Wendy van Leeuwen, accountmanager cultuur, zet zich naast haar functie binnen Image Building actief in als voortrekster van Tiny Houses in Nederland. Halverwege 2016 besloot zij met haar partner om samen een Tiny House te bouwen en zetten ze zich ervoor in om zich als eerste Tiny House bewoners in Noordwijk te kunnen vestigen. Dat voornemen is werkelijkheid geworden. Sinds november 2017 wonen Wendy en Timothy in hun zelf gebouwde Tiny House in Noordwijk en de community Noordwijk Klein groeit gestaag. Dit blog neemt je mee in één van de vele avonturen van Wendy.

interview Noordwijk Klein - Salone del Mobile

Een internationale tiny house experience

Tim appte het naar me: “We zijn door MINI gevraagd om mee te gaan naar Milaan, volgende week maandag en dinsdag. Ik bel je straks!” En vervolgens bleef het stil. Ik was onwijs nieuwsgierig, maar het duurde nog twee uur voordat Tim eindelijk belde. Bureau FEL, gespecialiseerd in Brand Experience, ging voor MINI Nederland naar Salone del Mobile (Designbeurs) in Milaan om inspiratie op te doen voor de visie van MINI met betrekking tot wonen in de toekomst. Klein wonen. En aangezien wij ervaringsdeskundigen zijn werden wij gevraagd om mee te gaan voor een interview met de designers. Supervet.

Gelukkig viel op werk alles te regelen, dus een week later stapten we voor dag en dauw in het vliegtuig. Voor een korte video die voor MINI Nederland gedeeld op Social Media gedeeld werd was veel materiaal nodig, dus daar werd mee begonnen.
Eenmaal aangekomen bij MINI op de Via Tortona werden we direct gegrepen door het concept.

interview Noordwijk Klein - Salone del Mobile

Het ontdekken van tiny house trends

Vervolgens werd overgegaan tot de intro’s, en kregen we een rondleiding in het pakhuis waarin – MINI Living, Build by all – opgebouwd was. Heel interessant en ook erg herkenbaar. Na de rondleiding werden we geïnterviewd door Oke Hauser, Creative Lead van MINI en designer Nina Tolstrup. Voorafgaand hadden we zelf vragen geformuleerd. En hoewel toch best een beetje spannend, verliep het gesprek vloeiend. Het interview vond plaats in de communal space van het concept, de plek waar iedereen samen kan zijn.

Het was een lange dag maar omdat we zo vroeg in Milaan aankwamen konden alle opnames op dag één al worden afgerond, waardoor we de dinsdag vrij konden invullen. Dat gaf ons de kans om verder rond te kijken op de beurs. Zo bekeken we onder andere container-woningen. Sony had handige oplossingen voor in huis, Marcel Wanders heel mooie inrichtingen, behang en vloerkleden en Tesla presenteerde thuis-technologie. Voldaan keerden we huiswaarts. Weer een indrukwekkende ervaring rijker!

interview Noordwijk Klein - Salone del Mobile

Ben je benieuwd geworden naar de Tiny House van Wendy en Timothy? Neem een kijkje op de website van Noordwijk Klein of volg Wendy en Tim via Facebook.

Fotografie: by Bluemonque