Van donderdag 14 september tot en met donderdag 7 december reist de fototentoonstelling ‘FACE TIME’ door het land. Image Building is leverancier van de zeven dubbelzijdige Trotters en is trots op de samenwerking met partijen als de  NSstichting Kunst en Cultuur in Beweging en Dutch National Portrait Gallery.

Waar en wanneer is FACE TIME te zien?

De expositie is op zes grote NS stations te zien:
Amsterdam Amstel 14-9 t/m 01-10-2017
Almere Centraal 2-10 t/m 12-10-2017
Den Haag Centraal 13-10 t/m 25-10-2017
Breda 26-10 t/m 08-11-2017
Zwolle 09-11 t/m 22-11-2017
Arnhem 23-11 t/m 07-12-2017

reizende-fototentoonstelling-face-time-ns

Waarom FACE TIME?

‘FACE TIME’ slaat een brug tussen kunst en de samenleving. “In de fototentoonstelling reageren zes fotografen op zes schilderijen uit zes museumcollecties. De nieuwe generatie portrettisten legt connecties tussen oude en nieuwe kunst en slaat een brug tussen kunstwerken en mensen. ‘FACE TIME’ toont het niet aflatende belang om op vooroordelen en verschillen te blijven reflecteren en te blijven werken aan een samenleving waarin men niet alleen tolerant is, maar ook respect opbrengt voor degene die afwijkt”, beschrijft de website van Kunst en Cultuur in Beweging.

Wat is FACE TIME?

‘FACE TIME’ is de tijd die je aan de ander besteed terwijl je elkaar met volle aandacht in de ogen kijkt. De naam verwijst ook naar het tijdselement dat er tussen de ontstaansjaren van het schilderij en de foto zit. Bij ieder gebonden portret is een podcast te beluisteren waarin de museumdirecteur/curator over het kunstwerk vertelt.

De reizende fototentoonstelling ‘FACE TIME’ toont de diversiteit van de gemeenschap en houdt het publiek een spiegel voor van de culturele verschillen. Het project roept vragen op: Wie zijn wij? Wie ben ik en wie is de ander? Dit zorgt voor interactie en reflectie en versterkt de manier waarop wij elkaar behandelen.