Waarom zou je dat willen? Je naamsbekendheid vergroten? Het antwoord op die vraag is vrij simpel: herkenning van en voorkeur voor jouw merk of bedrijf. Naamsbekendheid heeft dus een positieve invloed op jouw omzet. Maar, hoe vergroot je die dan? Dat kan op meerdere manieren; zowel online als offline. In deze blog lees je over de voordelen van naamsbekendheid en hoe je dit opbouwt én behoudt. Lees je mee?

het vergroten van je naamsbekendheid offline buitenreclame trotters

Wat is naamsbekendheid?

Naamsbekendheid is eigenlijk precies wat de naam al zegt: bekendheid van de merk- of bedrijfsnaam binnen je doelgroep. Een grotere bekendheid van jouw merknaam vergroot de kans dat consumenten voor jouw producten of merk kiezen. Het staat dan ook heel dicht bij je imago of reputatie; het beeld dat de doelgroep heeft van jouw merk.

Vrijwel alle activiteiten die medewerkers van je bedrijf uitvoeren dragen bij aan naamsbekendheid. Zelfs als een accountmanager een prospect belt vergroot zij daarmee de bekendheid van je merknaam. Het vergroten van de naamsbekendheid is dus meer dan alleen het uitvoeren van marketing of een campagne. Het is een goed doordachte marketingstrategie en voor vrijwel ieder bedrijf zeer relevant.

het vergroten van je naamsbekendheid offline buitenreclame raamstickers

De voordelen van naamsbekendheid

Zoals in het intro benoemd zijn er verschillende voordelen aan een grote naamsbekendheid. Zo zal een consument minder concurrenten in overweging nemen wanneer zij een voor hem of haar bekend merk tegenkomt. Ook zullen bestaande klanten loyaler zijn als je een hoge naamsbekendheid hebt; jouw imago straalt namelijk ook op hen af.

Marketingcampagnes zullen ook veel efficiënter zijn doordat deze al veel meer herkenbaar zijn voor de consument. Dit geeft jou een voorsprong op de concurrentie. Op deze manier ben je geen ‘nieuwkomer’ meer. Zorg in dat geval wel dat je zichtbaar en aanwezig bent in zowel de openbare ruimte als online.

Een bekende naam zorgt ook nog eens voor meer vertrouwen in je merk.

buitenreclame Trotter McDonalds

Het vergroten van je naamsbekendheid

Zoals hierboven beschreven moet je dus zichtbaar zijn om je naamsbekendheid te vergroten. Zowel online als fysiek in de openbare ruimte. Herkenbaarheid is hierbij erg belangrijk. Denk dus goed na over kleurstellingen, vormen en tone-of-voice.

Om herkenbaarheid te laten groeien dien je deze factoren op al je uitingen herkenbaar te communiceren. Wat betreft de tone-of-voice; hierin spelen medewerkers ook een belangrijke rol. Want als jij in je communicatie uitstraalt dat je een jong en hip bedrijf bent, maar als de klant dan telefonisch een medewerker spreekt die ‘de taal van het bedrijf niet spreekt’, sla je de plank mis natuurlijk. Op dat moment ontstaat er geen herkenbaarheid en is de klant eerder geneigd om niet naar je verhaal te luisteren. Het is dus zeer van belang om medewerkers van je bedrijf bij deze strategie te betrekken. Alleen op die manier ontstaat er een eenheid en vergroot je de naamsbekendheid van jouw merknaam.

buitenreclame raamstickers JustFitness

De kracht van herhaling

Herhaling zorgt ervoor dat consumenten jouw boodschap onthouden in het kortetermijngeheugen. Hierdoor zullen zij sneller aan jouw bedrijf denken wanneer ze een dienst of product nodig hebben. Daarnaast blijven visuele boodschappen vaak beter hangen. Daarom is het verstandig om in een naamsbekendheidscampagne niet alleen rekening te houden met online zichtbaarheid, maar zeker ook offline, fysiek in de openbare ruimte.

Samenvattend

Het is vaak de eerste stap om jouw product of dienst succesvol in de markt te zetten. Een gedegen strategie om je naamsbekendheid te vergroten is dus niet geheel onbelangrijk. Een goede combinatie tussen online en offline kanalen versterkt de herkenbaarheid van jouw merknaam.

Wij helpen je graag met het vergroten van jouw naamsbekendheid door de inzet van de offline kanalen. Voor vrijwel ieder project hebben wij een geschikte oplossing. Merkpositionering is écht ons ding; al bijna 30 jaar verzorgen wij reclame-uitingen in diverse branches door heel Nederland.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op of vraag vrijblijvend advies aan.

VRAAG ADVIES OP MAAT AAN
ONTDEK DE OPTIES