Expositie de Kracht van Spakenburg vertelt verhaal

Het verleden en heden van dit karakteristieke vissersdorp wordt in 17 thema’s verbeeld.
De expositie Kracht van Spakenburg is een initiatief van de Vereniging van Visspecialisten en vertelt in woord en beeld het verhaal over samen leven en samen werken in een ondernemende gemeente. In een vissersdorp waar al lang niet meer gevist wordt, maar waar vis nog wel aan de orde van de dag is. Maar er gebeurt meer in Spakenburg, zoals bakkers en boeren, het voetbal en de kerk. En ambacht wordt steeds vaker gecombineerd met innovatie. Geen toekomst zonder het verleden en dat wordt heel mooi in beeld gebracht via de Trotters.

Omvang van de expositie

De tentoonstelling bestaat uit 17 Trotters large die elk een thema toont. Elk thema bevat een foto uit vroegere tijden en een foto van nu en wordt op de website bijgestaan door het bijbehorende verhaal. En ook hier is veel aandacht aan besteed om het dorpse karakter te benadrukken; je kunt de tekst lezen, afspelen in het Nederlands én afspelen in het Spaokenburgs!

Waarom expositie de Kracht van Spakenburg?

De tentoonstelling is geplaatst in de aanloop naar de Visbeurs 2017, een beurs die elke 2 jaar gehouden wordt. De tentoonstelling verbindt de beurshal enerzijds en de haven van het dorp aan de andere kant. Op deze locaties zijn ook de aankondigingen geplaatst om iedereen uit te nodigen langs de expositie te wandelen. Hij is langs het water geplaatst waardoor de verbinding tussen het dorp en het water wordt versterkt.

Bekijk dit project.