Duurzaamheid is onze basis

Al sinds het ontstaan van Image Building zijn duurzaamheid en circulariteit belangrijke onderwerpen. Wij vervingen het traditionele houten makelaarsbord met een lichtgewicht aluminium buizenframe want dat leverde voordelen voor zowel het milieu als onze medewerker. Denk hierbij aan minder CO2 uitstoot bij het vervoer van de materialen en minder fysieke belasting voor onze monteurs. Naast onze bewuste materiaalkeuzes hebben wij onze bedrijfsvoering ook volledig ingericht op circulariteit.

Trotter buitenreclame duurzaamheid Image Building

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Image Building richten we ons uitsluitend op het delen van producten in plaats van verkopen. Ons ‘product as a service’ principe. Maar wat houdt dit in? Bij verkoop van producten verlies je als bedrijf het eigendom waardoor je geen regie meer hebt over de verdere levensloop van een product. Door producten te verhuren behouden we deze regie. Onderdelen van eerder ingezette producten worden bij retour geïnspecteerd. Wanneer ze nog van hoge kwaliteit zijn, zetten wij in bij de productie van ‘nieuwe’ frames of Trotters. Productonderdelen waarvan de kwaliteit te laag blijkt, laten we recyclen door een derde partij. Zo hebben we weinig tot geen afval bij de productie van onze producten en komen we de circulaire economie tegemoet.

Duurzame grondstoffen en materialen

In de basisontwerpen van onze producten kijken wij dus altijd naar materialen die recyclebaar zijn of zelfs al gerecycled zijn. Daarnaast zoeken wij onze leveranciers voor die materialen en grondstoffen zo dicht mogelijk bij huis, zodat we op dat vlak onnodige transportuitstoot vermijden. Onze verlichte borden rusten wij zoveel mogelijk uit met LED verlichting.

Ik wil duurzame buitenreclame!

Janine Langbroek - Verkade Projectmanager Overheid en Cultuur Image Building

Janine Langbroek – Verkade
Projectmanager Cultuur, Events & Overheid

Bouwcommunicatie projectbord Image Building
Trotter duurzaamheid buitenreclame Image Building

Duurzaamheid door aluminium; de feiten op een rij

Voor onze aluminium buizenframes en blindframes werken wij uitsluitend met hoogwaardig, recyclebaar aluminium. Dit is waarom:

  • Aluminium vraagt weinig onderhoud en minder snelle vervanging dan andere materialen.
  • Het recyclen van aluminium kost slechts 5% van het produceren van nieuw aluminium.
  • Gerecycled aluminium behoudt zijn kwaliteit waardoor de restwaarde groot is.
  • In totaal blijft maar liefst 95% van gebruikt bouwaluminium in de kringloop.
  • Het lichte gewicht van aluminium draagt bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.
  • De transportdruk is lager omdat er grotere hoeveelheden in één keer kunnen worden vervoerd.
  • Productie en montage zijn minder belastend voor de medewerker dankzij het lichte gewicht.

Doeken krijgen een tweede leven dankzij Mijn Buuf

Onze doeken zijn gemaakt van PVC-materiaal en dit heeft een zeer lange levensduur. Een ingezet doek dat het eind van zijn ‘dienst’ als buitenreclame bereikt, kan daardoor vaak nog heel wat jaren mee. Om die reden schenken wij ingezette doeken, na goedkeuring van de opdrachtgever, aan het atelier van Mijn Buuf. Hier verwerken vrouwen van allerlei verschillende nationaliteiten de doeken tot o.a. (hand)tassen.

Trotter; duurzaam mobiele billboard

Onze Trotter is enig in zijn soort. Om te beginnen is dit mobiele billboard is zo ontworpen dat er zoveel mogelijk tegelijk op één vrachtwagen passen en we dus zo min mogelijk heen en weer hoeven te rijden. Daarnaast bestaat hij uit een combinatie van recyclebare / gerecyclede materialen:

  • Het beton in de voeten is gemaakt van oud-beton wat is vermalen tot bruikbaar nieuw beton.
  • Het staal is gerecycled vanuit de schroot.
  • Het kunststof is thermoplastisch. Dit kan weer worden teruggebracht tot een granulaat, waardoor er weer nieuwe Trotters (of andere producten) van kunnen worden gemaakt.

ISO certificering

Om de processen en de kwaliteit van de output van de organisatie te optimaliseren, moet de bedrijfsvoering van Image Building goed worden geborgd en worden geoptimaliseerd. Om dat te bewerkstelligen heeft Image Building een managementsysteem opgezet en geïmplementeerd conform de eisen van ISO 9001. Het voldoen aan de verwachtingen van klanten en relevante belanghebbenden en het continu verbeteren van de interne organisatie staat daarin centraal.

ISO BELEIDSVERKLARING
Trotter duurzaamheid Image Building
Trotter duurzaamheid Image Building

Image Building combineert al 30 jaar duurzaamheid en buitenreclame

Bewust en duurzaam ondernemen staat gelukkig bij steeds meer bedrijven hoog op de agenda. Het samenwerken met partners die dezelfde waarden hanteren op dit gebied wordt dus ook met de dag belangrijker. Door te kiezen voor de buitenreclame van Image Building zit je op dat vlak helemaal goed. Ben je benieuwd naar wat we met elkaar kunnen bereiken? Neem via onderstaand knop contact met ons op, dan bouwen we binnenkort aan een gezamenlijke toekomst.

NEEM CONTACT OP