Project omschrijving

Bitter chocolate stories

Meer dan twee miljoen kindarbeiders op de cacaoplantages van Ghana en Ivoorkust. Wie zijn deze kinderen en waarom werken ze daar?

Vijftien verhalen

Opdrachtgever:
Tony’s Chocolonely

Case
Bitter chocolate stories. Deze Trotterexpositie vertelt vijftien verhalen over het werk op de plantage.

Omvang:
8 Trotters

Omschrijving project:
Museumplein in Amsterdam: een indrukwekkende tentoonstelling bestaande uit 8 dubbelzijdige Trotters. Deze tentoonstelling vertelt in woord en beeld hoe het werk op de plantage er aan toe gaat. Meer dan twee miljoen kindarbeiders werken op de cacaoplantages van Ghana en Ivoorkust. Tienduizenden kinderen zijn slachtoffer van gedwongen arbeid en mensenhandel voor de productie van cacao.

De tentoonstelling

Geen feestelijke tentoonstelling, maar keiharde confrontaties. Zoals Tony’s Chocolonely op Facebook zegt: “Liever hadden we deze foto-expositie helemaal nooit georganiseerd. Dat betekent dat er geen kinderen meer op plantages werkten en dat is helaas niet zo. Wel zijn we blij dat Bassirou, Valerie, Augustin, Sarata, Mohamed, Cedric, Ghislain, Issaka, Bèbè, Kassoum, Laeticia, Alexis, Cathérine, Josias en Edyon ons hun verhalen wilden vertellen.”

Op het Museumplein in Amsterdam kun je de persoonlijke verhalen die vaak verborgen blijven achter termen als ‘kinderarbeid’ en ‘kindslavernij’ bekijken.
Daarnaast is de indoor expositie van 13-10 t/m 22-11 dagelijks (10-18u) te zien in de Beurs van Berlage.

Over Tony’s Chocolonely

100 % Slaafvrije chocola. Dat is de visie van Tony’s Chocolonely. Niet alleen hun chocola, maar de chocola wereldwijd. Het doel is pas bereikt als er helemaal geen slavernij is in de chocolade-industrie.  “Alone we make slave free chocolate, together we make all chocolate 100% slave free.”

Trotter expositie

Ben je op zoek naar een geschikte manier om een uiting van de bedenker aan de ontvanger te laten zien? Onze hoogwaardige producten zijn breed in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een (mobiele, reizende) openlucht tentoonstelling. Of juist aan een aankondiging van een tentoonstelling in een museum.

Een Trotter is een mobiele communicatiedrager. De Trotter heeft de uitstraling van straatmeubilair. Het product is ontworpen om verhalen de aandacht te geven die ze verdienen. De Trotter kan een verhaallijn op elke gewenste wijze uitdragen en ondersteunen. Een campagne daar waar de doelgroep zich bevindt. Trotter biedt een laagdrempelige manier van communiceren. Hierbij kan men geheel vrijblijvend de beelden en teksten op zich laten inwerken. Een belangrijk punt in de customer journey die de doelgroep doorloopt. De Trotter is leverbaar in vier modellen.

Voordelen

  • Grote impact door tijdelijke pop-up campagne
  • Gegarandeerd grote zichtbaarheid bij passanten
  • Dag en nacht zichtbaarheid door interne verlichting
  • Creëert mediawaarde, nationaal, regionaal en online
  • Verwijzing naar online informatie
VRAAG VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN
trotterexpositie-tony-chocolonely
trotterexpositie-tony-chocolonely
trotterexpositie-tony-chocolonely
trotterexpositie-tony-chocolonely

Interesse in dit product?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

VRAAG OFFERTE AAN

Geheel vrijblijvend!