Het is weer zover! Het is verkiezingstijd in Nederland en dat betekent dat de politieke partijen volop campagne voeren. Een vast onderdeel van deze verkiezingsperiode zijn de welbekende campagneborden die door het hele land binnen gemeentes opduiken. Vroeger waren dit houten borden waarop iedere partij zijn eigen poster ging plakken, tegenwoordig ziet het er allemaal ietsje strakker uit. De meeste gemeentes maken tegenwoordig gebruik van Trotters, het mobiele billboard van Image Building. Een Trotter draagt aan twee kanten voorbedrukte doeken, waarop iedere partij een uiting van gelijke grootte krijgt.

Dat de Trotter inmiddels bekend staat als hét verkiezingsbord van Nederland, daar zijn we (zachtgezegd) megatrots op! Maar wist je dat hij naast campagnebord voor verkiezingen geschikt is voor nog zoveel meer communicatie doelen? In deze blog geven we je nog eens tien (!) toepassingen waarvoor de Trotter dagelijks wordt ingezet.

Campagneborden afvalcampagne Trotter blog image building

Van informatieve tot commerciële campagneborden

Informatief tot promotioneel… cultureel tot commercieel… de Trotter staat in weer en wind voor je klaar. Hij is beschikbaar in vier formaten, waardoor hij in iedere openbare ruimte te plaatsen is. Dus of het nu gaat om een druk binnenstedelijk voetgangersgebied of om een ruim parkeerterrein langs een snelweg, er is altijd een passend campagnebord te vinden voor jouw boodschap.

1. Campagneborden voor gemeentelijke campagnes

Naast verkiezingscampagnes zijn er door het jaar heen binnen gemeentes nog veel meer campagnes te communiceren. Denk hierbij aan verkeersveiligheid, schone buurt/aandacht voor afvalcampagne en de welbekende Wij gaan weer naar school campagne na de zomervakantie. Trotters zet je enkel zolang in als nodig en kunnen bovendien gemakkelijk verplaatst worden binnen de gemeente, waardoor je jouw campagneborden een breder bereik én een langere attentieperiode geeft.

Bouwbord informatiebord Trotter blog image building

2. Bouwbord / Projectbord

Duidelijkheid rondom bouwwerkzaamheden is van cruciaal belang. Mensen willen immers weten waar ze aan toe zijn. Een Trotter bouwbord met o.a. praktische informatie, maar ook de logovermeldingen van alle betrokken partijen bij een bouwterrein, renovatie- of wegwerkzaamheden is de gemakkelijkste oplossing.

3. Informatiebord

Crisismaatregelen, informatie bij een herstructureringsproject, aandacht voor een historische plaats of gebeurtenis in een jubileumjaar of meer informatie over de gemeente ten behoeve van citymarketing… Trotters plaats je op precies die locatie waar je jouw informatiebord de boodschap aan de ontvangers moet overbrengen.

Expositiebord small Trotter cultureel blog image building

4. Expositiebord

Steeds meer culturele instellingen en stichtingen, maar ook ministeries, maken gebruik van Trotters als expositiebord. Een buitententoonstelling valt ten eerste op en bereikt ten tweede veel meer publiek dan een binnenexpositie. Je neemt immers letterlijk de drempel weg. Omdat Trotters makkelijk te plaatsen en verplaatsen zijn, zien wij dat partijen steeds vaker kiezen voor een reizende tentoonstelling.

5. Stoepbord

In drukke voetgangersgebieden is het plaatsen van grote billboard campagneborden geen optie. Nietsvermoedende voorbijgangers zouden kunnen struikelen over de voet of zich kunnen stoten aan de lijst. Speciaal voor dit soort gebieden hebben we de Small Trotter ontworpen. Dit stevige stoepbord is zo’n 2,5 meter hoog en valt op ooghoogte dus goed op. Daarnaast is de beelddrager net zo breed als de voet, waardoor stootgevaar door uitstekende delen voorkomen wordt.

Makelaarsbord Trotter Large vastgoed blog image building

6. Makelaarsbord

Heb je een pand te verkopen of kantoorruimte te verhuren? Met een Trotter als makelaarsbord op het parkeerterrein maak je dit duidelijk kenbaar aan passanten. En dankzij de dubbelzijdigheid van deze abri bereik je het verkeer uit beide richtingen.

7. Bewegwijzering

Of het nu gaat om een groot evenemententerrein of een wegomleiding in de stad… met duidelijke routingsborden leidt je het publiek in de juiste banen en wordt chaos voorkomen.

Campagneborden Trotter snelwegreclame retail petrol tankstation blog image building

8. Reclame campagnebord

Iedere commerciële boodschap komt aan als die gepromoot wordt via een Trotter. Van de weekacties van een supermarkt tot het nieuwe maandmenu van restaurants en van een modelintroductie bij een dealership tot een wervingscampagne voor wie nieuwe medewerkers zoekt. Trotters zet je in vanaf minimaal één dag tot zo lang als het nodig is. En tussentijds wisselen van boodschap is ook geen probleem! Een doekwissel regelen wij binnen circa vijf werkdagen op locatie. Kortom, Trotter campagneborden passen prima in iedere campagneplanning.

9. Snelwegreclame

Bevindt jouw locatie zich langs de snelweg? Je hebt bijvoorbeeld een tankstation of je winkelpand bevindt zich op een bedrijventerrein. De Trotters Large en Medium hebben een groot beeldvlak op ongeveer 4,5 meter hoogte en zijn dus prima zichtbaar vanaf grote afstand en voor snel langsrijdend verkeer.

LED Trotter aankondigingsbord aftelklok blog image building

10. LED reclame

Soms heb je meerdere boodschappen te melden op één locatie, maar een wirwar van borden naast elkaar geeft natuurlijk geen duidelijkheid. Op zo’n plek is een LED scherm een oplossing, want daarop laat je de diverse boodschappen rouleren. Daarnaast houdt je de boodschappen op deze campagneborden ook nog eens gemakkelijk actueel, omdat je deze real time kunt aanpassen. De Trotter-formaten Large en Medium landscape leveren wij ook als LED Trotter.

Trotter campagneborden dragen iedere boodschap met klasse

Je leest het, de Trotter wordt niet alleen door overheid en gemeentes gebruikt als campagnebord, deze kameleon is inzetbaar voor ieder type boodschap. Dit komt omdat wij bij de ontwikkeling van dit mobiele billboard niet alleen hebben nagedacht over het gebruiksgemak, maar ook over het uiterlijk. Trotters zijn imposant van omvang, maar met een uiterlijk in de lijn van hoogwaardig straatmeubilair neutraal. Hierdoor trekt hij de aandacht in dienst van de uiting die erop gecommuniceerd wordt.

Campagneborden citymarketing Trotter blog image building

Grafische opmaak voor krachtige campagneborden

Wil je ook buitenreclame in gaan zetten met Trotters, maar heb je nog geen inspiratie voor hoe je boodschap moet worden vormgegeven? Geen zorg! Bij Image Building hebben we een creatieve DTP-afdeling in huis. Onze vormgevers maken dagelijks campagneborden op voor klanten uit alle diverse branches en schakelen zonder moeite tussen verschillende soorten uitingen. Indien gewenst maken zij een ontwerp voor je op en het mooiste nieuws is dat dat bij ons standaard bij de offerte is inbegrepen.

Image Building levert campagneborden

Heb jij ook een boodschap die je grootst wilt communiceren? Zoals je ziet is er geen boodschap die de Trotter niet kan dragen. Neem contact op voor advies of een vrijblijvende offerte.

NEEM CONTACT OP
MEER OVER TROTTER