Inrichting van ruimtes; De industriële en minimalistische stijl is ontzettend populair en valt helemaal binnen ons straatje. Een kantoor, winkelpand, evenement of tentoonstelling; er zijn heel veel mogelijkheden om een interieur die industriële look te geven en de ruimte zo efficient mogelijk in te delen. Lees verder en verzamel aan de hand van onderstaande case studies tips en trucs om jouw ruimte of project industrieel in te richten en optimaal te gebruiken.

Tentoonstelling

Streets of the World is hét voorbeeld van een reizende inrichting. Deze populaire internationale foto-expositie is binnen één jaar in twee landen en verschillende plaatsen tentoongesteld. Dit is overigens pas het begin van een imposante reeks. Steeds weer kiest de fotograaf voor unieke locaties in de wereld om zijn werk te exposeren. Van een parkeergarage in Amsterdam tot een brouwerij in Kopenhagen. De ruimtes worden keer op keer ingericht om de expositie de Street-feel uitstraling te geven. Dit lukt perfect met de aluminium buizenframes, die de omlijsting van de foto’s vormen. Om de foto’s meer tot leven te brengen, zijn alle beelden vanaf de achterzijde belicht. Momenteel is de expositie te bewonderen in een oud magazijn op het Hembrugterrein in Zaandam.

Streets-of-the-World-inrichting-Image-Building

Evenement

Door de tijdelijke aard van evenementen is het altijd weer een uitdaging om een ruimte of terrein voor een korte periode te transformeren. De organisatie van de Luchtmachtdagen weet hier wel raad mee. Middels het gebruik van aluminium buizen is het omvangrijke terrein aangekleed met indrukwekkende beelden, informatieve doeken en belevingstunnels. Daarnaast is er gebruik gemaakt van Trotters. Dit zijn hoogwaardige mobiele reclameborden die met hun duurzame karakter en uitstraling perfect passen in de industriële stijl. De combinatie van deze elementen hebben geleid tot een industrieel ingericht evenemententerrein. Doordat de onderdelen van de inrichting op zichzelf staan heeft het geen gevolgen gehadv voor de staat van het terrein en kon deze weer in de originele staat worden opgeleverd.

Inrichting-Luchtmachtdagen-aluminium-buizen-Image-Building

Winkelpand

Dit betreft een case studie in een winkelcentrum in Den Haag. Bijna de gehele inrichting van het winkelpand is vervaardigd uit aluminium buizen. Van kledingkasten, pashokjes en tafels, tot aan de muur bevestigde planken. De stoere aluminium buizen vormen de standaard. Hiermee wordt vastgehouden aan de minimalistische en industriële stijl. Voordeel van dit materiaal is dat het niet duur is en heel lang meegaat. Als de inrichting gewijzigd wordt, kunnen de buizen gedemonteerd en in elkaar gezet worden voor een andere indeling of bestemming. De ideale oplossing voor bijvoorbeeld een pop-up store of sample sale die zich niet permanent op één locatie vestigt.

Winkelpand-New-Babylon-aluminium-buizen-Image-Building

Overheidsevenement

Voor het EU Voorzitterschap is het Scheepvaartmuseum volledig getransformeerd tot EU locatie. Ook het naastgelegen marineterrein werd voor deze gelegenheid aangekleed. Voor de inrichting is bij deze case vooral gebruik gemaakt van blindframes, banieren en stickers. Hoewel het een tijdelijke inrichting is, zien de uitingen er semi-permanent uit. Deze konden tussen de meetings, die een aantal keer binnen een half jaar plaatsvonden, makkelijk verwijderd en herplaatst worden.

EU2016-Scheepvaartmuseum-inrichting-Image-Building

Voor wie dacht dat industrieel overeenkomt met kaal, koud en ongezellig; niets is minder waar. Juist door materialen en kleuren te combineren kan een warme, gezellige en persoonlijke omgeving worden gecreëerd.

Hopelijk geven deze voorbeelden je inspiratie om aan de slag te gaan met duurzame materialen. Heb jij een idee en een locatie? Neem gerust contact met ons op voor een advies op maat. Samen geven we het idee vorm. Heb jij nog een leuk voorbeeld? Laat het ons weten via social media!