Sinds enkele weken werkt Image Building samen met Mijn Buuf. Dit initiatief van Stichting Dutch Integration Group richt zich op empowering van buitenlandse vrouwen in Nederland. De vrouwen die hier werkzaam zijn hebben ten minste één ding gemeen: creativiteit. Zij spreken de Nederlandse taal vaak nog niet (goed) en kunnen deze met elkaar oefenen. Nog belangrijker: de samenwerking tussen de vrouwen moet leiden tot inspiratie, sociale contacten, uitwisseling van technieken en hulp bij de verdere ontwikkeling van talenten.

Mijn_Buuf_recycling_reclamedoeken_Image_Building

Hoe raakte Image Building in contact met dit maatschappelijk project?

Enkele maanden geleden werd Image Building in een kort tijdsbestek via verschillende opdrachtgevers gevraagd om gebruikte reclamedoeken te bewaren voor een maatschappelijk doel: Mijn Buuf. In het atelier van Mijn Buuf krijgt dit materiaal, door middel van de fabricage van tassen en andere accessoires, een tweede leven. Het ambachtswerk dat wordt uitgevoerd door nieuwe Nederlandse vrouwen draagt bij aan hun arbeidsparticipatie. Reden genoeg om een langdurige maatschappelijke samenwerking te overwegen.

Na kennis gemaakt te hebben en wederzijdse bezoeken bij elkaar op de werkplaats bleek een samenwerking relatief makkelijk op te starten. Daarom bieden wij onze opdrachtgevers vanaf heden de mogelijkheid om hun verouderde reclamedoeken (kosteloos) te recyclen. Na toestemming worden de doeken in een aparte bak verzameld. Zodra de bak vol is wordt deze afgeleverd bij het atelier. De wereldvrouwen van Mijn Buuf maken vervolgens tassen, sleutelhangers en andere accessoires van de doeken.

Mijn_Buuf_recycling_reclamedoeken_Image_Building

Het maatschappelijk resultaat

Mijn Buuf  is in juni 2018 opgestart. Ondanks de nog korte levensduur zijn er al vele mooie aantoonbare resultaten. De verkoop van de accessoires verloopt goed. De diverse aangeboden thema-workshops worden enthousiast bijgewoond en er wordt uitgekeken naar nieuwe samenwerkingen.

Ben je benieuwd geworden? Breng op dinsdag of woensdag een bezoek aan het open atelier. Schuif aan voor een kop koffie of thee en proef de sfeer! Lijkt het je leuk om deel te nemen aan een van de workshops? Schrijf je dan in via de websiteMijn Buuf is ook actief op Facebook.