Duurzame bouwplaats - bouwbord - aluminium buizenframe - sustay

Een duurzaam eindproduct

Duurzaam bouwen is tegenwoordig in de bouwwereld min of meer vanzelfsprekend. Gelukkig maar, want duurzame gebouwen dragen bij aan een beter milieu. Duurzame gebouwen zijn energiezuiniger in het gebruik. Daarnaast zijn ze gezonder voor de gebruiker.

Bij duurzaam bouwen staat de eindgebruiker centraal. En dat is logisch, want de eindgebruiker zal op termijn degene zijn die het gebouw intensief gaat gebruiken. Een comfortabel klimaat en een gezonde omgeving voor velen. Dit draagt weer bij aan een beter werkklimaat en minder ziekteverzuim. Tevens betekent een duurzame ontwikkeling dat er bespaard wordt op energiekosten. Dit alles resulteert in een beter bedrijfsresultaat. Duurzaam bouwen is beter voor milieu, mens én bedrijf, en dus de economie.

De weg er naartoe

Hoe staat het met het traject naar het eindproduct toe? Dat is een vraag die steeds vaker gesteld wordt, en dat is maar goed ook, want die bewustwording wordt steeds groter. Als men zich naast een duurzaam eindproduct ook bewust is van het belang van een duurzame bouwplaats, wordt de ‘groene vlek’ steeds groter.

Bouwbedrijven houden steeds meer rekening met duurzaamheid ter plaatse van het bouwproject. Het plaatsen van een energiezuinige bouwkeet, goed doordacht afvalmanagement, het verminderen van het aantal transportbewegingen zorgen stuk voor stuk voor een aanzienlijke CO2-reductie.

Inrichting van de duurzame bouwplaats

De duurzame bouwplaats is veilig, kostenbesparend en representatief. Tevredenheid bij omwonenden is een vereiste. Goede communicatie is hierbij belangrijk. Zowel online als offline. In duurzame fysieke communicatie heeft Image Building een grote voorsprong t.o.v. collega-signbedrijven. Al onze producten worden duurzaam ontwikkeld. Nagenoeg alle grondstoffen waarvan de producten vervaardigd worden zijn recyclebaar.

The Student hotel - duurzame bouwplaats

Gebruik van hout is niet meer nodig

Voorheen waren bijna alle bouwplaatsen voorzien van een log houten bord. Dat is tegenwoordig gelukkig niet meer nodig. Communicatie kan op tal van andere manieren. Fysieke communicatie blijft echter wel een belangrijk aspect. De producten van Image Building zijn duurzaam, veilig, veelal mobiel en hebben stuk voor stuk een hoogwaardige uitstraling.

Duurzaam, vanaf de 1e ‘steen’

Een goed voorbeeld is The Student Hotel. The Student Hotel neemt de verantwoordelijkheid voor de aardbol en mens, plant en dier. Kijk eens op hun website om erachter te komen hoe ze dat doen. Tijdens de ontwikkeling van nieuwe hotels communiceren zij continu de voortgang van de nieuwe locatie via online en offline middelen. Wij mogen bijdragen aan hun missie met de inzet van duurzame communicatie ter plaatse. Onze producten sluiten heel goed aan bij het duurzame DNA van The Student Hotel.

The Student hotel - duurzame bouwplaats

Hoe duurzaam is jouw bouwplaats?

Wij denken graag mee over mogelijke verbeterpunten op jouw bouwplaats op het gebied van veiligheid en duurzaamheid. Meer weten? Bel of mail ons.

BEKIJK MEER PROJECTEN