Creativiteit. Een begrip zonder een duidelijk afgebakende betekenis. Hierdoor kan een ieder er een eigen invulling aan geven. De een vindt het een talent, de ander weer een trucje. Maar wat is creativiteit eigenlijk? En wanneer ben je creatief? In deze blog gaan we op zoek naar de definitie van creativiteit. En wat is de connectie tussen Image Building en creativiteit? Je ontdekt het hier!

Wat is creativiteit? buitenreclame buizenframe asmterdam image building eiland oostenburg

Wat is creativiteit?

Laten we beginnen met de algemene begripsuitleg: Het vermogen om iets nieuws te scheppen. Je toont dus creativiteit wanneer je iets nieuws maakt of bedenkt. Nog specifieker gaat creativiteit over het bedenken van een originele oplossing voor een probleem of uitdaging. Creativiteit komt dus voornamelijk voor in het gewone dagelijkse leven. Iedereen is namelijk vrijwel dagelijks bezig met het oplossen van uitdagingen, klein of groot. Zonder creativiteit zouden we eigenlijk allemaal stilstaan en geen of nauwelijks stappen vooruitzetten in ons leven. Dus het antwoord op de vraag ‘wat is creativiteit?’ is eigenlijk niks anders dan oplossingsgericht denken.

Hoe uit creativiteit zich?

Creativiteit uit zich met name als proces, het zogenaamde creatieve proces. Dit proces bestaat uit een aantal fasen. Het begint met probleemwaarneming. Men ervaart een uitdaging waar hij of zij graag een oplossing voor vindt. Dit is als het ware de eerste stap van creativiteit. De volgende stap is het probleem in kaart brengen. Oftewel tot de kern van het probleem komen. Hiervoor mogelijke oplossingen bedenken en uiteindelijk een beslissing maken over de best passende oplossing. Wanneer deze oplossing gekozen is dan moet je die natuurlijk nog realiseren. De laatste fase is meestal ook de moeilijkste fase omdat je hierin tot je uiteindelijke creatieve ‘product’ komt en dus gedetailleerd uit moet voeren.

aluminium buizenframe image building rotterda mden haag wat is creativiteit?

Wat heeft Image Building te maken met creativiteit?

Allemaal leuk en aardig, maar hoe verhoudt creativiteit zich dan tot Image Building? Hiervoor is een logisch antwoord. Ieder project dat wij uitvoeren, elke opdracht die wij ontvangen van jou als opdrachtgever onderwerpen wij aan het hierboven genoemde creatieve proces. Jij hebt namelijk een uitdaging waar wij graag mee aan de slag gaan. Wij gaan op zoek naar dé oplossing voor jouw uitdaging op het gebied van buitenreclame. Dat doen we in de fasen van het creatieve proces:

  1. Wanneer we een uitdaging ontvangen van jou als opdrachtgever heb je vaak ook zelf al nagedacht over mogelijke oplossingen;
  2. We bellen je en vragen door over jouw uitdaging. We proberen tot de kern te komen. Want wellicht is de oplossing die jij al had bedacht niet hetgeen dat helpt om jouw uitdaging op te lossen;
  3. Als we tot de kern zijn gekomen gaan wij intern aan de slag. Zo zoeken we bijvoorbeeld antwoorden op vragen als: ‘welke producten zijn het meest geschikt om de uitdaging op te lossen?’, ‘hoe pakken we dit aan?’ en ‘wat is het creatieve ontwerp?’;
  4. Op het moment dat we dit op papier hebben staan, sturen we jou een voorstel (offerte) mét creatieve oplossing, ontwerp en de daarbij passende producten;
  5. Als jij helemaal happy bent met deze oplossing gaan we aan de slag met het realiseren hiervan!

Bij Image Building doorlopen we dus voor vrijwel ieder project het creatieve proces! Had je dat gedacht?

wat is creativiteit? trotters nijmegen NS trotter billboard events image building

Van creatieve oplossing tot creatief ontwerp

Tijdens de realisatiefase schakelen we ons eigen team van creatieve DTP-ers in om de creatieve oplossing te vertalen naar een creatief ontwerp. Dit ontwerp is krachtig, duidelijk en opvallend. Precies waar buitenreclame aan moet voldoen. Bovendien geven zij jouw uiting niet alleen vorm maar zorgen er ook voor dat ieder project vlekkeloos verloopt. Of je nou een uiting aanlevert of dat zij hun creativiteit los mogen laten op een ontwerp; ze zien iedere ontvangen opdracht en controleren deze zeer gedetailleerd voordat ze gaan printen.

Daarnaast ontzorgen wij je volledig wat betreft dit traject; van ontwerp tot plaatsing en verwijdering. Zo hoef jij hierover óók geen zorgen meer te hebben! Dat is wel zo fijn toch?

Benieuwd hoe we ons creatieve proces op jouw uitdaging los kunnen laten? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op of klik op de onderstaande button om een offerte aan te vragen.

IK ONTVANG GRAAG EEN OFFERTE