Bij Image Building hebben wij alles in huis om jouw project volledig te verzorgen; van aanvraag tot verwijdering. In een reeks interviews met onze collega’s leer je het team kennen. In dit team van specialisten bevindt zich ook de afdeling Retail, die jouw wensen weten te vertalen naar de meest geschikte oplossing. Hoe ze dat doen? Collega Fleur Beekman geeft je graag een kijkje in de keuken van retail marketing.

retail marketing Raamfolie_macdonalds_blog

Aan het woord is Fleur Beekman, accountmanager binnendienst retail bij Image Building. Voor deze blog vroegen wij haar het hemd van het lijf over haar vak. De afbeeldingen in deze blog zijn voorbeelden van projecten die door Fleur in goede banen zijn geleid.

Wat doe jij precies bij Image Building?

Ik ben accountmanager binnendienst. Mijn focus ligt met name op retail, maar ik ondersteun ook de accountmanager van de branche automotive. Samen met de accountmanagers buitendienst ben ik verantwoordelijk voor alles binnen deze twee branches. In mijn functie zorg ik ervoor dat retail marketingprojecten op een zo hoog mogelijke kwaliteit worden uitgevoerd. Dat wil zeggen dat ik in principe alle administratieve handelingen uitvoer. Het op een juiste wijze verwerken van, ten eerste plaatsingen, verwijderingen maar ook wisselingen en aanpassingen van de producten van Image Building in ons CRM systeem.

Ik ben dus betrokken bij het volledige proces; van het uitbrengen van een offerte tot uiteindelijk de facturatie van een volbracht project. Daarnaast ben ik hét contactpersoon voor alle retail en automotive opdrachtgevers. Ik houd opdrachtgevers op de hoogte van de planning en intern voorzie ik de verschillende afdelingen van de juiste informatie en bestanden.

LED reclame retail marketing la place image building

Wat vind jij zo tof aan retail marketing?

Net zoals bij reguliere marketing speelt bij retail marketing de marketingmix een belangrijke rol. Het is altijd weer de uitdaging voor retailers om de promotie op het juiste manier in te zetten. Het geeft mij energie om juist voor die uitdagingen een oplossing te bedenken. Wat natuurlijk het meeste van belang is bij retail marketing is de plaats. Een bedrijf dat zich op een A-locatie bevindt krijgt van nature al veel aanloop. Hieruit volgt de taak aan mij om juist óók bedrijven die zich op een minder zichtbare locatie bevinden, zichtbaar te krijgen.

Maar ook het bouwen aan het imago van een bekend merk heeft absoluut mijn interesse. Het is gaaf om met deze bedrijven te sparren over uitingen. Vooral de dynamiek die dan ontstaat tussen onze DTP-afdeling, de opdrachtgever en mij, maakt me blij. Op deze manier zet ik mij iedere dag in om ieder project perfect te laten verlopen zodat elke opdrachtgever tevreden is met het resultaat. Dát geeft mij energie!

Wat maakt Image Building bijzonder en wat draag jij daar aan bij?

In de eerste plaats vind ik het bijzonder dat wij alles onder één dak uitvoeren, van het maken van Trotters, spandoekframes tot het printen van de doeken en stickers. Trots ben ik op het fijne en goede contact met opdrachtgevers en collega’s. Het snelle schakelen en het onderling begrijpen van elkaar draagt bij aan de hoge kwaliteit die wij leveren.

retail marketing productfoto_blindframe_hangend_enkel blog

Slotakkoord

Ik heb in mijn tijd bij Image Building al veel opdrachtgevers en merken mogen begeleiden in het project. Daarmee heb ik een aardig portfolio aan ervaring opgebouwd. Deze ervaring neem ik iedere dag mee in mijn functie als accountmanager binnendienst voor de retail branche. Geen dag is hetzelfde. Juist deze afwisseling maakt dat ik ‘verliefd’ ben op dit vak!

Benieuwd naar wat Fleur voor jouw retail-project kan betekenen? Neem gerust contact met haar op voor een vrijblijvend advies. Voor iedere uitdaging weet zij een oplossing; van een actie, nieuw product, het aankondigen van een opening of de release van een nieuwe auto. Wij nemen je zorgen wat betreft de retail marketing graag voor je uit handen.

IK WIL GRAAG ADVIES OP MAAT