Ons verhaal2018-10-11T12:45:58+00:00

Er was eens..

Het begon allemaal in de jaren ’90 van de vorige eeuw. Ja, echt! We bestaan dus al ruim 25 jaar. En nee, we gaan je niet opzadelen met een ellenlang verhaal over onze uitgebreide historie (waar overigens genoeg over te vertellen valt, maar daar kom je maar een keertje voor langs, dan vertellen we het je live). Maar zoals wellicht bekend bij je, we delen graag… en dus vertellen we je graag wat hoogtepunten. We zullen het kort houden. We houden immers van schakelen. Dan krijg je een helder beeld en weet je meteen hoe Image Building is gegroeid tot een succesvol bedrijf.

Markt veroverd

Twee broers, een ladder en een geleende boormachine. En de vraag om een variant te bedenken op het bestaande logge houten bord dat makelaars gebruikten voor de verkoop en verhuur van hun panden. Zo begon het destijds.

Een duurzamere variant ontstond: een lichtgewicht aluminium buizenframe met daarin een, met behulp van elastieken gespannen, pvc doek. De variant bleek mooier, goedkoper, logistiek beter te hanteren en geschikt voor hergebruik.

Deze ontwikkeling zorgde ervoor dat de buitenreclamebranche veranderde. Binnen no time waren er nauwelijks houten borden meer te zien. Een belangrijke ontwikkeling die bepalend is geweest voor Image Building in de jaren die volgden. Image Building was de eerste en de grootste binnen de branche. En dat is overigens nooit veranderd!

Meerdere branches

Waar Image Building van oorsprong de onroerend goed markt voorzag in ‚te koop en te huur’ borden kwamen daar al snel tijdelijke evenementen bij. Weer later bedient Image Building een groot deel van de automotive branche, voldoet zij aan de vraag van grote organisaties naar uiteenlopende ‚pop-up’ campagnes en voorziet zij bedrijven in tijdelijke communicatiebehoeften op privéterreinen.

De mensen van Image Building zetten de extra stap door mee te denken naar passende oplossingen voor tijdelijk buitenreclame vraagstukken. Vandaag de dag is er geen markt meer die niet door ons bediend wordt.

Ontwikkeling nieuwe producten

Door de groei van de markt voor tijdelijke buitenreclame en de toenemende vraag naar vernieuwing is Image Building voortdurend bezig met nieuwe ambities. We nemen hierin graag een voortrekkersrol. Image Building is meerdere keren de eerste in het ontwikkelen en industrialiseren van tijdelijke buitenreclame producten.

Denkend vanuit de klantbehoefte ontstaat onder andere de Trotter, een mobiel billboard. Het stopt niet bij de eerste ontwikkeling. Efficiëntie zorgt voor het steeds verder stroomlijnen van de productielijn. Grondig marktonderzoek, testfasen en optimalisatie van het productieproces kenmerken de ontwikkeling van de Trotter.

En weer stijgen de ambities. De Trotter is productieklaar om over de hele wereld ingezet te worden en toegang tot buitenlandse markten is al gevonden. Het volgende nieuwe product is al in prototype ontwikkeld.

Missie

We bieden onze opdrachtgevers een one-stop-shop met als doel om hun boodschap zichtbaar te maken voor hun doelgroep middels diverse reclamedragers. Ontzorgen is de basis. We plaatsen binnen circa vijf werkdagen en ‘Nee’ wordt altijd gevolgd door een alternatief.

Toekomst

Natuurlijk kijken we naar de toekomst. We zullen onze huidige producten altijd blijven door ontwikkelen en nieuwe producten bedenken zit in het DNA van het bedrijf. De cultuur in het bedrijf nodigt iedereen in het bedrijf uit om hierover mee te denken.

We werken met een hecht team van 40 man/vrouw met een gemiddeld dienstverband van 10 jaar, verdeeld over alle afdelingen. We hebben een zeer loyaal en ervaren team waarvan enkelen al vanaf de start van het bedrijf meedraaien. Waar zie je dat nog?! Daar zijn we trots op en dat koesteren we!

Maar de toekomst zal zich niet alleen binnen de Nederlandse grenzen bevinden. Met Trotter is Europa binnen handbereik en deze eerste stappen zijn al gezet. België, Duitsland, Spanje, Engeland, Noorwegen en Denemarken hebben al Trotters of andere producten van Image Building binnen de grenzen gehad. En we gaan verder, naar IJsland en zelfs Dubai.