Offline is zeker niet verleden tijd in automotive marketing. Sterker nog; het is springlevend! Toegegeven; de meeste campagnes starten vanuit een online gedachte. Maar ben jij je er bijvoorbeeld van bewust dat bij autodealers op een zichtlocatie dagelijks gemiddeld 15.000 passanten/potentiële klanten langsrijden? Deze doelgroep bereik je iedere dag weer met offline automotive marketing. In tegenstelling tot online, waar de concurrentie om bovenaan de zoekresultaten te staan steeds groter wordt. Hierdoor zeggen wij met zekerheid: offline leeft! Zeker wanneer je het goed uitvoert.

offline Automotive Marketing trotter volvo

Raak offline automotive reclame niet uit het oog

Iedereen merkt het: de verschuiving naar online marketing. Steeds meer potentiële klanten hebben de ‘showroom in hun broekzak’. Logisch gevolg: je besteedt veel aandacht aan online automotive marketing: e-mails, responsive websites, SEO en SEA. Top! Ga vooral zo door want als autobedrijf moet je in dit online tijdperk ook zeker vindbaar zijn op het wereldwijde web. Maar raak offline automotive reclame zeker niet uit het oog. Want het kan je bedrijf nog altijd veel opleveren!

Online steeds meer in het nauw

Wellicht herken je het wel: open je net je laptop of smartphone en de banners, Google Ads advertenties en Facebook advertenties vliegen je alweer om de oren. Dit zorgt ervoor dat we online vaak voorbij advertenties scrollen en massaal advertenties wegklikken. Hierdoor is het voor jouw als adverteerder lastig is om online op te vallen. Het is daarom helemaal niet raar om offline automotive marketing in te zetten. Bijvoorbeeld een billboard die de eerder genoemde 15.000 passanten dagelijks bereikt. Kijk, dat is pas opvallen!

Lees ook: Automotive reclame; 5 trends voor een premium uitstraling!

offline Automotive Marketing trotter lexus amersfoort image building

On- en offline automotive marketing combineren

Daarnaast is offline automotive marketing een uitstekend medium om je naamsbekendheid een boost te geven. Zo speel je niet alleen de nieuwste modellen in de kijker maar werk je als autodealer ook nog eens aan je eigen imago. Om écht succes te behalen moeten online en offline reclame in een juiste balans naast elkaar bestaan. Op deze manier versterkt het elkaar. Het is juist de kunst om online- en offline marketing van elkaar te laten profiteren. Daarbij is het wél van belang dat je merkidentiteit gelijk is in beide vormen. Herkenbaarheid is hierbij dus uiterst belangrijk.

Bij een succesvolle campagne is het dus belangrijk dat je diverse communicatiekanalen inzet. Verwerk bijvoorbeeld je online kanalen in je offline automotive marketing als een soort visitekaartje. Mogelijk heeft een deel van je doelgroep, zoals ouderen, bijvoorbeeld geen internet of zijn passanten zich helemaal niet bewust van het feit dat je ook online actief bent. De ‘reis’ naar je online kanalen wordt geactiveerd door offline kanalen. Zorg er in dit geval voor dat je passende en weloverwogen landingspagina’s inzet zodat men je merk online direct herkent. Dit geeft de bezoeker een vertrouwd gevoel en zorgt ervoor dat de sessieduur verlengt en het bezoek waardevoller wordt.

Lees ook: Online en offline marketing combineren

offline Automotive Marketing blindframe renault

Hoe kan jij offline marketing inzetten voor jouw bedrijf?

Daar helpen we je graag bij. Na het bepalen van jouw doelstellingen gaan we aan de slag en krijg je van ons een visueel ontwerp. Een ontwerp dat past bij jouw bedrijf, de doelstellingen en waarmee jij herkend wordt. Kortom; een ontwerp waar jij je als autobedrijf volledig mee in de kijker speelt.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan via onderstaande button contact op met onze automotive specialist Jurriaan.

NEEM CONTACT OP