Wordt er nog een beetje gebruik gemaakt van buitenreclame? Deze vraag krijgen wij, als specialist in buitenreclame, best regelmatig. En in tijdperk dat gedomineerd wordt door digitaal, smart, online en social media is die vraag ook gewoon heel logisch. We beantwoorden hem daarom altijd graag uitgebreid. In deze blog lichten we, aan de hand van de meest belangrijke aspecten, voor je uit waarom Out of Home advertising nog zéér relevant is. Ontdek de kracht van buitenreclame!

Image Building Retail Trotter Out of Home advertising

Zet Out of Home advertising in voor massabereik met een groeiend publiek

Het online tijdperk brengt ons nog dagelijks nieuw gemak. De boodschappen worden thuis bezorgd, je aangifte staat alvast ingevuld voor je klaar en je kijkt de serie of film van jouw keuze op jouw moment. Toch heeft het ook zo zijn nadelen, want het brengt ook een enorme toename van online mediakanalen, platforms en apps met zich mee. Het publiek wordt hier door steeds meer gefragmenteerd, oftewel opgedeeld in kleinere groepen ontvangers. Resultaat: een lager bereik per medium in je marketing mix, waardoor je meer middelen naast elkaar moet gaan inzetten en dus een hoger budget benodigd is.

Buitenreclame heeft vrijwel geen last van deze afbrokkeling en blijft daardoor het massamedium dat het altijd is geweest. Out of Home (OOH) is zelfs een medium dat nog altijd in het merendeel van de markten minstens de helft van alle consumenten bereikt. Ondanks alle gemakken die online biedt, is de tegenbeweging van ‘minder digitaal willen zijn’ ook al een paar jaar gaande onder de consument. En de corona pandemie heeft dit gevoel alleen maar extra kracht bijgezet toen men was ‘veroordeeld’ tot thuis zijn en online oplossingen. Men trok waar mogelijk zoveel mogelijk naar buiten, maar dan wel geconcentreerd tot de eigen directe leefomgeving.

Image Building Retail Trotter Out of Home advertising

Buitenreclame kent geen Adblockers

Je herkent het vast wel: zet je net een video aan op YouTube, moet je eerst verplicht een advertentie bekijken. Gevolg: een diepe zucht, een geïrriteerde klik zodra de “Overslaan” button verschijnt… Kortom, een negatief gevoel bij de advertentie én het merk. De consument scrollt online vaak zo snel mogelijk voorbij aan advertenties of erger: ze maken gebruik van Adblockers en zien helemaal geen reclame meer! Het idee alleen al is killing voor iedere marketeer. Bij buitenreclame is er van wegklikken geen sprake. Sterker nog… deze vorm van advertising wordt zelfs als zeer sympathiek ervaren.

Doelgericht adverteren op locatie en doelgroep

Met Out of Home advertising kun je heel doelgericht communiceren. Bijvoorbeeld door de locatie uit te zoeken bij de doelgroep die je wilt bereiken of door in het gebied rondom je point-of-sale extra reclameborden in te zetten.

Image Building Retail Buizenframe

Out of Home advertising is prijstechnisch zeer interessant

Buitenreclame wordt vaak gezien als een relatief goedkope variant van adverteren. Dit komt doordat wanneer het medium op de juiste plek is geplaatst het een enorm bereik oplevert tegen een aantrekkelijke prijs. Zo ook bij Image Building. Omdat je met ons een vaste prijs afspreekt, fluctueert deze niet gedurende de advertentieperiode en weet je vooraf al wat achteraf je kosten zijn. Dit ligt bij online advertenties anders, want daar kan het wél zijn dat je advertentiebudget halverwege de campagne moet aanpassen. Vooral wanneer blijkt dat je gestelde campagnebudget niet toereikend genoeg is om de gewenste doelgroep te bereiken. Die frustratie blijft je met Out of Home advertising bespaard.

Image Building Retail Blindframe Gevelreclame

Herhaling is de kracht van Out of Home advertising

De échte kracht van buitenreclame is herhaling. Als jouw boodschap bijvoorbeeld op de vaste route van een potentiële klant ligt komt die meerdere keren in contact met jouw advertentie. Herhaling zorgt ervoor dat mensen de uiting onthouden in het kortetermijngeheugen. Hierdoor denken passanten sneller aan jouw bedrijf wanneer ze de dienst of het product nodig hebben. Daarnaast blijven visuele boodschappen vaak beter hangen. Ons creatieve DTP-team ontwerpt het juiste beeld dat past bij jouw boodschap. Visuele ontwerpen in combinatie met herhaling zorgen er dus voor dat de boodschap niet snel vergeten wordt.

Offline en online reclame versterken elkaar

Om de kans te vergroten dat je campagne succesvol wordt, is het belangrijk dat je een mix van verschillende communicatiekanalen inzet. Ten eerste omdat daarmee je bereik aanzienlijk stijgt en ten tweede omdat je via het ene medium extra aandacht kunt creëren voor één van je andere media. Wil je bijvoorbeeld meer traffic naar je website, neem dan het webadres (inclusief call-to-action) prominent op in je buitenreclame.

Image Building Petrol Trotter Out of Home advertising

Vraag advies op maat aan over Out of Home advertising

Wil je weten hoe je jouw outdoor advertising het beste kunt inzetten voor jouw bedrijf en/of boodschap? Image Building helpt je hierbij! Wij stellen met alle plezier een op maat gemaakt advies op. Volledig afgestemd op jouw wensen. Wij zijn gespecialiseerd in de fysieke vorm van communicatie. Heb jij een uitdaging? We gaan graag voor je aan de slag!

VRAAG ADVIES AAN