We kunnen er niet meer omheen. Nu een groot deel van de Nederlanders thuis werkt rijst de vraag “Zien mensen nog wel buitenreclame?”  Logische vraag. Maar nu men zoveel binnen zit en thuis werkt, wil men ook graag na het werk of in de pauze naar buiten. Een frisse neus halen is nu prettiger dan ooit. Buiten zijn is dus niet meer zo vanzelfsprekend tegenwoordig. Hierdoor neemt men, als zij eindelijk buiten zijn, hun omgeving beter op. Een verandering zoals een Trotter of informatiebord trekt dan al snel de aandacht. Je boodschap valt dus extra op. Thuiswerken en buitenreclame lijkt dan opeens tóch niet zo’n gekke combinatie. In deze blog vind je 3 redenen waarom het werkt! Lees je mee?

thuiswerken en buitenreclame laptop banner trotter image building

1. Je neemt je omgeving beter op

We benoemde het al even kort in het intro, maar nu buiten zijn opeens niet meer zo vanzelfsprekend is, nemen we áls we dan buiten zijn onze omgeving beter op. Waarom? Opeens staan we stil bij alles wat we zien. Onze wereld was zo groot en is letterlijk beperkt geraakt tot onze persoonlijke omgeving. Alles daarbuiten is nu opeens ‘anders’. Even een ‘vlucht’ uit de dagelijkse dingen die vooral binnenshuis gebeuren. Als je dan lekker buiten bent neem je de omgeving toch anders waar dan voorheen. Misschien zelfs wel gedetailleerder.

Een verandering in het straatbeeld valt dan toch opeens op. Bijvoorbeeld een informatiebord die je helpt herinneren dat er toch maatregelen zijn waar we ons aan moeten houden. Of een lieve boodschap om de mensen in de zorg een hart onder de riem te steken. Deze boodschappen neem je nu opeens beter waar dan wanneer je er in alle haast langs zou rijden, naar je werk. Zo heeft thuiswerken en buitenreclame tóch een positieve invloed op elkaar.

thuiswerken en buitenreclame naar buiten image building

2. Buitenreclame ingezet om mensen te bedanken

Even geen échte reclame. Maar gewoon een hart onder de riem voor mensen die werken in vitale beroepen. Voor iedereen die thuis zit, een boodschap die je sterkt om deze lastige periode door te komen. Het zijn vormen van boodschappen die nú belangrijk zijn en die men waardeert. Het geeft hoop en een blijk van waardering. Deze vorm van buitenreclame is een succes en geeft mensen die thuiswerken kracht om door te gaan.

thuiswerken en buitenreclame trotter hart voor de zorg image building

3. Je blijft in contact met je doelgroep

Ook al zit het overgrote deel van Nederland nu thuis. Dit betekent niet automatisch dat ze helemaal niet meer buiten komen. Daarbij is het belangrijk om een relatie met je klant te blijven onderhouden. Het volledig stilleggen van je marketingactiviteiten maakt een heropstart later namelijk een stuk moeilijker. Blijf dus zichtbaar voor je doelgroep, óók in het straatbeeld. Zo weet je doelgroep jou weer gemakkelijk te vinden na de coronacrisis. Buiten dat geeft het zien van ‘hun’ merk in het straatbeeld een vertrouwd gevoel én ook dat steekt mensen een hart onder de spreekwoordelijke riem.

Thuiswerken en buitenreclame

Je ziet het. Zelfs in een situatie waarin men ogenschijnlijk weinig buitenkomt. Heeft communicatie in de openbare ruimte nog altijd effect. Niet direct op je omzet dan wel op imago en merkbekendheid. Of gewoon om een blijk van waardering uit te spreken en mensen een hart onder de riem te steken.

Benieuwd wat we voor jou specifieke vraag kunnen betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten via onderstaande button.

NEEM CONTACT OP