Bij Image Building vinden wij het belangrijk om de wereld te bekijken met een frisse blik. Het is daarom van belang om stagiaires het werkveld van dichtbij te laten ervaren zodat ze klaar zijn voor de toekomst. Stage bij Image Building is dan ook werken aan jezelf! De afgelopen 10 weken heeft Lars de Wit stage gelopen op de (online) marketingafdeling. In deze blog vertelt hij over zijn ervaringen van deze stage bij Image Building. Dus, zit je er aan te denken of stage bij Image Building wel iets voor jou is? Je ontdekt het hier!

stage bij Image Building - Lars_de_wit - blog

Aan het woord is Lars de Wit, (ex) stagiair bij Image Building. Voor deze blog vroegen wij hem het hemd van het lijf over zijn stage. De afbeeldingen in deze blog zijn snapshots uit de stage van Lars. Zoals bijvoorbeeld de opening van een Trotter expositie in Amsterdam of de Provada-stand.

Wat heb jij precies gedaan tijdens je stage bij Image Building?

Ik heb tien weken stage gelopen op de (online) marketingafdeling van Image Building. Hierbij ondersteunde ik verschillende marketingactiviteiten zoals het schrijven van blogs (zoals deze! haha), het maken van promotiemateriaal, het bezoeken van beurzen en het bijhouden van social mediakanalen. Tijdens het volbrengen van deze taken heb ik niet alleen werkzaamheden verricht die mij al bekend waren, maar heb ik ook veel nieuwe handelingen geleerd. Daarnaast ben ik veel over het (commerciële)werkveld van tijdelijke buitenreclame te weten gekomen.

Daarnaast ben ik de afgelopen weken voor het eerst in aanraking gekomen met bijvoorbeeld content management systemen en diverse mailingprogramma’s. Aangezien je het werken met dergelijke systemen op school niet leert, is dit zeer waardevolle informatie voor mijn verdere loopbaan.

Wat vind je het leukste aan je stage bij Image Building?

Het leukste aan mijn stage waren de afwisselende taken die ik kreeg. De ene week was ik bijvoorbeeld veel op kantoor aan het werk met verschillende opdrachten zoals het schrijven van teksten voor de website (SEO) en het creëren en inplannen van social mediaberichten voor Facebook, LinkedIn en Instagram. Aan de andere kant stond ik die week daarna dan bijvoorbeeld op de grootste vastgoedbeurs van Nederland; Provada. Waar wij met Image Building een stand hadden. Ook heb ik een dag meegelopen met één van de accountmanagers buitendienst en de officiële persopening van een openluchtexpositie bijgewoond. Deze diversiteit zorgt er voor dat de stageweken voorbij zijn gevlogen. Op deze manier krijg je eveneens een goed inzicht in de activiteiten van het bedrijf en hoe ze verschillende werkzaamheden aanpakken.

stage bij Image Building - provada - blog

Zou jij stagelopen bij Image Building aanraden aan anderen?

Ja, zeker weten! Ik zou een stage bij Image Building aanraden aan iedereen. Niet alleen vanwege de diversiteit en omdat je er veel kan leren, maar ook vind ik het  fijn dat je af en toe volledig aan de hand word genomen en je soms juist werkzaamheden zelf moet gaan ontdekken. Kortom: dit zorgt er in mijn ogen voor dat je  zeer veel kan leren bij Image Building. Daarnaast vind ik de sfeer op kantoor erg fijn; iedereen is heel open naar elkaar. Dit resulteert in een ontspannen sfeer, wat niet alleen zorgt voor een goed werkklimaat, maar ook voor een uitstekend leerklimaat.

stage bij Image Building - trotterexpositie - blog

Slotakkoord

Ik ben onwijs blij dat ik bij Image Building heb gesolliciteerd bij het kiezen van mijn stage, het is een ontzettend leuk bedrijf dat fris en innovatief is. De mensen die er werken zijn stuk voor stuk heel vriendelijk en iedereen staat klaar om je te helpen. Daarom is het extra leuk dat Image Building mij een baan heeft aangeboden en dat ik naast school er mag blijven werken. Het is dus kortom een succesvolle stage geweest waar ik geen moment spijt van heb gehad!

Ben jij na het lezen van deze blog ook zeer geïnteresseerd geraakt in een stage bij Image Building? Bekijk dan via onderstaande button snel de openstaande stagevacatures! Op dit moment zijn alle stageplekken bij Image Building ingevuld. Zorg dat je op de hoogte blijft en wees er als eerste bij wanneer er weer een stageplek vrijkomt!

JA, IK WIL EEN TOFFE STAGE!