Het jaar is weer bijna rond. Dus is het tijd om de balans op te maken. Maar vooral ook de tijd om vooruit te blikken. Want bestaat buitenreclame nog wel in 2020? En zo ja, hoe ziet buitenreclame er volgend jaar dan uit? Tijd dus om de buitenreclame trends voor 2020 te bekijken! In dit artikel beschrijven we wat je kan verwachten voor het nieuwe jaar zodat je jouw marketing en communicatiestrategie hier op kunt afstemmen.

  1. Storytelling
  2. LED Reclame
  3. Interactieve Buitenreclame
  4. Duurzaamheid
  5. Spectaculars
buitenreclame trends storytelling world forum den haag expositie trotter

Afgelopen jaar hebben we gemerkt dat er behoefte was aan het vertellen van een verhaal. In de vorm van een expositie of zelfs op grote verkoopborden. Maar trekt deze trend in buitenreclame zich door naar het volgende jaar? Wordt Storytelling nog groter en belangrijker? Het antwoord is ja!

Storytelling

Een van de buitenreclame trends die in 2019 is gestart is storytelling. Een trend die zich in 2020 zeker gaat uitbreiden. Storytelling is namelijk de meest natuurlijke manier van communiceren. Het verbindt. Maar bovenal is het vertellen van een verhaal dé manier om een imago te bouwen en versterken. Voorwaarde is dan wel dat het een eerlijk verhaal is en dat men vrij is om het verhaal te interpreteren zoals zij dat wil. Want juist door het verhaal persoonlijk te maken legt men eerder een verband. Op deze manier waardeert men de boodschap niet alleen sneller, het blijft hen ook nog eens meer bij. Niet in de laatste plaats omdat verhalen gewoon gemakkelijker te onthouden zijn. In tegenstelling tot bijvoorbeeld functionele informatie. Verhalen vertelt men dan ook sneller door!

Om deze reden verwachten wij dan ook een groei in de hoeveelheid buitenreclame in de vorm van storytelling. En niet alleen in de culturele branche maar in vrijwel alle branches. Transparantie is namelijk ook aan een opmars bezig. Jouw verhaal vertellen maakt je transparant, geloofwaardiger en geeft daardoor meer vertrouwen bij de consument.

buitenreclame trends LED reclame Trotter Billboard LED Trotter

LED reclame

LED Reclame is een van de buitenreclame trends die al een tijdje bezig is aan een opmars, maar zeker de top bereikt in 2020. Waarom? Simpel! Of je nou een video, campagnebeeld, logo of slideshow wilt tonen, vrijwel alles is mogelijk. Flexibiliteit is het keyword bij LED Reclame. Ook buitenreclame gaat mee met de trends van digitalisering. Het grootste voordeel van een LED scherm? Je kunt oneindig testen; welke afbeelding werkt wel en niet. Welke tekst is het meest overtuigend. En het allermooiste? Je kunt direct inspelen op de actualiteit! Doordat het digitaal is kun je dus variëren in je reclame-uiting. Zo blijft je boodschap dus altijd opvallen. Need we say more? O ja! LED is ook nog eens onwijs duurzaam (ook een trend!). Mede daarom gaat dit een enorme groei doormaken in het nieuwe jaar.

“Maar zijn jullie daar op voorbereid bij Image Building?” horen we je denken. Jazeker! Met onze innovatieve LED Trotter zorgen we ervoor dat jij helemaal klaar bent voor de toekomst.

Interactieve buitenreclame trends

We merken het natuurlijk allemaal; de verschuiving naar de digitale wereld. Een trend die op haar beurt weer invloed heeft op de buitenreclame trends. Want is buitenreclame dan nog wel relevant in een wereld vol met digitale-, online- en sociale media kanalen? Het antwoord is ja. Een voorwaarde is dan wel dat je buitenreclame interactief is. Ook dat is een van de buitenreclame trends voor 2020: interactieve buitenreclame. En dat hoeft zeker geen big deal te zijn! Al met slechts een klein beetje creativiteit maak je buitenreclame al eenvoudig interactief. Bijvoorbeeld met de terugkerende populariteit van QR codes nu dit automatisch in telefooncamera’s ingebouwd zit. Met een QR-code maak je makkelijk en snel (Quick Respons) een koppeling tussen je offline reclame en bijvoorbeeld je website. In 2020 is het de kunst om online en offline reclame van elkaar te laten profiteren en personen actief met je merk aan de slag te laten gaan. Daar kan interactieve buitenreclame de eerste stap in zijn!

buitenreclame trends duurzaamheid campagne Trotter Billboard Trotters Reclamebord buiten

Duurzaamheid

We kunnen er echt niet meer omheen anno 2020: duurzaamheid. Misschien wel hét woord van afgelopen jaar. Hierdoor zeker van invloed op de buitenreclame trends in 2020. Zorg ervoor dat je kiest voor buitenreclame met een zo klein mogelijke ecologische footprint. Overheden willen (en terecht!) dat bedrijven steeds groener worden en zo min mogelijk het milieu belasten. Daarom is de trend duurzaamheid misschien wel een van de belangrijkste voor komend jaar. Iets waar we bij Image Building al veel eerder op geanticipeerd hebben. Duurzaamheid is namelijk al een belangrijk thema vanaf het ontstaan van Image Building. Vrijwel iedere materiaalsoort die we gebruiken bij de productie van onze producten zijn recyclebaar. Hierdoor kun je het productassortiment als maatschappelijk verantwoord zien. Daarbij produceren we geen wegwerpproducten, maar een duurzaam alternatief met een lange levensduur. Met de buitenreclame van Image Building zit je dus gebakken voor de toekomst!

Benieuwd naar meer info over onze weg naar groen?
Ontdek dan deze blog: Duurzaamheid bij Image Building, de weg naar groen!

buitenreclame trends spectacular trotters lego amsterdam

Spectaculars

Je creëert extra aandacht voor jouw reclamecampagne door de toevoeging van een eyecatcher. Originele toevoegingen leveren je bijvoorbeeld media-aandacht op en, om terug te komen op buitenreclame trend 3, je kunt er eenvoudig de interactie met je doelgroep mee aangaan. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van opvallende materialen in een Trotter. Zo hebben we onlangs voor LEGO geen geprinte doeken in Trotters gehangen maar kunstwerken van échte legosteentjes.

Een opvallende verschijning dat ervoor zorgt dat de boodschap blijft hangen. Oftewel, je integreert een vleugje impact in je buitenreclame campagne door wat anders te doen. Doordat steeds meer vluchtige interactie online weinig tot geen betekenis heeft, is dít een van de belangrijkste buitenreclame trends voor 2020. Door iets opvallends of spectaculairs toe te voegen aan je buitenreclame bied je een beleving en geef je dus tegenwicht tegen de vluchtige interacties.

Buitenreclame trends round-up

Zo, nu ben je weer helemaal op de hoogte van de komende buitenreclame trends! Handig toch? Wil je alvast helemaal klaar zijn voor het nieuw jaar? Neem dan eens contact op met een van onze specialisten. We adviseren je graag!

CONTACT OPNEMEN