Reclame is overal. Spotjes op radio en TV, digitale ads in de tijdlijnen van je socials, folders op je deurmat, gesponsorde berichten in je mailbox en buitenreclame op straat. En hoewel deze laatstgenoemde vorm werkelijk zo oud is als de weg naar Rome (ja, echt!), is het verre van een uitstervend fenomeen. Sterker nog… Out of Home (OOH) verdient zelfs zonder enige twijfel een zeer primaire plek in iedere marketingstrategie. ‘Natuurlijk vindt een leverancier van buitenreclame dat’; horen we je denken. Klopt, wij zijn zeker weten fan! Maar daar hebben wij dan ook zes hele goede redenen voor. En die delen we graag in deze blog. Wedden dat jij straks net zo fan bent als wij?!

out of home snelwegreclame Trotter image building blog

Wat is Out of Home?

Out of Home (OOH), of Out of Home reclame, is niet anders dan buitenreclame. Simpel gezegd zijn dit alle reclame-uitingen die je als consument buitenshuis kan tegenkomen. Denk aan abri’s, stoepborden, posters in de bushokjes, billboards, driehoekborden, reclamezuilen en alle digitale varianten die er inmiddels van al deze media bestaan. Je vindt ze meestal op plaatsen in de openbare ruimte waar veel bezoekers of voorbijgangers zijn of locaties die goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg.

1. Out of Home is geschikt voor elk type boodschap

Van origine werd Out of Home ingezet voor het vergroten van de naamsbekendheid en het onder de aandacht brengen van reclamecampagnes. Gelukkig zijn die ‘grenzen’ tegenwoordig lang en breed vervaagd. Eigenlijk wordt outdoor advertising tegenwoordig ingezet voor iedere boodschap waarvoor massale aandacht gewenst is. Dat kan dus een commerciële boodschap zijn, maar ook een maatschappelijke, wervende of een informatieve.

Zo worden onze oplossingen voor buitenreclame (onder andere) ingezet als reclamebord voor retailpartijen of bij tankstations, als informatiebord bij evenementen, als verkiezingsbord, als waarschuwingsbord bij grootschalige wegwerkzaamheden en als expositiebord of bouwbord. De afzenders zijn daarmee dus ook heel erg divers. Van de overheid, de bouwsector en restaurantketens tot de culturele instellingen, autodealers en de vastgoedbranche.

buitenreclame aluminium buizenframe projectbord image building blog

2. Groter bereik dankzij strategisch gekozen locaties

Locatie, locatie, locatie… ook in buitenreclame is dat waar het om draait. Door je locatie en medium strategisch op elkaar af te stemmen, creëer je gemakkelijk een groot bereik voor je boodschap. Natuurlijk is een groot bereik creëren niet alleen mogelijk met buitenreclame, dat is mogelijk met alle massamedia. Denk aan radio, TV, online etc. Maar OOH heeft op al de reclamekanalen één hele dikke streep voor… wegklikken of -zappen is bij buitenreclame geen optie, dus de ontvanger krijgt je boodschap 100% zeker te zien. En omdat de mens nu eenmaal een gewoontedier is, kun je erop rekenen dat veel van de voorbijgangers jouw uiting meerdere keren zal zien. Dat is mooi, want niets is zo sterk als de kracht van herhaling.

3. Het sympathieke karakter van Out of Home reclame

‘Maar vindt de consument Out of Home dan niet irritant, doordat het onvermijdelijke karakter?’ We horen het je denken. Irritatie (en ongeduld) zijn immers bij ons allemaal dé redenen om te zappen of weg te klikken, maar bij buitenreclame is hiervan geen sprake. Voetgangers en automobilisten krijgen je boodschap voorgeschoteld, maar niet opgedrongen. Het biedt ze eerder een leuke afwisseling (of zelfs verrassing) op hun bekende route. Iets positiefs dat blijft hangen dus!

out of home expositie small Trotter image building blog

4. Buitenreclame versterkt de andere media in je marketingmix

Begrijp ons niet verkeerd… we pleiten absoluut niet voor het schrappen van die andere kanalen uit je marketingmix. De kracht van outdoor advertising is juist dat het andere vormen van reclame maken heel erg versterkt. Een consument die in de auto een radiospot hoort en tien minuten later dezelfde boodschap visueel langs zijn route tegenkomt of een billboard uiting die de passant triggert thuis die website te bezoeken die erop vermeldt stond… dat is win-win! We noemen het tenslotte ook niet voor niets de marketingmix, toch?

out of home Trotter image building blog

5. Meer onderlinge verbinding door Out of Home

Out of Home uitingen zijn groot, groter, grootst. Opvallen doen ze dus hoe dan ook. En raakt je afbeelding en/of tekst de juiste snaar, dan zet je opvallendheid ook nog eens om in impact. Tijdens de coronacrisis bijvoorbeeld hebben we al heel wat sympathieke initiatieven via OOH langs zien komen. Van landelijke acties om de zorgmedewerkers te bedanken en exposities over maatschappelijke thema’s tot campagnes van gemeenten om hun inwoners niet alleen op de geldende regels te wijzen, maar ze juist ook een hart onder de riem te steken. Die publiekelijke erkenning en bewustmaking brengt de ontvangers dichter bij elkaar.

6. Outdoor advertising is 24 uur per dag zichtbaar

Het mooie van OOH is dat je niet hoeft te kiezen op welk tijdstip van de dag je zichtbaar wilt zijn. Daar wil je immers geen concessies doen, nu je zo zorgvuldig je locatie hebt gekozen. Verlichte of digitale reclameborden zorgen er dan ook voor dat jouw boodschap, zoveel dagen als jij wilt, 24 uur per dag zichtbaar is.

Personeelswerving Trotter verlichting image building blog

Bereik meer met Out of Home reclame oplossingen van Image Building

Image Building is al 30 jaar dé specialist in buitenreclame. Daarmee bedoelen we dat onze oplossingen voor Out of Home voor iedere gewenste periode kunnen worden ingezet. Of het nu gaat om één dag, een maand of meerdere jaren. In tegenstelling tot andere OOH-aanbieders werken wij niet met vaste locaties, maar zoeken en adviseren wij op basis van de wensen van onze klanten naar de best mogelijk locatie om hun reclameborden te plaatsen. Hiervoor bieden we diverse basisproducten, die we in de meeste gevallen geheel op maat leveren.

  • Trotter: mobiel, dubbelzijdig billboard dat we zonder verankering op ieder type ondergrond kunnen plaatsen. Beschikbaar in vier formaten en een LED variant.
  • Blindframe: een aluminium profiel waar we reclamedoek overheen spannen. Het frame wordt hierdoor onzichtbaar. Leverbaar in staande en hangende varianten.
  • Aluminium buizenframe: stoere frames waar we doeken met elastieken tussen spannen. Net als het blindframe leveren we van deze frames zowel staande en als hangende borden.
out of home blindframe McDonalds image building blog

Neem vandaag nog Out of Home op in je plannen!

En? Hebben we je overtuigd van de plek die buitenreclame verdient in je marketingstrategie? Wacht dan niet en kom vandaag nog meer te weten over de mogelijkheden die wij zien voor jouw boodschap en/of onderneming. We komen graag bij je langs op locatie voor vrijblijvend advies.

VRAAG ADVIES OP MAAT AAN
MEER BUITENRECLAME