Project omschrijving

Streets of the world; Exposeer met impact!

Alle hoofdsteden van de wereld, op een (on)gewoon moment.

Streets of the world – Zaandam en Kopenhagen

Case
Internationale foto-expositie van fotograaf Jeroen Swolfs

Omvang:
195 Foto’s, verdeeld over 91 verlichte displays

Ontwerp visuele stijl:
Image Building

Omschrijving project:
Jeroen Swolfs heeft in de afgelopen jaren alle hoofdsteden van de wereld gefotografeerd. Hij wilde hiermee laten zien hoezeer mensen overal ter wereld op elkaar lijken, niet hoezeer ze van elkaar verschillen. De verbinding van alle foto’s zit ‘em in de horizon. Die staat op alle foto’s op dezelfde hoogte waardoor je een waarheidsgetrouw aanzicht op het beeld hebt. Alsof je aanwezig bent bij het shot. De missie van Jeroen is om zijn fototentoonstelling op wereldreis te sturen en zijn terug te brengen naar de landen waar zij gemaakt zijn. Inmiddels heeft de foto-expositie binnen één jaar al in twee landen aangedaan, maar er worden gesprekken gevoerd met andere landen.

De foto’s zijn nu te bewonderen in het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam. Het museum heeft haar intrek genomen in een oud magazijn, wat de bijnaam “De Dood” heeft, vernoemd naar de vroegere magazijnbeheerder meneer De Doodt.

De tentoonstelling van foto’s met korte toelichting zijn ook al op reis geweest naar Kopenhagen. Ze waren daar van 22 augustus tot 17 september te bezoeken in de Carlsberg Brouwerij. Een deel van deze brouwerij is hiervoor gerestaureerd en werd een imposante omgeving voor de reis om de wereld van Jeroen.

De tentoonstelling

Image Building heeft de inrichting van de locatie en de tentoonstelling van de beelden en bijbehorende teksten opgebouwd uit aluminium buizenframes. Dit geeft de expositie de Street-feel waar de opdrachtgever naar zocht. Om de foto’s meer tot leven te brengen, in zowel de donkere als de lichte ruimtes, worden alle beelden vanaf de achterkant belicht. Binnen een week hebben we de locatie van een fabriekshal omgebouwd tot een volwaardig museum dat met cachet is geopend. Dit is de tweede van drie exposities die Image Building voor Streets of the World heeft ingericht. De eerste was in een parkeergarage in Amsterdam en de derde was een vergelijkbare expostie in Kopenhagen, Denemarken. Image Building heeft drie exposities van Streets of the World ingericht. De eerste was in een parkeergarage in Amsterdam, de tweede staat in Zaandam en de derde was de expositie in Kopenhagen.

Over het project

Nadat Jeroen Swolfs zijn reis heeft volbracht, is er een selectie gemaakt uit de vele foto’s. De beste foto’s zijn te bewonderen in het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam. Als bezoeker wandel je door de hele wereld. Je krijgt een heel realistisch beeld van de werkelijkheid, alsof je er zo in kan stappen. Een ware ontdekkingsreis. Ook is er van het vele videomateriaal een documentaire geproduceerd, die weergeeft hoe Jeroen zijn reizen heeft ervaren en in welke situaties hij soms belandde. Denk hierbij aan het door oorlog verscheurde Irak.

Streets of the World Zaandam - Image Building
Streets of the World Zaandam - Image Building
Streets of the World Zaandam - Image Building
Streets of the World - Internationaal - Image Building

Interesse in een fototentoonstelling?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.