Project omschrijving

Openbare fototentoonstelling ‘Nightfall’

Openbare foto expositie van Museum Arnhem geopend

Openbare fototentoonstelling

Case
‘Nightfall’ van Japanse fotograaf Miyuki Okuyama in Sonsbeek Park te Arnhem

Opdrachtgever:
Stichting Museum Arnhem

Omvang:
6 Trotter Medium Landscape & 2 Trotter Medium Portrait

Omschrijving project:
Van 15 augustus t/m 18 oktober presenteert Museum Arnhem veertien fotowerken van de Japanse fotograaf Miyuki Okuyama op Trotterborden in Sonsbeek Park. Onderwerp van de openbare fototentoonstelling ‘Nightfall’ is de lege stad Arnhem tijdens quarantainetijd. Okuyama ging afgelopen voorjaar na zonsondergang vrijwel dagelijks op pad met haar camera om de nieuwe dynamiek in de stad vast te leggen: vrij van menselijk verkeer en bijzonder stil. In de openbare expositie zijn beelden te zien van bekende Arnhemse plekken, zoals een leeg Arnhem Centraal en het Airborneplein in ruststand

Trotter exposities

De maatschappelijke rol van culturele instanties wordt steeds belangrijker. Daarnaast denken we steeds bewuster na over kwesties zoals bijvoorbeeld milieu, welvaart en zorg.

Door deze ontwikkeling ontstaan er volop opmerkelijke en vindingrijke acties. Projectteams worden opgericht, fotografen reizen niet alleen de hele wereld over, maar blijven óók in eigen land om cultuur in beeld te brengen. Journalisten interviewen tal van mensen en hebben als doel om hun verhaal aan zoveel mogelijk mensen te vertellen. Tijdelijke buitenreclame in de vorm van een openlucht expositie of openbare fototentoonstelling helpt om deze acties vorm te geven en aan het grote publiek te tonen.

Meer lezen? Ontdek ook de blog Storytelling, de grootste voordelen op een rij

Heb je binnenkort ook een fotoproject en interesse in een openbare fototentoonstelling of ben je benieuwd naar meer informatie? Bel of mail me gerust!
Janine Langbroek - Verkade, projectmanager Cultuur
MEER INFO OVER EXPOSITIES
openbare fototentoonstelling Nightfall Museum Arnhem Trotterbord expositie
openbare fototentoonstelling Nightfall Museum Arnhem Trotterbord expositie
openbare fototentoonstelling Nightfall Museum Arnhem Trotterbord expositie