Je hebt je boodschap verwerkt in een expositie. Wauw, gaaf! Die wil je natuurlijk aan zoveel mogelijk mensen laten zien. Maar waar en hoe doe je dat? Simpel: met een mobiele buitenexpositie geef je jezelf alle vrijheid en zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. De vijf grootste voordelen zetten we in deze blog voor je op een rij. En mocht je daarna nog twijfelen, neem dan gerust contact met ons op.

buitenexpositie Image Building

1. Vrije locatiekeuze

Bevindt jouw beoogde publiek zich in het centrum van een binnenstad? Of gaat je tentoonstelling over een bepaald natuurgebied? Dan is dát waar jij wilt exposeren. Met mobiele communicatiedragers plaats je jouw expo precies daar in de openbare ruimte waar jij het publiek gaat bereiken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een vergunning. En die aanvraag nemen wij je gewoon uit handen.

2. Grenzeloos dankzij mobiliteit

“Okay… maar mijn doelgroep bevindt zich door het hele land.” Dat is helemaal geen probleem. De kracht van een buitenexpositie zit hem nou juist in de mobiliteit! Zoals vroeger het circus rondtrok van stad naar stad, kan dat ook met jouw expositie. Wij plaatsen hem gewoon daar waar jij gezien wilt worden. Of dat nou één, twee of twaalf locaties zijn. Omdat we de elementen in hun geheel vervoeren, kan verplaatsen op dezelfde dag.

buitenexpositie

3. Dag drempel… Hallo breed publiek!

Nóg mooier dan het bereiken van je beoogde doelgroep is het bereiken (en hopelijk raken) van nieuw publiek. Doordat je buitenexpositie in de openbare ruimte staat, hoeft iemand de bewuste keuze van ‘wel of niet bezoeken’ niet te maken. Je buitenexpositie is er gewoon en zij mogen die zo vaak als ze willen bezoeken. Die laagdrempeligheid levert 100% zeker weten een positieve buzz op rond jouw tentoonstelling.

4. Verrassing = mond tot mond

Waar je bij een binnenexpositie lang van tevoren begint met aankondigen, biedt een tentoonstelling in de buitenlucht je juist het voordeel van the element of surprise. Want stel je voor: je loopt of fietst dagelijks dezelfde route door je stad. Lekker op de automatische piloot. Maar ineens staat daar een tentoonstelling op je route. Zomaar… uit het niets. Reken maar dat je nieuwsgierigheid is gewekt. En dat je gaat kijken. Én dat je er iets over zult zeggen of delen met bekenden. En dat zij misschien óók wel een kijkje gaan nemen. Dat is toch precies wat je wilt bereiken?! Want laten we eerlijk zijn: uiteindelijk gaat het erom dat jouw expo zoveel mogelijk gezien wordt.

5. Op twee (of meer) plekken tegelijk zijn? Zo geregeld!

Mobiele oplossingen voor openluchtexposities geven je maximale flexibiliteit. Wil je tegelijkertijd in zowel Groningen als Maastricht zichtbaar zijn? Dan is een dubbelganger zo geregeld en geplaatst. Bestaat je expo uit tien doeken en wil je dat dat er vijftien worden? Bijplaatsen van uitingen is snel te realiseren. En stel nou dat je een half jaar na afloop van je expo het verzoek krijgt deze te herhalen. Een herproductie is zo gepiept.

buitenexpositie museum

Image Building; creatief in buitencommunicatie

Wij hebben al heel wat mooie, krachtige buitenexposities geplaatst. In diverse vormen en maten zelfs. Voor ieder verzoek hebben we wel een passende oplossing.

  • Small Trotter: we noemen hem Small, maar deze kleinste variant van onze Trotter heeft gewoon een beeldvlak van 1,5 m2. Hij valt op en is ideaal voor drukke, binnenstedelijke gebieden.
  • Blindframes: bij een blindframe spant het doek óver het frame, waardoor je beeld kaderloos wordt getoond. Kan zowel aan de gevel of als driedimensionaal object in het straatbeeld.
  • Buizenframes: met buizenframes creëren we (bijna) iedere gewenste vorm. Bijvoorbeeld een kubus, waarmee je expo vanaf vier zijden tegelijk te bewonderen is.

Meer informatie nodig? Of heb je vragen over de mogelijkheden van een buitenexpositie? We komen graag bij je langs op locatie voor vrijblijvend advies. Neem via de onderstaande knop contact met ons op en dan helpt een van onze specialisten je verder.

NEEM CONTACT OP