Kinderen zijn een zeer kwetsbare groep in de drukke wereld van het verkeer. Vooral na de zomervakantie vallen er extra veel verkeersslachtoffers onder scholieren ten opzichte van de rest van het jaar. Om deze reden is het interessant om de kans op ongevallen te verkleinen. Niet alleen de kinderen moeten we voorlichten maar ook alle andere weggebruikers. In samenwerking met Tjinco en hun “wij gaan weer naar school” campagne van het educatieve Leer in het verkeer programma, helpen wij u graag met de verkeersveiligheid in uw gemeente!

leer in het verkeer wij gaan weer naar school campagne op trotter mobiel billboard image building

Eerst even wat feiten en cijfers

Volgens verzekeraars en politie raakten er in 2017, 18 procent meer kinderen tussen de 4 en 18 jaar betrokken bij verkeersongevallen dan 4 jaar daarvoor. Dit zijn natuurlijk best heftige cijfers, die iedereen het liefst ziet dalen. Veel kinderen kennen de gevaren van het verkeer niet of kunnen simpelweg nog niet goed genoeg fietsen of lopen. Hierdoor moeten we weggebruikers na de zomervakantie er extra aan herinneren dat de scholen weer begonnen zijn.

De gevaren en leer in het verkeer

Kinderen onder de 18 zijn nog volop bezig met het ontwikkelen van hun vaardigheden. Dit brengt dus extra gevaren met zich mee. In het bijzonder de écht jonge kinderen die vaak nog moeite hebben met het in balans houden van hun fiets. Hierdoor komt het voor dat ze wel eens over de weg willen zwaaien en zwieren. Ze gaan dus alle kanten op en zien helaas niet waar de gevaren liggen. Kortom: het is nog erg lastig om dit bij te brengen aan de kleinsten. Het is om die reden dus van belang dat we van de overige weggebruikers extra oplettendheid vragen.

Daarnaast speelt de telefoon, muziek of onderlinge interactie bij kinderen in deze leeftijdscategorie een grote rol. Dit maakt dat ze zijn snel afgeleid en bijna altijd met meerdere dingen tegelijk bezig. Met als gevolg dat ze minder alert zijn en dus nog meer gevaar kunnen brengen in het verkeer. Uit onderzoekt blijkt dat geen enkel mens meerdere dingen tegelijk kan doen, en dus gaan deelnemen aan het verkeer en andere dingen tegelijk doen niet samen.

leer in het verkeer wij gaan weer naar school campagne op trotter mobiel billboard image building

Een veilige schoolomgeving

Een veilige schoolomgeving is cruciaal! Gemeenten hebben een belangrijke rol als het gaat over verkeersveiligheid. Zeker bij de start van het schooljaar moeten de kinderen weer wennen aan deelname in het verkeer. Dat is helaas nog steeds te zien aan de cijfers…

De opvallende “wij gaan weer naar school”-campagne kan daar zeer behulpzaam bij zijn. Op deze manier worden de schoolzones op een leuke wijze zichtbaar gemaakt en kunt u bij de start van het schooljaar op een speelse wijze aandacht aan het onderwerp besteden. Daarbij associëren weggebruikers de herkenbare Dick Bruna-figuren met jonge kinderen. Verkeersdeelnemers verminderen hierdoor onbewust hun snelheid en zijn meer alert op de omgeving. Een win-win situatie!

Om deze wij gaan weer naar school – campagne te ondersteunen biedt Tjinco diverse Leer in het Verkeer mogelijkheden. Zo kunnen er in samenwerking met Image Building Trotters geplaatst worden.

Deze mobiele billboards zijn door hun vormgeving en tijdelijke inzetbaarheid zeer geschikt voor de campagne. Het plaatsen én verwijderen van de Trotters verzorgen wij voor u. Ook stemmen wij alles af met de juiste afdeling binnen jouw gemeente en natuurlijk met Tjinco. Gemak voor u staat voorop!

leer in het verkeer wij gaan weer naar school campagne op trotter mobiel billboard image building

Wij gaan weer naar schoolcampagne

Met de wij gaan weer naar school campagne laten gemeenten dus zien dat zij het begaan zijn met de veiligheid van naar schoolgaande kinderen. Daarnaast toont u als gemeente hiermee ook dat u het belangrijk vindt dat kinderen al op jonge leeftijd regels en gedragingen in het verkeer meekrijgen. Op deze manier raken niet alleen scholen maar ook ouders en kinderen betrokken bij een veilige schoolomgeving.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek de mogelijkheden.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE