Project omschrijving

Event signing What Design Can Do

Betrek de buitenruimte bij het indoor evenement!

Event signing WDCD

Case
Opvallende event signing voor What Design Can Do

Opdrachtgever:
What Design Can Do

Omvang:
Vier medium Trotters

Omschrijving project:
Het internationale platform What Design Can Do (WDCD) vraagt publieke aandacht voor het maatschappelijke effect van design. Aan de hand van een online platform, bijeenkomsten, een publieksprogramma en een internationale designwedstrijd worden designers vanuit alle disciplines en windstreken bij elkaar gebracht met professionals uit de industrie, bedrijfsleven, beleidsmakers, maatschappelijke organisaties en overige beslissers. Het doel van WDCD is het tonen, stimuleren en benutten van de impact van design als element voor maatschappelijke vernieuwing.

Op de jaarlijkse conferenties in Amsterdam, Mexico City en São Paulo worden sprekers van over de hele wereld uitgenodigd. Zo werden de Nederlandse productontwerper Bas van Abel en de creatieve directeur van Google Lab, Robert Wong gevraagd om hun visie te delen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is echter de menigte zelf. WDCD is de perfecte plek voor ontwerpers en creatievelingen om bedrijven, industrieën, NGO’s en overheden te ontmoeten die willen beginnen met ontwerpinnovatie. In workshops, speeddates, designjams en masterclasses worden deelnemers uitgedaagd om actief deel te nemen.

Image Building was vertegenwoordigd bij de conferentie in Amsterdam. Vooral de voelbare energie die tijdens dit event in de Stadsschouwburg Amsterdam heerste was verrassend. Bezoekers uit alle windstreken, achtergronden en functies kwamen bijeen. In workshops gingen we aan de slag om binnen zeer korte tijd met een groepje (onbekende) mensen een creatieve oplossing te bedenken voor een bestaand probleem. Binnen twee uur werden concrete maar simpel uitgewerkte ideeën en oplossingen bedacht. Uit de ontstane voorstellen werden er enkele gekozen om verder uit te werken.

Buiten op straat werden de vraagstukken verkondigd middels vier Trotters. De getoonde beelden maakten indruk en daagden conversaties uit. Mede door de felle kleuren in de huisstijl van WDCD en het pop-up effect van de Trotters, was de signing niet te missen. De organisatie constateerde nog een mooi bijeffect: De Trotters werden niet alleen gezien maar ook gebruikt! Mensen maakten dankbaar gebruik van de reclameobjecten als zonnig lunchplekje tussen de sessies door!

Event signing

De toepassing van signing rondom evenementenlocaties kan een evenement sterk beïnvloeden. Je kunt hierbij denken aan een stukje informatievoorziening, aankleding en routing. Door een programma vooraf en gedurende het evenement duidelijk te communiceren is het voor bezoekers duidelijk wat zij kunnen verwachten. Een ander belangrijk element is de routing. Een goed zichtbare en duidelijke routing voorkomt irritaties en komt de doorstroom ten goede. Voor de bezoekers die zich vooraf niet in het programma verdiept hebben is het goed om het programma gedurende het evenement op meerdere plekken terug te laten komen. Voor flexibele communicatie is een LED-Trotter de ideale oplossing. Zo kunnen last-minute wijzigingen snel worden gecommuniceerd en onverwachte wendingen in goede banen worden geleid. Bovenstaande in combinatie met tal van andere elementen bepalen de totaalbeleving van bezoekers..

VRAAG VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN
Event signing - What Design Can Do - Image Building
Event signing - What Design Can Do - Image Building
Event signing - What Design Can Do - Image Building

Interesse in deze dienst?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN