• Binnen 48 uur een offerte
  • Advies op maat
  • 30+ jaar ervaring
  • Levering door gehele Benelux

4,9

Wat is branding?

Branding is het uitdragen van je merknaam of logo met als doel je (merk)bekendheid te vergroten. Ook wel Brand Building genoemd. Een vorm van marketing die niet zo zeer bedoeld is om je publiek aan te zetten tot actie, maar meer om brand value op te bouwen ter ondersteuning van andere marketingactiviteiten. Bouwen aan je merk dus. Maar hoe doe je dat? Hieronder een aantal tips die je helpen bij jouw Branding en Brand Building. Handig toch?

1. Start bij branding met een groot bereik

In Brand Building campagnes gaat het vaak om het genereren van een groot bereik. Want hoe meer mensen je bereikt die een verwant beeld hebben van je merk, hoe overtuigender je bent. Het doel van branding is dus het bereiken van een zo groot mogelijke groep mensen. Geef je brand building campagne dus een groot podium en investeer in zichtbaarheid. Bijvoorbeeld door je campagne te draaien op buitenreclame.

2. Merkactivatie

Branding gaat om het uitdrukken van je merkwaarden en hieraan betekenis geven. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld je gebouwen, medewerkers, fans of sociale media. Maar ook mogelijkheden waarmee je jouw brand als het ware tastbaar maakt. Offline gaan is van groot belang in branding. Waarom? Met merkactivatie maak je het verwante beeld dat mensen van je merk hebben fysiek tastbaar. Hiervoor is een Trotter hét product bij uitstek. Zet Trotters bijvoorbeeld in als buitenexpositie over je merk. Oftewel: Storytelling.

3. Storytelling als onderdeel van je branding

Storytelling is de meest natuurlijke manier van communiceren. Niet in de laatste plaats omdat het vertellen van een verhaal mensen verbindt. Maar vooral omdat storytelling dé manier is om een imago te bouwen oftewel: een ‘brand’ te ‘builden’. Hoe komt dit? Bij een verhaal is iedereen vrij om dit te interpreteren zoals zij of hij dat wil. Dit maakt het persoonlijk waardoor het verwante beeld van jouw merk versterkt wordt. Verhalen vertelt men ook sneller door, op deze manier creëer je niet alleen ambassadeurs van je merk, maar start je ook authentiek relaties.
Storytelling is een van de buitenreclame trends van 2020.

4. Het onderhouden van authentieke relaties

Het belangrijkste aspect van Brand Building is misschien wel het onderhouden van authentieke relaties in plaats van je puur te richten op verkoop. Door je branding strategie goed doordacht in te zetten optimaliseer je de branding van je bedrijf. Vooral de kracht van herhaling is hier belangrijk. Focus je dus niet alleen op offline kanalen maar zet óók je online kanalen in die dezelfde merkwaarden en hetzelfde karakter uitdragen. Branding is dan ook het resultaat van de totaalervaring van je bedrijf. Zorg er dus voor dat de ‘brand’ die je communiceert ook daadwerkelijk overeenkomt met het product of de dienst die je levert. Een duidelijke samenhang versterkt je imago!

Aan de slag met branding!

Branding zorgt op lange termijn voor groei. Zo blijkt uit recent onderzoek. Neem Brand Building dan ook zeker mee in je lange termijn doelstellingen. Hoe kunnen wij hierbij helpen? Wij kunnen je voornamelijk adviseren op het stukje offline merkactivatie. Zo helpen we je bijvoorbeeld met storytelling, buitenreclame en visueel ontwerp hiervan. Neem eens contact op met een van onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen