Dat citymarketing zich allang niet meer beperkt tot alleen steden is inmiddels bekend. Zo worden hele gemeenten, gebieden of zelfs regio’s op de kaart gezet door middel van place branding. In deze blog vind je diverse voorbeelden van projecten waarbij citymarketeers ervoor kozen om hun campagne extra kracht bij te zetten met de buitenreclame oplossingen van Image Building. Doordat wij onze producten volledig op maat maken én op zowat iedere gewenste locatie kunnen plaatsen, zijn de mogelijkheden voor jou als citymarketeer eindeloos. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Hoe marketeers hun stad of regio op de kaart zetten met citymarketing blog image building

Buitenreclame van Image Building graag gebruikt door citymarketeers

Image Building is al sinds jaar en dag leverancier van wat wij noemen ‘tijdelijke buitenreclame’. En dan niet tijdelijk als in een korte levensduur (integendeel zelfs), maar in de zin van: puur voor hoe lang de klant de reclame wenst in te zetten. Dus heb je een event van één dag? Dan staat de communicatie er voor die dag. Heb je de perfecte locatie waar je jarenlang van alles zou willen communiceren? Totdat je aangeeft dat het weer opgehaald moet worden, staat jouw buitenreclame op precies die plek waar jij het hebben wilt. En omdat we hiervoor werken op basis van verhuur, heb je voor en na je project verder geen kopzorgen over opslag, installatie, montage en afvoeren. Dit (en meer) regelen wij allemaal. Dat citymarketeers graag gebruikmaken van onze buitenreclame laten we je zien aan de hand van de selectie van citymarketing voorbeelden in deze blog.

citymarketeer trotter eurovision songfestival

Citymarketeer Rotterdam pakt uit (en in) rondom Eurovisie Songfestival

Door de covid-pandemie een jaar later dan gepland, maar in mei 2021 was het dan eindelijk zover. Rotterdam kon, samen met de rest van Nederland, aftellen naar hét spektakel van het jaar. Het Eurovisie Songfestival in Nederland! En als citymarketeer van Host City Rotterdam maak je dan natuurlijk van de aanloop ernaartoe ook alvast één groot feest.

Van Songfestivalliedjes zingende verkeerslichten tot het inpakken van de relingen van de Erasmusbrug… ze gingen er voor! En onze Trotters feestten gezellig mee. Zodra de verkiezingen in maart voorbij waren, werden de doeken van 75 Trotters in de stad omgewisseld naar kleurrijke doeken met titels van al die oh zo bekende liedjes. Vervolgens werden de doeken nogmaals vervangen door prachtige foto’s van (lokaal) bekende zingende Rotterdammers.

EUROVISIE SONGFESTIVAL
citymarketeer trotter andreas bonnplein

Gemeente Amsterdam vertelt historische buurtverhalen met expositie

Ken jij de geschiedenis van de buurt waar je woont of dagelijks doorheen komt? En weet je echt naar wie jouw straat eigenlijk vernoemd is? In de Gemeente Amsterdam vertellen ze hun bewoners en bezoekers hier graag meer over. Trotter exposities in diverse buurten in Amsterdam Oost en West vertellen de lezer over bekende én minder bekende historische gebeurtenissen en personen. De expo’s zijn interactief door het gebruik van QR-codes op de posters en de verhalen worden zelfs uitgebreider belicht in de bijbehorende podcasts: OOSTCAST en WESTCAST.

BUITENRECLAME AMSTERDAM
citymarketeer small trotter the hilversum sound

Hilversum Marketing etaleert The Hilversum Sound

Dat Hilversum in Nederland hét metropool is van de media, dat weet iedereen. Maar er écht bij stilstaan hoe bijzonder dat is (zeker voor een klein landje als het onze), dat doen we eigenlijk te weinig. Met de pop up tentoonstelling “The Hilversum Sound” in een park in het stationsgebied besteedde Hilversum Marketing hier op interactieve wijze aandacht aan. De expositie beschreef (slechts) een aantal monumentale bijdragen van Nederland aan de mondiale media én trakteerde de lezer via QR-codes op de posters op bijbehorende geluidseffecten.

citymarketeer trotter kijkduin

Citymarketeer Gemeente Den Haag trekken meer toerisme door place branding

Altijd gezien worden als het ‘kleine broertje’ van Scheveningen, terwijl je als locatie zoveel te bieden hebt… dan sta je voor een lastige breinbreker. De citymarketeers van de Gemeente Den Haag gingen de uitdaging aan om van dit etiket los te komen. En dat kregen ze voor elkaar met een creatief staaltje ‘omdenken’. Kijkduin is natuurlijk gewoon veel kleiner dan Scheveningen, daar kun je niets aan veranderen of tegenin brengen. Maar juist die kleinschaligheid is wat Kijkduin zo charmant maakt en wat het dus onderscheidt van de enorme toeristische trekpleister.

Aan de slag dus om Kijkduin op de kaart te zetten als kleinschalige, aantrekkelijke plek voor een dagje uit. Of zelfs voor een langere vakantie! Er werd gekozen voor een brede citymarketing campagne met o.a. diverse Trotters in de marketingmix. Op deze mobiele billboards stonden de voordelen van Kijkduin beschreven en werd de lezer doorverwezen naar een website waar duidelijk dat kleinschalige, charmante karakter nog meer werd benadrukt.

CITYMARKETING KIJKDUIN
citymarketeer city branding breda smaakmakers trotter

Citymarketeers van Breda laten de stad van zijn beste kant zien

Met de openlucht expositie ‘Bredase Smaakmakers’ in het centrum van de stad zette Citymarketing Breda een aantal prominente gezichten uit de gemeente in het zonnetje. De expositie bestond uit Trotters met op de ene zijde een foto van de personen die Breda ‘smaakmakender’ maken en dus aantrekkelijker voor bezoekers en inwoners. Aan de andere zijde stond het verhaal van de smaakmaker inclusief een link naar de website voor nog meer informatie over Breda en haar meest kleurrijke inwoners.

De titel van de campagne haakt creatief in op én omarmt nog eens extra het bourgondische karakter van de stad. Met de diversiteit aan ‘smaakmakers’ die ze tentoonstellen tonen ze hoe trots ze zijn. Op hun stad, hun inwoners, hun karakter en hun diversiteit! En dat komt niet alleen aan bij de bezoekers van Breda, maar juist óók bij haar inwoners. En dat zorgt voor meer verbinding en betrokkenheid.

BREDASE SMAAKMAKERS
citymarketing place branding volvo ocean race gemeente den haag trotter billboard trotterbord blog image building

Zo zet je als citymarketeer internationale evenementen in voor marketing

Deze is al even geleden, maar omdat het zo’n pareltje is delen we hem toch nog even in deze blog. In de zomer van 2018 was Den Haag voor het eerst het eindpunt van de Volvo Ocean Race. Op zondag 24 juni werden de zeilboten in de Scheveningse haven verwelkomt. En als je dan als stad het toneel mag zijn van zo’n groot internationaal evenement, dan pak je natuurlijk groots uit om je stad op de wereldkaart te zetten.

Na de finish was het in de Scheveningse haven met dagelijkse activiteiten nog een week lang feest. Een geweldige ervaring voor zowel zeilers als niet-zeilers én voor iedereen die Den Haag en Scheveningen nog niet kende. Om zoveel mogelijk mensen te triggeren tot bezoek is er voorafgaand en tijdens het event door de citymarketeer een grootse campagne uitgerold. De campagne uiting waren zowel binnen als buiten de stad te zien en dankzij verlichte reclameborden óók nog eens 24 uur per dag zeven dagen in de week. Needless to say… het bereik van deze campagne was enorm.

VOLVO OCEAN RACE
citymarketeer blindframe expositiebord OUD ROZE stichting open mind

Zet jouw citymarketing ook kracht bij met buitenreclame oplossingen van Image Building

Dus… sta jij voor de uitdaging om meer verbinding te creëren tussen de inwoners, bedrijven en bezoekers en jouw stad, gemeente of regio? Ben je op zoek naar middelen om jouw campagne mee vorm te geven? Van promotionele boodschappen tot exposities en van informatievoorziening tijdens evenementen tot storytelling door de gemeente… Image Building heeft voor ieder citymarketing project een passende oplossing. En we ontzorgen de citymarketeer tijdens het project ook nog eens zo volledig mogelijk.

Leg jouw project aan ons voor! We komen graag langs voor een creatieve sparringsessie en vrijblijvend advies.

VRAAG ADVIES AAN
MEER OVER CITYMARKETING