Project omschrijving

Openluchttentoonstelling

Een week lang stond het Museumplein in het teken van The Stigma Project

The Stigma Project

Case:
Fototentoonstelling The Stigma Project

Opdrachtgever:
Marjolein Annegarn

Omvang:
10 Trotters Medium Portrait

Ontwerp visuele stijl:
Carsten Klein

Omschrijving project:
The Stigma Project toont een serie foto’s van onherkenbare mensen met hiv. De vrouwen en mannen zijn niet te herkennen omdat zij niet in iedere situatie open kunnen zijn over hun hiv-infectie. Door het vooroordeel wordt er te weinig openlijk gesproken over de infectie. Dat houdt het nog altijd heersende stigma in stand, waardoor mensen er niet over durven te praten. De mensen op de foto’s hebben niet alleen te maken met de emotionele en lichamelijke gevolgen van hun ziekte, maar ook met stigmatiserende reacties: ze worden op afstand gehouden, vermeden, ervaren ongemakkelijke sociale interacties en mensen nemen overdreven hygienische maatregelen. Het is zelfs zo erg dat het stigma ervoor zorgt dat mensen die een risico lopen, wachten om zich te laten testen en op die manier de hiv blijven verspreiden.

Om aandacht te richten op de negatieve effecten van stigmatisering ontwikkelde fotograaf Marjolein Annegarn de expositie. De belangrijkste boodschap hierbij is: “A person with HIV on successful treatment does not transmit the virus to their partners, can have healthy children and live as long as an HIV-negative person.”

Marjolein Annegarn, zelf hiv-positief sinds 1986: “Het gaat me aan het hart dat zoveel mensen vinden dat ze hun status moeten verzwijgen en in eenzaamheid met hun geheim moeten leven. En ik schrik ervan hoe weinig ‘het publiek’ weet over de huidige stand van zaken rondom hiv. Dit werkt stigma in de hand.”

De expositie was van 20 t/m 30 juli 2018 te zien op het Museumplein in Amsterdam.

Trotter

De Trotter is uitermate geschikt voor een openluchttentoonstelling. Het fraaie object bestaat uit een een in hoogte verstelbare zuil, mooi afgewerkte betonnen voet,  en een duurzaam ontwikkelde kap met beelddrager. Een groot voordeel van dit mobiele bord is dat hij niet in de grond verankerd wordt en hierdoor op bijna ieder oppervlak te plaatsen is.  Er hoeft geen rekening te worden gehouden met kabels en leidingen. De Trotter heeft de uitstraling en lange levensduur van straatmeubilair. Deze eye-catcher is de perfecte oplossing voor culturele communicatie, reclame en informatievoorziening op hoog niveau.

Voordelen Trotter expositie

  • Een tijdelijke pop-up campagne heeft veel impact op voorbijgangers
  • Gegarandeerd groot bereik
  • De interne verlichting zorgt voor 24-uur zichtbaarheid
  • Nationaal, regionaal en online mediawaarde
  • Verwijzing naar online informatie
  • De Trotter is te huur in vier verschillende formaten
  • De Trotter heeft een fraaie uitstraling en is niet te missen

Openluchttentoonstelling - The Stigma Project - Trotter - Image Building
Openluchttentoonstelling - The Stigma Project - Trotter - Image Building
Openluchttentoonstelling - The Stigma Project - Trotter - Image Building

Interesse in dit product?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN

Geheel vrijblijvend!