Met de fusie van DTZ Zadelhoff en Cushman & Wakefield zijn twee toonaangevende internationale bedrijven in de vastgoedsector samengesmolten. Het communiceren van deze fusie en het omzetten van de huisstijl was een omvangrijk project van rebranding. Image Building is in de arm genomen om deze complexe en unieke opdracht te begeleiden. Afgelopen week zijn de laatste uitingen geplaatst en hiermee is het project zo goed als afgerond.

Het omzetten en toepassen van een nieuwe huisstijl

Zowel DTZ Zadelhoff als Cushman & Wakefield maakten al langer gebruik van verschillende toepassingen van Image Building en nu moesten alle producten worden voorzien van één huisstijl. Bij aanvang zijn alle buitenreclame locaties bezocht en in kaart gebracht, zodat er voor iedere situatie een passend advies kon worden uitgebracht. In een aantal gevallen konden bestaande uitingen al worden aangepast door het plaatsen van stickerwijzigingen en voor andere locaties moest een geheel nieuw ontwerp, binnen de huisstijl, worden ontwikkeld.

In de fase die daarop volgde, hebben wij, in samenwerking met de marketingafdeling van Cushman & Wakefield, ontwerpen gemaakt voor de verschillende toepassingen. Door het juiste ontwerp aan het geschikte product (De Trotter, het aluminium buizenframe, het blindframe of de sticker) te koppelen, konden wij de locaties voorzien van duidelijke en in het oog springende uitingen.

Hoe dragen de producten van Image Building bij aan de communicatie?

Op bepaalde locaties werd de communicatie kracht bijgezet door het aanbrengen van cirkelframes met de oneliner “DTZ Zadelhoff is nu Cushman & Wakefield”, als aanvulling op de aanwezige doeken. De vastgoedadviesorganisatie wilde voornamelijk in de buitengebieden extra aandacht voor de fusie genereren. Omdat onze Trotters echte eyecatchers zijn is ervoor gekozen om deze op de minder zichtbare locaties te plaatsen.

Over het algemeen hadden wij contact met het hoofdkantoor, maar voor specifieke vragen communiceerden wij direct met de lokale vestigingen. De persoonlijke benadering en het after sales traject waren zeer belangrijk om deze grote opdracht te laten slagen.

Het was een eer om dit project van A tot Z te mogen begeleiden.