Of een buurt nu bestaat uit nieuw- of hoogbouw, monumentale panden, kantoorgebouwen of panden die op de nominatie staan voor totaalsloop, iedereen vindt het belangrijk dat zijn leefomgeving er verzorgd uitziet en sfeer uitstraalt. Gebouwen en gevels die toe zijn aan een nieuwe laag verf of misschien zelfs een complete renovatie zijn met hun vervallen, soms bekladde uiterlijk vaak een doorn in het oog van de omwonenden en de gemeente. In deze blog vertellen wij hoe al deze irritaties met gevelverfraaiing in één keer kunnen worden opgelost.

gevelverfraaiing met blindframe Image Building

Verlaag de urgentie met tijdelijke gevelverfraaiing

Dat de lijst met te realiseren zaken binnen gemeentes lang is, dat weten wij maar al te goed. Het opknappen dan wel compleet renoveren van allerlei gevels staat daardoor niet altijd bovenaan de agenda. Tijdelijke gevelverfraaiing is hiervoor een hele mooie tussenoplossing. De bewoners zien dat de gemeente de noodzaak van opknappen erkent en dat daar ook echt wat mee gedaan wordt, terwijl de gemeente op haar beurt niet direct het volledige (jaren)project hoeft te realiseren.

Voorkom ongevraagde gevelverfraaiing en schep verbinding

Schilderingen en graffiti… deze vormen van gevelverfraaiing worden vaak ongestructureerd geplaatst op plekken waar dit niet gewenst is. Betrek deze lokale artiesten in een project om gevels tussentijds te verfraaien. Zo kunnen zij mede vormgeven aan de identiteit van de buurt en hebben ze een legale manier om hun kunst uit te oefenen. Okay, goed idee. Maar een artiest op hoogte grote geveloppervlakken laten bewerken brengt toch wel veel organisatie met zich mee. Geen zorg! Die ongemakken zijn gemakkelijk te voorkomen door het gebruik van blindframes voor gevelverfraaiing.

gevelverfraaiing met blindframe Image Building

Flexibele gevelverfraaiing met blindframes

Een blindframe is gemaakt van hoogwaardig recyclebaar aluminium dat tegen de gevel wordt gemonteerd. Vervolgens wordt er een doek strak om het frame gespannen, waardoor er een communicatievlak ontstaat dat maximaal kan worden benut. Het doek van het blindframe kan op ieder gewenst moment door ons eenvoudig gewisseld worden. Zo blijft de flexibiliteit bewaard om in te springen op bijvoorbeeld seizoenen, evenementen, thema’s of actualiteit.

Volledig op maat gemaakte gevelverfraaiing

Omdat we het frame volledig passend maken op de gevel, zullen voorbijgangers in eerste instantie niet eens doorhebben dat er een iets voor de gevel is geplaatst. En wat dat plaatsten betreft… bij ons in de werkplaats bereiden we dat altijd al zo ver mogelijk voor. Daardoor is het plaatsen op locatie snel uit te voeren en zien we regelmatig de positieve verrassing bij omwonenden dat de gevel zo snel is opgeknapt.

gevelverfraaiing met blindframe Image Building

Gevelverfraaiing snel gerealiseerd; van inmeten tot monteren binnen vijf werkdagen

Al ruim 30 jaar is Image Building één van de grootste spelers op het gebied van tijdelijke buitencommunicatie. De standaard van plaatsen binnen vijf werkdagen is door ons gezet en geldt bij ons voor al onze projecten, hoe groot of klein ook. Zodra een opdracht bij ons akkoord is gegeven gaan wij aan de slag. Daarbij nemen wij het volledige traject uit handen van de opdrachtgever. We meten in op locatie, verzorgen indien gewenst het grafisch ontwerp, produceren zowel het geprinte doek als het frame in eigen huis en plaatsen en monteren de gehele uiting vervolgens op locatie.

PS. Ben je op zoek naar straatbeeld- en gevelverfraaiing voor winkelgebieden? Lees dan in deze blog wat wij bieden op het gebied van o.a. leegstandbestickering

gevelverfraaiing met blindframe Image Building

Meer informatie nodig? Of heb je vragen over de mogelijkheden van gevelverfraaiing? We komen graag bij je langs op locatie voor vrijblijvend advies. Neem via de onderstaande knop contact met ons op en dan helpt een van onze specialisten je verder.

NEEM CONTACT OP