Project omschrijving

Buitententoonstelling

Onzichtbare levens. HIV aan de rand van de samenleving.

Stigma 2018

Case:
Buitententoonstelling Stigma 2018

Opdrachtgever:
Dorine Holman (projectcoördinator) namens Colet van der Ven (auteur) en Adriaan Backer (fotograaf)

Omvang:
10 Trotters Medium Portrait

Ontwerp visuele stijl:
Formad.eu

Omschrijving project:
De buitententoonstelling Stigma 2018 is een vervolg op het boek “Onzichtbare levens. Hiv aan de rand van de samenleving”. Het project geeft inzicht in het leven van mensen aan de rand van de maatschappij en hoe zij door het stigma rond aids en hiv worden beïnvloed.

Er is nog altijd veel onwetendheid, onrust en intolerantie rondom de ziekte. Dit maakt sociale en medische hulp voor patiënten soms moeilijk bereikbaar. Dit is vooral van toepassing op personen uit achtergestelde groepen. AIDS 2018, de Internationale Aidsconferentie in Amsterdam heeft zich ten doel gesteld om het taboe rondom hiv en aids te doorbreken. In dit kader zijn ook het boek en de buitententoonstelling uitgebracht. Beiden geven een unieke blik in de wereld van seropositieve mensen in gestigmatiseerde groepen. De auteur en de fotograaf belichten een wereldwijd maatschappelijk en medisch probleem  op een respectvolle en belangstellende wijze. Zij benaderen hiv van de persoonlijke kant en geven het een gezicht en een stem. Deze blijven vaak ongezien en ongehoord.

De expositie was van 20 juni t/m 20 juli 2018 te zien op het Museumplein in Amsterdam en werd vervolgens verhuisd naar de RAI tijdens The International AIDS Conference 2018.

Trotter

De Trotter is uitermate geschikt voor buitententoonstellingen. Dit fraaie in hoogte verstelbare, dubbelzijdige bord is in verschillende formaten beschikbaar. De Trotter is mobiel en kan op nagenoeg iedere ondergrond worden geplaatst. De Trotter heeft een lange levensduur en de uitstraling van straatmeubilair. Het duurzame bord is de oplossing voor culturele communicatie, reclame en informatievoorziening op hoog niveau.

De voordelen

  • Een tijdelijke pop-up campagne heeft veel impact op voorbijgangers
  • Zeer groot bereik
  • Dubbelzijdig
  • 24-uur zichtbaarheid door interne verlichting
  • Regionaal, nationaal en online mediawaarde
  • Kan verwijzen naar online informatie
  • Beschikbaar in vier verschillende formaten
  • Fraaie uitstraling
  • Duurzame oplossing
Buitententoonstelling - Stigma 2018 - Trotter - Image Building
Buitententoonstelling - Stigma 2018 - Trotter - Image Building
Buitententoonstelling - Stigma 2018 - Trotter - Image Building

Interesse in dit product?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN

Geheel vrijblijvend!