Deze vraag stellen veel retailers zichzelf tegenwoordig. Er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden. Daarnaast is het gebruik van opvallende en passende buitenreclame zeer belangrijk om de aandacht van passanten en dus eventuele klanten te trekken. Wij bieden een ruim gamma aan tijdelijke buitenreclame producten aan. Hierdoor kan het soms lastig zijn om een keuze te maken. Maar, gelukkig is er altijd een oplossing op het gebied van buitenreclame die past bij jouw bedrijf. We helpen je graag! Daarom hebben we een aantal tips die je helpen bij het kiezen van het type buitenreclame dat past bij jouw bedrijf.

  1. Wat is het doel van het buitenreclame product?
  2. Sluit buitenreclame aan op je doelgroep
  3. Locatie is key
  4. Eigen locatie of openbare ruimte
  5. GRATIS advies op maat
buitenreclame producten collage trotter raamfolie blindframe buizenframe

Wat is het doel van het buitenreclame product?

Het is natuurlijk het meest van belang om te weten: wat wil je bereiken met het buitenreclame product? Wil je tijdelijk een actie communiceren? Moet het logo van je bedrijf aan de gevel? Of is bijvoorbeeld een (tijdelijk) menu je boodschap? Het is goed om dit duidelijk op papier te hebben. Er zijn namelijk voor diverse doelen, verschillende soorten buitenreclame. Zo zet je voor actiemarketing het beste een Trotter Billboard in en voor een nette en strakke uitstraling van je bedrijf hang je een blindframe met jouw logo of huisstijl aan de gevel.

Blijf hierbij wel altijd trouw aan het karakter van je bedrijf. Een advocatenbureau heeft bijvoorbeeld meer behoefte aan een zakelijke uiting dan een (fast-service)horecagelegenheid. Houd hierbij ook altijd je doelgroep in het achterhoofd. Wat ons bij de volgende tip brengt.

buitenreclame producten collage gevelreclame blindframe tijdelijk menu

Sluit buitenreclame aan op je doelgroep

Wie is je doelgroep? En hoe willen zij aangesproken worden? Verschillende doelgroepen voelen zich niet alleen door verschillende uitingen aangesproken, maar ook door verschillende vormen van buitenreclame.Zo worden jongeren aangetrokken door andere vormen van buitenreclame dan ouderen. Denk maar aan bewegende LED-schermen tegenover een statisch beeld. Kortom; zorg dus dat niet alleen jouw uiting maar ook jouw buitenreclame product aansluit op de interesses en belevingswereld van jouw doelgroep.

Locatie is key

Je bereik is voor het overgrote deel afhankelijk van de locatie van jouw buitenreclame. De omgeving kan namelijk grote invloed hebben op het buitenreclame product dat het meest effectief is. Zo heeft een reclamebord op een plaats waar veel passanten komen een hoger bereik. Ben jij je er bijvoorbeeld van bewust dat op een zichtlocatie dagelijks gemiddeld 15.000 potentiële klanten langskomen? Daarbij is het in de keuze van het product natuurlijk belangrijk waar jouw bedrijf zich bevindt.

In een (nauwe) straat met veel voetgangers is raamfolie met informatie interessant. Voetgangers kunnen namelijk de tijd nemen om de uiting goed in zich op te nemen. Echter, op een locatie waar veel automobilisten rijden is het veel belangrijker dat er een buitenreclame product staat die direct opvalt. Deze reclame moet in een fractie van een seconde duidelijk zichtbaar en natuurlijk te lezen zijn. Een prima optie is in dit geval een Trotter of een frame.

billboard reclamebord buiten trotter nijmegen vierdaagse image building

Eigen locatie of openbare ruimte

Dit is belangrijk! Op eigen grond heb je doorgaans geen vergunningen nodig om buitenreclame te plaatsen. Dit verschilt per gemeente. Je dient natuurlijk wel rekening te houden met de algemeen geldende precariobelastingen. Ook dit is in elke gemeente anders. Zorg dus dat je van te voren goed weet hoe dit in jouw  gemeente geregeld is. Zo voorkom je onaangename verassingen en vermijd je onnodige boetes.

Voor het plaatsen van buitenreclame op openbare grond heb je wél vergunningen nodig. De aard van buitenreclame in de openbare ruimte is altijd tijdelijk. Hiervoor zijn diverse producten zeer geschikt. Denk aan de mobiele Trotter, verkrijgbaar in verschillende maten. Of strakke kubussen gemaakt van een aluminium profiel met zeer sterk doek. De kubussen ontdek je in dit portfolio item.

buitenreclame producten collage blindframe kubussen

Gratis advies op maat

Het blijft natuurlijk lastig om een keuze te maken uit het grote aanbod aan buitenreclame producten. Onze technische specialisten brengen graag een passend advies uit over het meest geschikte reclamebord voor jouw bedrijf. Zo weet je zeker dat je een uiting hebt die aansluit bij je organisatie, doelen en doelgroep.

Al met al brengen wij ruim 25 jaar  de beste mogelijkheden voor buitenreclame producten in kaart. Wij nemen het traject, van inmeten, klic-melding tot plaatsing volledig voor je uit handen.

Ons team staat klaar voor al je vragen. Vul via onderstaande button je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Liever direct contact? Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

T: 070 – 315 10 90
E: sales@imagebuilding.com

IK WIL GRAAG CONTACT