Wegwerkzaamheden leveren vrijwel altijd verkeershinder op. Op deze manier kunnen onverwachte en mogelijk zeer gevaarlijke omstandigheden ontstaan. Om verkeershinder te verzachten is informatie bij wegwerkzaamheden van groot belang om weggebruikers goed te informeren over de aankomende of gaande werkzaamheden. Zo kun je hen met de juiste communicatie bijvoorbeeld aansporen om goed voorbereid de weg op te gaan. Dit voorkomt irritatie en zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. Benieuwd of jij jouw weggebruiker wel op de juiste manier informeert? Lees dan snel verder!

informatie bij wegwerkzaamheden_trotter_koningstunnel

Laten we beginnen met een open deur in te trappen: in de eerste plaats is een goede manier om de informatie te delen met de weggebruikers natuurlijk door langs de route informatievoorzieningen te plaatsen. Hiermee bereik je weggebruikers die zich op dát moment op de weg bevinden waar jij je werkzaamheden uitvoert. Hieruit volgt dat de informatie bij wegwerkzaamheden die jij communiceert zeer relevant is voor die doelgroep. De impact van de uiting is belangrijk, komt de boodschap wel aan bij de doelgroep? De inzet van een product dat ondergeschikt is aan jouw uiting speelt daarbij een belangrijke rol. Maar ook online communicatie is belangrijk voor informatie bij wegwerkzaamheden richting je weggebruikers.

On- en offline op elkaar afstemmen

Bij het in balans brengen van on- en offline informatie bij wegwerkzaamheden naar weggebruikers is het belangrijk dat je verschillende communicatiekanalen inzet. Om succes te behalen moeten online- en offline communicatie primair naast elkaar bestaan. Op deze manier versterkt het elkaar. Het is de kunst om beide communicatievormen van elkaar te laten profiteren. Verwerk bijvoorbeeld je website of je sociale media in je offline communicatie als een visitekaartje naar jouw online kanalen. Alwaar je meer gedetailleerde informatie kan bieden aan je weggebruikers. De ‘reis’ naar jouw online kanalen wordt dan getriggerd door je offline communicatie.

Informatievoorzieningen met impact

Het plaatsen van opvallende informatievoorzieningen, die ook nog eens impact hebben kan lastig zijn; helemaal daar waar wegwerkzaamheden gepland of in uitvoering zijn. Ter illustratie: borden die in de grond verankerd zijn, mag je niet zomaar plaatsen in verband met mogelijke ondergrondse bekabeling. Samengevat: het is dus niet altijd wenselijk om dergelijke logge borden te plaatsen.

Hiervoor is een oplossing! De Trotter, een dubbelzijdige communicatiedrager met impact. Deze mobiele billboards zijn échte eye-catchers. Maar toch zijn ze ondergeschikt aan jouw uiting. Bovendien zijn Trotters niet verankerd in de grond, waardoor kabels of leidingen niet beschadigd raken en ze snel en gemakkelijk te verplaatsen zijn. Om deze reden is de Trotter uitermate geschikt om in te zetten voor communicatie bij wegwerkzaamheden en wegafsluitingen.

informatie bij wegwerkzaamheden trotter amstelveenlijn

Change of plans?

Halverwege je boodschap wijzigen? Of ga je onverhoopt tóch de opleverdatum niet halen? Maar deze heb je wel gecommuniceerd via de Trotter? Geen enkel probleem! De doeken worden in ongeveer 15 minuten op locatie gewisseld. Snel weer actuele informatie zodat de weggebruikers geen belangrijke informatie missen.

Strategisch plaatsen van informatie bij wegwerkzaamheden

Door op de routes richting de wegwerkzaamheden informatievoorzieningen op strategische plekken te plaatsen, is het voor weggebruikers vrijwel onmogelijk om de boodschap te missen. Op deze manier is de weggebruiker zo optimaal mogelijk geïnformeerd. Bovendien weten bestuurders snel en gemakkelijk hun nieuwe weg te vinden.

informatie bij wegwerkzaamheden trotter den haag

Binnenkort wegwerkzaamheden bij jou in de gemeente? En ben je benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn voor informatie bij wegwerkzaamheden? Neem dan eens contact met ons op.