Gebruikers en eigenaren van vastgoed met elkaar verbinden. Dat is het doel van vastgoedborden. Ze worden ingezet als communicatiemiddel en zijn van groot belang in de zoektocht naar een geschikte gebruiker voor een pand of terrein. Met ruim 25 jaar ervaring in de markt van de tijdelijke buitenreclame, van oorsprong gericht op de vastgoedbranche, zoomen we met deze blog in op de kracht ervan. Vastgoedcommunicatie werkt!

te-huur-vastgoedborden-Image-Building

Vastgoedborden vind je door heel Nederland

Overal door het land heen vind je makelaarsborden in verschillende vormen, soorten en afmetingen. Geplaatst in opdracht van makelaars, vastgoedcommunicatiebureaus en vastgoedeigenaren. Afhankelijk van de locatie en de uiting wordt een groot publiek bereikt met vastgoedborden.

Naast de ‘standaard’ samenvatting van informatieve data, wordt het makelaarsbord veelal voorzien van creatieve content. Denk hierbij aan interieurbeelden of een originele en pakkende tekst. Dit om de locatie meer gevoel te geven: beleving. Belevingscommunicatie is communicatie die zich richt op alle zintuigen waarmee een consument een product kan beleven.

Door vastgoedborden op een fysieke locatie te plaatsen creëer je een koppeling in het brein van voorbijgangers. Passanten leggen bewust of onbewust psychologisch een verbintenis met die plek. Deze linkjes komen weer tot uiting op het moment dat er een vraag ontstaat.

tw-koop-te-huur-vastgoedborden-Image-Building

Het stimuleren van online activiteit

Als we het bekijken vanuit de klant, kunnen we met recht zeggen dat we door het aanbrengen van vastgoedborden ter plaatse, de zoektocht naar geschikte huisvesting vergemakkelijken. De meest effectieve oplossing is namelijk nog altijd om gewoon de auto in te stappen en rond te gaan rijden. Met een fysieke aanduiding ter plaatse, wordt de kans dat er naar aanvullende informatie wordt gezocht op het web stukken groter dan zonder aanduiding. Een grotere kans op informatieaanvraag, het downloaden van een brochure, of zelfs een transactie!

De succesfactor van een reclamecampagne wordt bepaald door de juiste combinatie tussen online en offline communicatie. Het zit hem in de kracht van de herhaling. Het is niet voor niets dat er door kruisbestuiving zoveel groei ontstaat. De wederzijdse positieve beïnvloeding draagt dus bij aan het sneller bereiken van de doelstelling.

te-huur-makelaarsbord-Image-Building

Het effect van het plaatsen van vastgoedborden is niet exact meetbaar. Wél voelbaar. Makelaars die opmerken: “Het bord is zeker geplaatst, de telefoon blijft gaan”.
Reclamebureaus die een stijgende lijn zien in de websitebezoeken.
Reacties bij de bakker: “Ik zag dat het pand van bedrijf X te huur staat.”
Stuk voor stuk bewijzen dat de borden gezien worden en dat het plaatsen ervan effectief is.

In de 25 jaar dat wij bestaan, heeft de economie pieken en dalen gekend. Echter, ons bedrijf heeft daar nauwelijks hinder aan ondervonden. Dat zegt iets over de werking van de borden. Gaat het goed? Dan groeien bedrijven uit hun jas en stromen ze door naar grotere ruimten. Er komt vastgoed vrij. Dat moet gezien worden. Gaat het minder goed? Dan is die werking exact omgedraaid. Maar dat vastgoed vrij komt is nog steeds een feit. Een verhuurbord blijft noodzaak. Het is nog net geen basisbehoefte. De warme broodjes van de bakker!

te-huur-makelaarsbord-Image-Building

We hebben enkele plaatselijke en nationale opdrachtgevers gevraagd om een testimonial, welke we graag met je delen:

Mariëlle de Raaij, DHG: “Bij Image Building wordt er snel geschakeld, de lijnen zijn kort en helder waardoor er snel resultaat wordt geboekt.”

Simone Vink, Nadorp bedrijfsmakelaars: “Al een aantal jaren werken wij zeer fijn met Image Building. De samenwerking is fijn omdat nieuwe opdrachten snel worden opgepakt, er een uitstekende communicatie met de contactpersonen is en onze opdrachtgevers zeer tevreden zijn met het eindresultaat.”

Hebben wij je overtuigd van de kracht van te koop en te huur borden? Heb je een project waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken? Bel of mail ons en we kijken welke oplossing het meest geschikt is.