Retailmarketing is een deelspecialisme binnen het marketingvakgebied en richt zich op het vermarkten van producten of diensten aan particulieren. Doorgaans gaat het om marketing- en communicatie-activiteiten van bedrijven die actief zijn in de detailhandel. Het doel van retail marketing is dan ook het genereren van naamsbekendheid voor een bedrijf en haar producten of diensten om zo de afzet de vergroten. De traditionele marketingmix speelt hierin een grote rol: product, prijs, plaats en promotie. Bij Image Building ontzorgen we retailbedrijven met name op het gebied van promotie. Hoe we dat doen? Dat ontdek je in deze blog!

  1. Waarom offline retail marketing inzetten?
  2. Hoe zet je offline retailmarketing in?
  3. Wat doet Image Building voor retail marketing?
  4. Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw boodschap er bovenuit springt?
  5. Volledige ontzorging
  6. Interesse in offline retail marketing?
wat is Retailmarketing? trotter billboard offline trotterborden detailhandel

Waarom offline retailmarketing inzetten?

Stel, jouw bedrijf bevindt zich op een zicht locatie. Ben jij je er van bewust dat hier dagelijks zo’n 15.000 passanten, oftewel: mogelijke klanten, langskomen? Deze aantallen bereik je met offline retailmarketing iedere dag weer. Hiermee genereer je dus exposure en creëer je impact. Offline marketing in deze vorm is krachtig, zeer effectief en bij uitstek geschikt als POS-materiaal.

Met de juiste inzet van offline retail communicatie kun je mensen inspireren, informeren en aanzetten tot afname van jouw product of dienst. Het kan jouw bedrijfsresultaat dus positief beïnvloeden!

wat is retailmarketing? gevelreclame image building retail blindframe verlicht

Hoe zet je offline retailmarketing in?

Communiceren daar waar je doelgroep is. Klinkt bijna utopisch. Maar dat is het niet. Door de inzet van mobiele reclamedragers communiceer je jouw boodschap waar jij wil. Maar ook met gevelreclame zorg je ervoor dat jouw bouwmarkt, supermarkt, woonwinkel, restaurant of detailhandel er ‘gelikt’ uitziet en altijd een actuele boodschap aan de gevel heeft hangen. Zo creëer je zichtbaarheid. En zichtbaarheid in de straat, daar draait het allemaal om. Op deze manier creëer je namelijk de exposure en impact waar we eerder al over spraken.

Wat doet Image Building voor retail marketing?

Image Building biedt diverse communicatiedragers aan die uitermate geschikt zijn voor de inzet van offline retail marketing. We begrijpen namelijk dat de inzet hiervan zich niet beperkt tot één soort communicatie. Denk aan actiemarketing, feestdagen communicatie of het communiceren van openingstijden. Voor dergelijke communicatie is behoefte aan een medium dat niet alleen tijdelijk en mobiel is, maar ook nog eens het juiste bereik heeft. Toch?

Trotter billboard offline trotterborden foodmarketing

Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw boodschap er bovenuit springt?

Simpel! Het begint allemaal met een creatief ontwerp. Een ontwerp dat opvallend is, duidelijk en aantrekkelijk. Dit trekt niet alleen de aandacht van klanten, maar ook van passanten. Want hoe weten ze anders dat jij de beste kwaliteit verkoopt? Of de laagste prijzen biedt of een geweldige service? Juist dát communiceer je met offline retailmarketing.

Met een creatief ontwerp helpen we je uiteraard graag. Ons professionele DTP-team werkt dagelijks aan eye-catching uitingen voor onder andere de retail branche. Hierin ontzorgen we je graag! En dit is trouwens niet het enige waar we je in ontzorgen.

Volledige ontzorging

Ontzorgen staat hoog in het vaandel. Ook als het gaat om retail marketing. Zoals hierboven al beschreven denken we graag mee in het ontwerp van je uiting. Wanneer het nodig is komt één van onze technische specialisten langs op locatie om een advies op maat te geven. De producten produceren we in eigen huis, plaatsen we zelf en verwijderen of wisselen ze ook volledig in eigen beheer. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van derden en hebben we alle controle over kwaliteit en snelheid. Zo is jouw boodschap altijd actueel en van de hoogste kwaliteit.

woonwinkel blindframe

Interesse in offline retailmarketing?

Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of vraag een vrijblijvende offerte aan via het offerte-formulier. Deze vind je via onderstaande button.

VRAAG VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN