Van 18 tot en met 24 december 2017 vond Serious Request plaats in Apeldoorn. In opdracht van Performance 4 you heeft Image Building 35 Trotters door Apeldoorn verspreid. 3FM DJ’s Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen sloten zichzelf zes dagen lang, zonder eten, op in het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn. Tijdens de veertiende editie van de jaarlijks terugkerende actie van radiozender 3FM en het Rode Kruis, werd geld ingezameld om wereldwijd ouders en kinderen te herenigen.

Gelukkig nieuwbouw aluminium buizenframe

Bewegwijzering Serious Request 2017

De Trotters die door de stad geplaatst werden waren voorzien van verschillende uitingen; van een plattegrond van het evenementengebied, tot informatievoorziening en campagnebeelden. Onze mobiele reclameborden zijn tevens ingezet om alle bezoekers de weg te wijzen.

Serious Request was van 18 december tot en met Kerstavond 24 uur per dag live te volgen via de radio, televisie en online. Aangezien de DJ’s zes dagen zonder iets te eten in het Glazen Huis verbleven, moest de kracht elders vandaan worden gehaald. Die energie werd overgebracht door de andere 3 FM DJ’s die zich in hebben gezet middels speciale acties, maar ook artiesten, actievoerders en bezoekers op het plein zorgden voor de nodige energie.

Gelukkig nieuwbouw aluminium buizenframe

Thema Serious Request 2017

Met de opbrengst van dit jaar sporen de hulpverleners van het Rode Kruis vermiste kinderen op, wordt het contact hersteld en worden de kinderen weer thuis gebracht. Meer dan 4 miljoen familieleden zijn elkaar kwijt geraakt door een ramp of conflict.

Wanneer er zich een ramp afspeelt in de westerse wereld, kunnen mensen elkaar na de ramp vaak wel weer snel vinden. In ontwikkelingslanden is dit anders; in geval van chaos rondom een ramp vluchten mensen halsoverkop en laten daarbij alles achter.

Vanwege overbelaste of kapotte telefoonnetwerken is het vaak onmogelijk om een teken van leven te geven.

Vooral voor kinderen is de impact van een vermissing enorm. Ze staan er alleen voor, er is geen eten en drinken, geen onderdak en ze kunnen niet naar school. Ze moeten noodgedwongen op zoek naar werk, waardoor de kans op misbruik, criminaliteit, (seksueel) geweld en mensenhandel erg groot is.

Gelukkig nieuwbouw aluminium buizenframe