Een goed team vormt de fundering van een organisatie. Een goede basis is van groot belang voor het behalen van succes. Het is voor iedere organisatie belangrijk om goede mensen in huis te hebben, maar uiteindelijk gaat het erom hoe deze individuen de krachten bundelen om samen naar een bepaald doel te werken. Samen bereik je immers meer dan alleen.

Een sterk team

..houdt mensen in hun kracht.
..is in balans
..werkt goed samen
..werkt naar een duidelijk doel
..heeft afgebakende rollen
..vertrouwt elkaar

Zes eigenschappen van een sterk team, waarvan zeker de laatste essentieel is. Pas wanneer collega´s elkaar blind vertrouwen, geloof hebben in elkaars kunnen en elkaar waarderen, kan een team echt vliegen!

Dreamteam

Dreamteam is de populaire benaming voor het Amerikaanse heren-basketbalteam dat in 1992 vol overtuiging goud won op de Olympische Zomerspelen in Barcelona. Het beste sportteam ooit. Het team bestond voornamelijk uit supersterren zoals Michael Jordan, Magic Johnson en Larry Bird. Voor coach Chuck Daly lag daar een enorme uitdagingꓼ de uitdaging om van deze groep supersterren binnen no-time een team te maken. Elf ego’s die stuk voor stuk wilden aantonen dat zij de beste waren. Uiteindelijk won het team glorieus! De sleutel? Een week Monaco, voorafgaand aan de spelen. Getraind werd er nauwelijks. Zon, casino en nachtclubs. Een teamuitje. De basketballers groeiden naar elkaar toe. Een team ontstond. Een dreamteam.

Verkiezingsbord

Inzetten op talent voor een sterk team

Ieder mens ontvangt talenten. Het is aan de mens zelf om deze talenten tijdens de duur van het leven zo goed mogelijk in te zetten. Een beetje training hier en daar kan ervoor zorgen dat bepaalde talenten nog meer worden versterkt, zodat ze vervolgens in de praktijk toegepast kunnen worden en heel waardevol kunnen zijn.

Uiteraard ontvangt ieder mens tevens onvermogens. Ook daar moeten we het mee doen in het leven. In sommige gevallen kunnen de onvermogens omgezet worden in vermogensꓼ door ze aan te leren en te trainen. Echter, met een aangeboren onvermogen is er een natuurlijke achterstand aanwezig, waardoor het lastig zal zijn om de wedstrijd te winnen. Dus waarom zouden we ons binnen een team medewerkers concentreren op de zwakke punten?

Organisaties zetten natuurlijk allemaal in op een ´dreamteam´. De beste mensen. Het is daarom zinvol om sollicitanten op talenten te selecteren. Zodra de juiste talenten in huis zijn is het zaak om ze zo in te zetten, dat het team zo effectief mogelijk kan functioneren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit niet alleen een tevreden team oplevert, maar ook geld. Het Amerikaanse adviesbureau Gallup onderzocht wereldwijd 50.000 businessunits in 22 organisaties en totaal 1,2 miljoen medewerkers. De organisaties pasten een ontwikkelstrategie toe waarbij het versterken van de talenten vooropstond. Vergeleken met bedrijven die een talentgerichte aanpak niet of maar mondjesmaat hanteerden waren de resultaten bijzonder positief. Zowel op zachte parameters (klanttevredenheid, medewerkersbetrokkenheid) als in harde cijfers (toename in sales, winst en afname in verloop).

[ bron: https://www.hrpraktijk.nl/talent-management/nieuws/inzetten-op-talent-goed-voor-medewerker-en-organisatie ] [ bron: HR Praktijk ]

Trotter_omgevingscommunicatie

Samen werken aan succes!

Een bedrijf floreert bij enthousiasme. Bij Image Building bruist het van enthousiaste en ervaren mensen! Daar staan wij om bekend. We hebben er zin in, iedere dag weer. We zijn trots op elkaar en op onze producten. Keer op keer dagen wij elkaar en onszelf uit om (nog) mooie(re) dingen te maken. Iedere medewerker zet zijn of haar talenten in waar dat nodig is. Samen vormen we een hecht team. Ons eigen dreamteam. Wij zijn trots op ons team!