Duurzaam reclamebord

Duurzaamheid, een woord dat vaak voorbij komt maar eigenlijk nooit écht concreet wordt toegelicht. Wat houdt duurzaamheid precies in en waarom is het zo belangrijk dat we er iets aan doen? In deze blog staan we stil bij hoe wij dit sociaal-economische aspect dagelijks meenemen in onze werkzaamheden, dienstverlening en producten. Immers, bij Image Building vinden wij duurzaamheid belangrijk en we dragen dan ook zeker ons steentje bij. Dus tuimel, samen met ons, in de wereld van de duurzaamheid en ontdek hoe wij ervoor zorgen dat jij bent verzekerd van een duurzaam reclamebord.

Waarom duurzaamheid zo’n belangrijk thema is

Okay, om te beginnen een korte situatieschets. Duurzaamheid en circulariteit zijn vaak gehoorde begrippen, maar waaróm horen we dit tegenwoordig zo vaak? En waarom is het iets waarvan het zo mooi zou zijn als iedereen er, binnen zijn/haar mogelijkheden, hun steentje aan bijdraagt? Simpel… omdat het gaat om het behoud van de planeet waarop wij met zijn allen leven. En dus gaat het automatisch iedereen aan.

Wat kunnen we doen in het kader van duurzaamheid?

Naast recycling en het overstappen op duurzame energiebronnen en vervoersmiddelen, kun je ook met aanpassingen in de meer dagelijkse dingen een positief verschil maken. Door bewust te stoken ben je milieubewust bezig en door te kiezen voor slimme verlichting met bewegingssensoren dring je bijvoorbeeld onnodig energieverbruik terug. Kies je daarbij ook nog voor groene energie of zonnepanelen, dan kan dat op termijn zelfs geld gaan opleveren. Zo is maatschappelijk verantwoord ondernemen dus niet alleen gunstig voor de wereld, maar ook voor jouw portemonnee.

Wij gebruiken duurzame materialen

Duurzaamheid vinden wij een zeer belangrijk onderwerp binnen Image Building. Dit zie je in eerste instantie terug in onze producten die grotendeels gemaakt zijn van hoogwaardig recyclebaar aluminium. De Trotter is ons meest duurzame reclamebord vanwege zijn zeer lange levensduur. Dit mobiele billboard bestaat uit diverse materialen, waaronder gerecycled staal, hergebruikt beton en hard, thermoplastisch kunststof. Kunststof is lichtgewicht, wat een lagere CO2-uitstoot tot gevolg heeft, en het is zeer sterk waardoor schade en productverlies gemakkelijk voorkomen worden. Daarnaast is kunststof eenvoudig recyclebaar, zodat we er telkens weer nieuwe producten van maken.

Hoe past PVC doek bij een duurzaam reclamebord?

‘Maar jullie gebruiken wel PVC doeken. Als je die na gebruik weggooit, heb ik toch geen duurzaam reclamebord?” horen we je denken. En ja, PVC weggooien is niet bepaald duurzaam, dus ook daar hebben we over nagedacht. Ingezette doeken schenken wij, na goedkeuring van de opdrachtgever, aan het atelier van Mijn Buuf. De vrouwen die bij Mijn Buuf werken hebben allerlei verschillende nationaliteiten, maar een gemeenschappelijke creatieve interesse. Stichting Dutch Integration Group is dit initiatief in de zomer van 2018 gestart om vrouwelijke nieuwkomers te helpen bij hun (arbeids)participatie. De vrouwen van Mijn Buuf verwerken onze reclamedoeken tot tassen, laptophoezen, zitzakken en meer!

Ook onze bedrijfsvoering draagt bij aan een duurzaam reclamebord

Tot slot verweven wij duurzaamheid ook zoveel mogelijk in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Onder andere scheiden we ons afval. Ons kantoor én de loods waar we onze producten maken, zijn uitgerust met bewegingssensoren voor de verlichting. We maken gebruik van mokken of papieren bekertjes. En werken zoveel mogelijk digitaal. Als we dan wél kiezen voor drukwerk, dan drukken we op verantwoorde materialen. Zo vind je in Image Building niet alleen een leverancier van een duurzaam reclamebord, je vindt in ons een bewuste partner in buitenreclame.

Sla vandaag nog jouw weg naar groen in met een duurzaam reclamebord van Image Building

Je had het misschien niet verwacht, maar zelfs van de keuze voor een buitenreclame leverancier kun je dus een bewuste keuze maken. Staat duurzaamheid bij jou ook hoog in het vaandel en ben je op zoek naar een duurzaam reclamebord? Neem contact op met onze specialisten. Zij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Advies op maat