Dat citymarketing zich allang niet meer beperkt tot alleen steden is inmiddels bekend. Zo worden hele gemeenten, gebieden of zelfs regio’s bijvoorbeeld op de kaart gezet door middel van place branding. Hieronder vind je diverse voorbeelden van geslaagde citymarketing projecten. Zo willen we jou als citymarketeer graag inspireren om door middel van buitenreclame jouw stad of regio op de kaart te zetten met citymarketing. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Hoe marketeers hun stad of regio op de kaart zetten met citymarketing blog image building

Meer toerisme door place branding

Lastig. Als je altijd wordt gezien als het ‘kleine broertje’ van Scheveningen. Terwijl je als locatie zoveel te bieden hebt. Hoe pak je dit dan aan? Kijkduin is in eerste instantie natuurlijk veel kleiner dan Scheveningen. Maar dit onderscheidt haar dan ook van de enorme toeristische trekpleister. Het kleinschalige geeft Kijkduin juist haar charme!

Om Kijkduin op de kaart te zetten als kleinschalige, aantrekkelijke plek voor een dagje uit of zelfs voor een langere vakantie heeft Gemeente Den Haag gekozen voor een brede citymarketing campagne. Zowel online als offline.

Diverse Trotters waar de voordelen van een bezoek aan Kijkduin op staan beschreven moeten mogelijke bezoekers naar de website ‘trekken’. De start van het overbrengen van een gevoel. Online is een duidelijk kleinschalig gevoel gecreëerd. Dat in combinatie met de vele voordelen ten opzichte van Scheveningen de mensen moet overtuigen een bezoek te brengen aan het heerlijke strand van Kijkduin.

citymarketing place branding kijkduin gemeente den haag trotter billboard trotterbord blog image building

Laat je stad van zijn beste kant zien

Dat is wat ze gedacht moeten hebben bij Citymarketing Breda. Zij hebben er met een city marketing campagne voor gezorgd dat de stad Breda zijn beste kant toont naar de buitenwereld. Door middel van de openlucht expositie ‘Bredase Smaakmakers’, midden in het centrum van de stad, laten zij zien wie de smaakmakende personen zijn in Breda.

De expositie was weergegeven op Trotters. Deze toonden op de ene zijde een foto van de personen die Breda ‘smaakmakender’ maken en dus aantrekkelijker voor bezoekers inwoners. Aan de andere zijde was een toelichting beschreven met een link naar de website voor meer informatie over Breda en haar smaakmakers.

Een prachtig voorbeeld van interactie citymarketing. Die niet alleen interessant is voor bezoekers van Breda, maar zeker ook voor haar inwoners. Want het zet inwoners van de stad ook nog eens aan  om zich óók in te zetten voor Breda. Win-win dus!

citymarketing city branding breda bredase smaakmakers trotter billboard trotterbord blog image building

Toon je veelzijdigheid met citymarketing

Een wereldstad met diverse stadsgezichten en vele activiteiten voor iedereen, dát is Rotterdam. Om deze veelzijdigheid te tonen heeft Rotterdam er voor gekozen om op diverse locaties in de stad Rotterdamse stadsgezichten te hangen. Begeleid door de tekst ‘This is Rotterdam’, tonen de beelden diverse activiteiten in de stad zoals festivals en sportevenementen, maar bijvoorbeeld ook kunst van Rotterdamse kunstenaren zoals Diana Roig.

citymarketing city branding this is rotterdam aluminium buizenframe spandoekframe blog image building

Internationale citymarketing met evenementen

In de zomer van 2018 was Den Haag voor het eerst het eindpunt van de Volvo Ocean Race. Op zondag 24 juni werden de zeilboten in de Scheveningse haven verwelkomt. En als je dan als stad het toneel mag zijn van zo’n groot internationaal evenement, dan pak je natuurlijk groots uit om je stad op de wereldkaart te zetten.

Na de finish is het namelijk nog een week lang feest geweest in de Scheveningse haven met dagelijkse activiteiten. Een geweldige ervaring voor zowel zeilers als niet-zeilers en voor iedereen die Den Haag en Scheveningen nog niet kende.

Met als doel om zoveel mogelijk mensen te ‘triggeren’ om het event te bezoeken is een grootse citymarketing campagne binnen en buiten de stad uitgerold. Doordat de uitingen vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week zichtbaar waren is een enorm bereik gecreëerd.

citymarketing place branding volvo ocean race gemeente den haag trotter billboard trotterbord blog image building 1000x500

Citymarketing iets voor jou?

Van bovenstaande voorbeelden hebben we geleerd dat city marketing, place branding en city branding op diverse manieren ingezet kan worden. En ook voor diverse doeleinde gebruikt kan worden.

Dus heb jij behoefte aan meer toerisme, een hogere betrokkenheid van inwoners, óf om jouw stad, gemeente of regio als merk te positioneren? Of ben je op zoek naar middelen om jouw citymarketing campagne mee vorm te geven? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden voor jouw project!

Ik help je graag met jouw city marketing project! Samen behalen we jouw beoogde branding. Bel of mail me gerust!

Of ontdek via onderstaande knop meer over de citymarketing mogelijkheden.

Jeroen CommissarisJeroen Commissaris, adviseur & projectmanager
ONTDEK CITYMARKETING