Evenementen, beurzen, festivals… hun succes wordt (grotendeels) bepaald door de bezoekersaantallen. En om ervoor te zorgen dat er bezoekers komen, is een krachtige event marketing campagne noodzakelijk. En dan komen event marketeers weer op die aloude vraag: welke media ga ik inzetten? Wat ons betreft nemen zij in ieder geval tijdelijke buitenreclame op in hun planning, want dat is hét medium bij uitstek voor de promotie van je evenement. Waarom? Dat lees je in deze blog.

event marketing image building

Waarom buitenreclame in een online tijdperk?

Als je de vraag zo ziet staan hierboven, is hij al deels beantwoord. Want die tegenstelling die je ziet, dat is waar het ‘m in zit. Wat we bedoelen is dit: we leven in een online tijdperk. Ofwel, bijna alles is online. Informatie is online te vinden, voor alles is een aparte app beschikbaar, contacten vinden plaats via digitale kanalen. En we merken steeds vaker dat we dat een beetje zat worden. De beperkende maatregelen tijdens de pandemie heeft dit gevoel in korte tijd zelfs extra uitvergroot. Steeds vaker hebben we behoefte aan live contact, aan dingen fysiek ondernemen, aan buiten zijn. En dat is dus precies waar je dan buitenreclame tegenkomt!

Reguliere Out of Home versus tijdelijke buitenreclame

Okay, het algemene voordeel van buitenreclame hebben we benoemd. Dan gaan we nu nog één stapje dieper door het voordeel van tijdelijke buitenreclame versus reguliere Out of Home media uit te lichten. Met reguliere buitenreclame bedoelen wij met name de ‘vaste’ vlakken. Denk aan abri posters in bushokken of reclamemasten langs de snelweg. Ofwel, vlakken die zich op een vaste locatie bevinden. Bij tijdelijke buitenreclame (zoals die van Image Building) zet je eveneens reclamevlakken in, alleen dan precies op de locatie waar jij dat wilt. Én voor zolang jij dat wilt! Je hebt dus niet te maken met vaste wisselmomenten en standaard periodes die bij andere partijen moet afnemen.

event marketing image building invictus games

De kracht van tijdelijke buitenreclame voor event marketing

Klinkt het je als muziek in de oren tot nu toe? Lees dan vooral verder, want er zijn nog meer voordelen te benoemen. Om te beginnen pakken we nog even door op de (nagenoeg) vrije locatiekeuze. Tijdelijke buitenreclame biedt je daarmee de mogelijkheden heel lokaal event marketing campagne te voeren. Dat gegeven is op meerdere manieren toepasbaar. Is het evenement een lokale aangelegenheid? Dan zet je je event promotie lokaal in. Is het een event waarvan je doelgroep zich verspreid over hele land bevindt? Zet dan je tijdelijke buitenreclame door het hele land in, maar dan enkel op plekken waar je die specifieke denkt te bereiken.

Een ander voordeel is de flexibiliteit in planning die tijdelijke buitenreclame biedt. De promotie van evenementen intensiveert meestal naarmate de datum dichterbij komt. Of dat nu gaat om een laatste piek van drie weken of twee dagen… tijdelijke Out of Home zet je precies zo lang in als je wilt. Tot slot zijn de kosten van tijdelijke buitenreclame relatief laag. Tel dat gegeven op bij de grote voordelen die we zojuist al besproken hebben en je snapt waarom het inzetten van tijdelijke buitenreclame voor event marketing een enorme win/win is.

Interactieve event marketing

Toen we zeiden dat mensen wat minder online willen leven, bedoelden we natuurlijk niet dat je helemaal geen online event marketing zou moeten doen. Integendeel, de kracht zit ‘m nog altijd in de herhaling en brede herhaling creëer je door de inzet van een goede mediamix. Je kanalen versterken elkaar doordat je ze op elkaar in laat haken en naar elkaar laat verwijzen. Plaats bijvoorbeeld kleine billboards met een QR-code in een druk voetgangersgebied. Die code kan weer verwijzen naar een online video met een sfeerimpressie of direct naar de webshop voor directe kaartverkoop. En wie je online kanalen bezoekt, kun jij vervolgens weer via retargeting met online advertenties benaderen. Zo zie je: buitenreclame biedt crossmediale mogelijkheden.

event marketing image building volvo ocean

Image Building denkt mee in event marketing waar nog lang over gepraat wordt

Ben je bezig je event marketing campagne vorm te geven en ben je er inmiddels van overtuigd dat tijdelijke buitenreclame daar een onderdeel van moet zijn? Super! En ben je dan ook nog benieuwd geworden naar wat het productassortiment van Image Building je daarin te bieden heeft? Helemáál top! We zijn benieuwd naar je plannen, dus neem vooral contact met ons op. Bel ons via 070 315 10 90 of vul eenvoudig het contactformulier in via onderstaande knop.

NEEM CONTACT OP
BEKIJK PORTFOLIO