouden. Hoe je dat doet? Hier zijn tips om met buitenreclame de show te stelen.

Buitenreclamebord Texaco Trotter

Houd de opmaak van je buitenreclamebord stupid simple

Het klinkt wellicht raar, maar je buitenreclame simpel houden is zeker van belang. Of je nou een buizenframe, reclamebord buiten of Trotter billboard inzet. De uiting moet jouw boodschap in slechts tien seconden weten over te brengen op de passant. Zorg dus dat je uiting niet te veel tekst bevat en de kern van je boodschap in enkele woorden past. Leuk weetje: het meest effectieve buitenreclamebord brengt jouw boodschap over in slechts twee tellen. Keep it stupid simple dus!

Gebruik kleur op je buitenreclamebord

Met het juiste kleurgebruik trek je direct de aandacht. Allereerst is het belangrijk dat je kleuren gebruikt die het beste bij jouw merkidentiteit passen. Herkenbaarheid is immers key bij het neerzetten van jouw imago! Maar houd naast herkenbaarheid ook rekening met kleurenpsychologie. Onbewust is kleur namelijk een zeer belangrijk element in het leven. Het heeft o.a. invloed de keuzes en stemmingen van mensen, maar óók op hun koopgedrag. Passanten nemen kleuren vaak eerder waar dan tekst, zonder dat ze dit door hebben. Om deze reden is goed kleurgebruik in buitenreclame dus van essentieel belang. Voorkom dat je de plank misslaat met het verkeerde kleurgebruik.

Trotter LEON Buitenreclamebord

Ontdek het juiste plekje voor jouw buitenreclamebord

Ben jij je ervan bewust dat er bij bedrijven op een zichtlocatie iedere dag zo’n 15.000 potentiële klanten voorbijkomen? Locatie is dus een belangrijke factor bij de inzet van buitenreclame. Vergelijk het eens met een advertentie in bijvoorbeeld een huis-aan-huis blad. Daar bereik je eenmalig dezelfde aantallen als dat je met een buitenreclamebord op de juiste locatie iedere dag bereikt, voor zolang als het bord er staat. Kijk, dat is pas opvallen!

Zorg voor interactie

Buitenreclame hoeft niet per se eenzijdige communicatie te zijn. Sterker nog, met een beetje creativiteit kun je jouw buitenreclamebord al snel en gemakkelijk interactief maken. Ben jij al klaar voor de toekomst? Het lijkt wellicht een open deur maar met een QR-code is eenvoudig en snel een koppeling te maken tussen offline reclame en bijvoorbeeld jouw website. Hierdoor zorg je ervoor dat je offline publiek actief met je merk aan de slag gaat en ook online een kijkje neemt. Twee vliegen in een klap, handig!

Trotter KFC Buitenreclamebord

Laat je adviseren door een specialist

Ben je nieuwsgierig geworden naar reclameborden voor jouw bedrijf? Onze technische specialisten komen graag vrijblijvend bij je langs op locatie om de situatie te bekijken. Kost je hooguit een kopje koffie. Daarna brengen zij een passend advies uit over het meest geschikte buitenreclamebord voor jouw locatie. Al met al brengen wij al bijna 30 jaar de beste mogelijkheden voor reclameborden, projectborden en gevelborden in kaart. Wij nemen het traject, van inmeten, klic-melding tot plaatsing volledig voor je uit handen. Neem via onderstaande button contact op met één van onze specialisten. Samen vinden we binnen no time de passende oplossing voor jouw uitdaging.

IK WIL ADVIES OP MAAT