Project omschrijving

Reizende fototentoonstelling ‘Bosbranden Wereldwijd’

Openbare foto expositie van Greenpeace op meerdere plaatsen te zien

Reizende fototentoonstelling

Case
Tien Trotters tonen de klimaatbrandhaarden in de Braziliaanse Amzone, Australië, Indonesië en Rusland

Opdrachtgever:
Greenpeace

Omvang:
4 Trotter Medium Landscape & 2 Trotter Medium Portrait & 4 Trotter Small Portrait

Omschrijving project:
Vanaf 24 augustus is deze reizende fototentoonstelling te zien op drie locaties in Nederland. Een foto expositie van Greenpeace over bosbranden wereldwijd. Tien Trotters tonen de klimaatbrandhaarden in de Braziliaanse Amazone, Australië, Indonesië en Rusland en vertellen het verhaal achter de bosbranden: ontbossing voor de oprukkende landbouw is een belangrijke oorzaak net als klimaatverandering en menselijk handelen.

De tentoonstelling is eerst te bezichtigen bij de ingang van het Amsterdamse Bos in Amsterdam. Daarna zijn de foto’s te bewonderen op de NDSM-werf en op het Schouwburgplein in Rotterdam.

Trotters als expositie

Elke expositie heeft een ander verhaal. Maar met behulp van een Trotter wel dezelfde stijlvolle vormgeving. De Trotter is namelijk zo gemaakt dat hij ondergeschikt is aan het verhaal dat op het beeldvlak verteld wordt. Anders gezegd; Trotters neigen naar je toe, als iemand die naar je toe buigt om je iets te vertellen. Bovendien wordt een object dat een verhaal vertelt al gauw ‘iemand’. Trotters hebben dus persoonlijkheid. Ze maken dan ook ‘verbinding’ met de omgeving en het publiek omdat ze daadwerkelijk iets te zeggen en een verhaal te vertellen hebben; jouw verhaal.

MEER INFO OVER DE TROTTER
Heb je binnenkort ook een fotoproject en interesse in een reizende fototentoonstelling of ben je benieuwd naar meer informatie? Bel of mail me gerust!
Janine Langbroek - Verkade, projectmanager Cultuur
reizende fototentoonstelling bosbranden wereldwijd greenpeace amsterdamse bos trotter billboard
reizende fototentoonstelling bosbranden wereldwijd greenpeace amsterdamse bos trotter billboard