Ben je op zoek naar eenvoudige manieren om je doelgroep meer actief te laten zijn met jouw merk? Dan heb je vast nog niet aan buitenreclame gedacht, wel? Dan gaat daar nú verandering in komen. Buitenreclame hoeft namelijk niet per se eenzijdige communicatie te zijn. Sterker nog, met slechts een klein beetje creativiteit kun je buitenreclame al snel en eenvoudig interactief maken. Ben jij al klaar voor de toekomst? Lees dan deze vier eenvoudige en toekomstgerichte manieren van interactieve buitenreclame.

interactieve buitenreclame; combineer offline en online reclame met QR code 1000x500

1) Creëer interactieve buitenreclame met QR-codes

Dit lijkt wellicht een open deur maar ondanks de weer toegenomen populariteit  hebben vooral marketeers nog twijfels over inzet van QR-codes. Onterecht, want met een QR-code is zeer gemakkelijk en snel (Quick Respons) een koppeling te maken tussen de offline reclame en bijvoorbeeld een website. Hierdoor zorg je ervoor dat je offline publiek actief met je merk aan de slag gaat en ook online een kijkje neemt. Zorg online dan bijvoorbeeld voor meer informatie of niet eerder vertoond materiaal; exclusieve content. Door een QR-code te plaatsen op een reclamebord activeer je dus je doelgroep om zich te verdiepen in je merk. En dat gewoon in hun dagelijks leven, terwijl ze onderweg zijn van A naar B. Eenvoudig toch?

Of wat dacht je van interactieve buitenreclame tijdens je evenement? Met een QR-code op een reclamebord kun je jouw bezoekers met één simpele handeling naar een link voor gratis WiFi leiden. Op deze manier kunnen bezoekers gratis delen op welk evenement ze zijn en de wereld direct laten weten wat ze ervan vinden. Een win-win situatie!

2) Kortingcodes

Onbekend maakt onbemind: mensen zijn dol op kortingen, maar ze moeten je natuurlijk wel weten te vinden! Wil je jouw doelgroep stimuleren om een aankoop te doen, seminar bij te wonen of bijvoorbeeld je restaurant te bezoeken? Dan kunnen kortingscodes van toegevoegde waarde zijn. Een korting kan inspireren om onder andere producten aan te schaffen en stimuleert hierdoor dan ook zeker je conversie. Door een code toe te voegen aan je buitenreclame, maak je deze interactief. Passanten raken op deze manier geactiveerd om bijvoorbeeld jouw (web)winkel, restaurant of evenement te bezoeken. En nog een groot pluspunt: je offline campagne is direct meetbaar!

interactieve buitenreclame website call to action 1000x500

3) Een website of telefoonnummer?

Logischerwijs zorgen websites en telefoonnummers op je uitingen voor meer interactie. Eigenlijk is dit overbodig om te zeggen, maar een website of telefoonnummer is onmisbaar in interactieve buitenreclame. Uiteraard kun je niet alles wat je wil communiceren kwijt op een billboard. Sterker nog, daar is buitenreclame zelfs niet voor bedoeld. De ‘reis’ naar je online kanalen wordt geactiveerd door offline reclame en een goede call-to-action. Zorg er in dit geval voor dat je passende en weloverwogen landingspagina’s inzet zodat men je merk online direct herkent. Dit geeft de bezoeker een vertrouwd gevoel en zorgt ervoor dat de sessieduur verlengt, het bezoek waardevoller wordt en de bezoeker de interactie met je merk aangaat.

Een telefoonnummer is meer geschikt voor direct contact en zal alleen zeer geïnteresseerde passanten triggeren om de interactie aan te gaan. Des al niet te min is dit de snelste manier om te zorgen voor interactie waardoor een telefoonnummer op jouw interactieve buitenreclame zeker van toegevoegde waarde is.

4) Creëer je eigen #hashtag voor interactieve buitenreclame

Voor ondernemingen en merken is het verstandig om een ‘stukje internet’ te claimen door middel van een hashtag. Een hashtag kan voor verschillende doeleinden worden ingezet:  het promoten van producten, het aanjagen van evenementen of het verzorgen van een Q&A. Hashtags bieden dus een grote diversiteit aan interactiemogelijkheden. Met een hashtag kun je eenvoudig een community opbouwen. Maar, een hashtag wordt geen succes wanneer het niet gepromoot wordt. Communiceer je hashtag dus aan je eigen volgers en breng ze op hoogte van het gebruik ervan. Door de hashtag kenbaar te maken middels interactieve buitenreclame ben je in staat een groot publiek te bereiken en je online community uit te breiden.

interactieve buitenreclame met een hashtag voorbeeld

Interactieve buitenreclame inzetten?

Enthousiast geworden over bovenstaande ideeën? We helpen je graag met jouw interactieve uiting.  Image Building is gespecialiseerd in de fysieke vorm van communicatie. Heb jij een uitdaging? We gaan graag voor je aan de slag!

AAN DE SLAG!